Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία: Ούτε πυρηνικά ούτε βάσεις του ΝΑΤΟ στο έδαφος μας – Stoltenberg: Καμία άμεση απειλή από Ρωσία

Σουηδία: Ούτε πυρηνικά ούτε βάσεις του ΝΑΤΟ στο έδαφος μας – Stoltenberg: Καμία άμεση απειλή από Ρωσία
Χαιρετίζει ο Stoltenberg τις πρωτοβουλίες των κρατών που στέλνουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία
Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων ή βάσεων του ΝΑΤΟ στο έδαφος μας υποστήριξε ο Ulf Kristersson, ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, η οποία έγινε το 32ο κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ.
«Δεν βλέπουμε την ανάγκη για τη Σουηδία να τοποθετήσει μόνιμες βάσεις ή πυρηνικά όπλα σε σουηδικό έδαφος σε καιρό ειρήνης», είπε ο Kristersson σε συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ με αφορμή την τελετή έπαρσης της σουηδικής σημαίας στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ που έγινε νωρίτερα σήμερα στις Βρυξέλλες.

Καμία απειλή από τη Ρωσία

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg υπογράμμισε πως δεν βλέπει καμία στρατιωτική απειλή άμεσα από τη Ρωσία, η οποία όπως είπε, είναι ιδιαίτερα απασχολημένη με την Ουκρανία.
«Δεν βλέπουμε μια άμεση στρατιωτική απειλή για καμία χώρα του ΝΑΤΟ, εν μέρει επειδή η Ρωσία είναι πολύ απασχολημένη… στην Ουκρανία, αλλά και λόγω της παρουσίας του ΝΑΤΟ, της κατανόησης από οποιονδήποτε πιθανό αντίπαλο ότι μια επίθεση σε ένα μέλος της συμμαχίας θα προκαλέσει απάντηση από ολόκληρη τη συμμαχία» υποστήριξε ο Stoltenberg.
Επιπλέον, υποστήριξε πως το ΝΑΤΟ δεν έχει σχέδια να αυξήσει τον αριθμό κρατών – μελών της Συμμαχίας που αναπτύσσουν πυρηνικά όπλα ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει τη θέση του Βερολίνο σχετικά με τους πυραύλους Taurus, αν και χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες των κρατών εκείνων που στέλνουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία.

Η συνθηκολόγηση της Ουκρανίας δεν θα φέρει ειρήνη

Όπως είπε, ο Jens Stoltenberg η συνθηκολόγηση της Ουκρανίας δεν πρόκειται να φέρει την ειρήνη, επισημαίνοντας πως πρέπει να ενισχυθεί η Ουκρανία προκειμένου να δείξει στη Ρωσία ότι δεν θα πάρει αυτό που θέλει στο μέτωπο.
«Είναι απαραίτητο να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συζητήσουμε μια λύση, στην οποία η Ουκρανία θα παραμείνει κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος» ανέφερε ο Stoltenberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης