Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δήλωση – σοκ από Donald Trump – Η Κίνα είναι τώρα το αφεντικό των ΗΠΑ, «θυγατρική» του Πεκίνου ο Λευκός Οίκος

Δήλωση – σοκ από Donald Trump – Η Κίνα είναι τώρα το αφεντικό των ΗΠΑ, «θυγατρική» του Πεκίνου ο Λευκός Οίκος
Ερωτηθείς σχετικά με την αποδολαριοποίηση του κόσμου, ο Trump διαβεβαίωσε ότι δεν θα το επιτρέψει
Σε μια δήλωση – σοκ προχώρησε ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Donald Trump, καθώς ανέφερε ότι η Κίνα είναι «αυτή τη στιγμή το αφεντικό των Ηνωμένων Πολιτειών», κατηγορώντας την κυβέρνηση Biden ότι δεν είναι αρκετά σκληρή με το Πεκίνο στο εμπόριο.
«Είναι σχεδόν σαν να είμαστε θυγατρική της Κίνας», είπε, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ «χάνουν την οικονομική τους ισχύ».
Ο ίδιος, μιλώντας στο CNBC δεσμεύτηκε ότι θα επιβάλει δασμούς σε κινεζικά προϊόντα και ότι δεν φοβάται τα αντίποινα.
Οι αμερικανικές επιχειρήσεις θα πρέπει απλώς να «επιστρέψουν στην Αμερική», ανέφερε.
Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ από τον Fitch τον Αύγουστο του 2023 δεν οφείλεται στις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, αλλά στα οικονομικά λάθη της τρέχουσας κυβέρνησης.

Για το TikTok

Ερωτηθείς για την προφανή αλλαγή της στάσης του σχετικά με μια πιθανή απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ, ο Trump είπε ότι «πολλοί έφηβοι και άλλοι χρήστες θα τρελαίνονταν χωρίς το TikTok».
Υποστήριξε ότι χωρίς το TikTok, «θα μπορούσατε να κάνετε το Facebook μεγαλύτερο», κάτι που αντιτάχθηκε όμως, αποκαλώντας το Facebook «εχθρό του λαού».
Επίσης, ήταν πολύ επικριτικός για την τρέχουσα κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στοχεύοντας συγκεκριμένα τις πολιτικές μετανάστευσης και ενέργειας της Γερμανίας.
«Πρέπει να ακολουθήσουμε τον δικό μας δρόμο· δεν μπορούμε να τους ακολουθήσουμε», είπε.
Επίσης, σχετικά με τις νομικές υποθέσεις εναντίον του, ο Trump πρόσθεσε ότι, στην πραγματικότητα, τα νομικά ζητήματα δεν είναι νομικά αλλά είναι «θέματα του Biden».

Κατά των ηλεκτρικών οχημάτων

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έλειψε να δηλώσει ότι έχει «αντίθετες απόψεις» με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Tesla, Elon Musk, για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς αντιλαμβάνεται ότι η αγορά αυτοκινήτων δεν μπορεί να κάνει χωρίς άλλους τύπους οχημάτων που κινούνται με παράγωγα πετρελαίου.
Ο Trump επέκρινε το σύστημα ηλεκτρικού δικτύου που χρειάζονται για να λειτουργήσουν τα EV, καθώς είναι «απαρχαιωμένο και καταστροφικό» στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα η ηλεκτρική ενέργεια «να μην διανέμεται σωστά» σε εθνικό επίπεδο.
Τόνισε ότι παρόλο που υποστηρίζει τη βιομηχανία EV, η χώρα πρέπει να έχει «όλες» τις «εναλλακτικές» μεταφορικών μέσων, καθώς τα EV «δεν πάνε μακριά.
Κοστίζουν πάρα πολύ και όλα θα κατασκευαστούν στην Κίνα.
Την ίδια ώρα πρόσθεσε ότι δεν είναι σίγουρος ότι ο Musk θα τον υποστηρίξει για να γίνει πρόεδρος.

Για το δολάριο

Ερωτηθείς σχετικά με την αποδολαριοποίηση του κόσμου, ο Trump διαβεβαίωσε ότι δεν θα το επιτρέψει.
«Δεν θα επέτρεπα στις χώρες να ξεφύγουν από το δολάριο, γιατί όταν χάσουμε αυτό το πρότυπο, θα είναι σαν να χάνουμε έναν επαναστατικό πόλεμο», ανέφερε ο Trump.
Πρόσθεσε επίσης ότι θα θέσει το Bitcoin ως υποστήριξη για το δολάριο.
«Έχει γίνει πολύ χρήση του Bitcoin και δεν είμαι σίγουρος ότι θα ήθελα να το αφαιρέσω σε αυτό το σημείο».
Απαντώντας σε ερώτηση για την οικονομία και τις προβλέψεις της, ο πρώην πρόεδρος πρόσθεσε ότι η χώρα είναι πιο «αδύναμη» από την περίοδο της προεδρίας του εκτός από τα χρηματιστήρια.
Επιπλέον, ο Trump ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ είχαν συσσωρεύσει «ποσοστό πληθωρισμού άνω του 50%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης