Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος στη Δύση - Στρατιωτικές ασκήσεις Κίνας - Ρωσίας - Ιράν στον Κόλπο του Ομάν

Τρόμος στη Δύση - Στρατιωτικές ασκήσεις Κίνας - Ρωσίας - Ιράν στον Κόλπο του Ομάν
O κύριος στόχος των ασκήσεων είναι η ασφάλεια της θαλάσσιας οικονομικής δραστηριότητας
Ομάδα ρωσικών πολεμικών πλοίων έφτασε στο Ιράν για στρατιωτικές ασκήσεις, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Πρόκειται να λάβουν μέρος σε ναυτικά γυμνάσια μαζί με την Κίνα.
Οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν στα ύδατα του Κόλπου του Ομάν και ο κύριος στόχος τους είναι η ασφάλεια της θαλάσσιας οικονομικής δραστηριότητας, δήλωσε το υπουργείο.
Η ομάδα της Ρωσίας έχει επικεφαλής το Varyag, ένα πυραυλοφόρο καταδρομικό του στόλου της στον Ειρηνικό, δήλωσε το υπουργείο.
Εκπρόσωποι από το Πακιστάν, το Καζακστάν, το Αζερμπαϊτζάν, το Ομάν, την Ινδίας και τη Νότια Αφρική, θα ενεργήσουν ως παρατηρητές.
"Οι στόχοι αυτής της άσκησης περιλαμβάνουν την ενίσχυση της ασφάλειας του διεθνούς θαλάσσιου εμπορίου, την καταπολέμηση της πειρατείας και της θαλάσσιας τρομοκρατίας, τη διευκόλυνση της ανταλλαγής πληροφοριών για επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα και την ανταλλαγή επιχειρησιακών και τακτικών γνώσεων", ανέφερε το IRNA.
Τον περασμένο μήνα αναφέρθηκε ότι οι τρεις χώρες θα πραγματοποιήσουν κοινή ναυτική άσκηση για τη "διασφάλιση της περιφερειακής ασφάλειας".
Τα κράτη πραγματοποίησαν επίσης κοινή ναυτική άσκηση πέρυσι στον Κόλπο του Ομάν.

Ανησυχία στις ΗΠΑ

Η εξέλιξη αυτή έρχεται εν μέσω των αυξανόμενων ανησυχιών που εξέφρασε ο Αμερικανός γερουσιαστής Tom Cotton, σχετικά με την κλιμακούμενη επιθετικότητα του Ιράν κατά των αμερικανικών δυνάμεων σε όλη τη Μέση Ανατολή.
Ο γερουσιαστής υπογράμμισε την Παρασκευή τις επανειλημμένες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν μαχητών εναντίον Αμερικανών στο Ιράκ και τη Συρία, τονίζοντας αυτό που αντιλαμβάνεται ως έλλειψη σθεναρής αντίδρασης από την τρέχουσα αμερικανική κυβέρνηση.
Το 2022, το Ιράν, η Κίνα και η Ρωσία πραγματοποίησαν κοινή ναυτική άσκηση στον Κόλπο του Ομάν.
Το Ιράν, ειδικότερα, βρίσκεται μπλεγμένο σε έναν πόλεμο δι' αντιπροσώπων, με τις πολιτοφυλακές του να υποστηρίζουν ανοιχτά διάφορες παρατάξεις που εμπλέκονται σε περιφερειακές συγκρούσεις, όπως η επίθεση κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, η οποία προσέλκυσε διεθνείς παίκτες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης