Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Πολωνών: Σε παρακμή ο στρατός μας, όπως και όλοι οι ευρωπαϊκοί

Παραδοχή Πολωνών: Σε παρακμή ο στρατός μας, όπως και όλοι οι ευρωπαϊκοί
Πρέπει μέσα σε 2 με 3 χρόνια να γίνουν αυτά που κανονικά γίνονται σε μια 10ετία είπε ο πρώην αναπληρωτής υπ. Άμυνας της Πολωνίας
Ο πολωνικός στρατός, όπως και οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί είναι σε παρακμή υποστηρίζει ο Πολωνός στρατηγός και πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Πολωνίας, Waldemar Skrzypczak, ο οποίος επισημαίνει την ανάγκη εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεων λόγω του κινδύνου από τη Ρωσία.
«Η ανοικοδόμηση του στρατού είναι ζωτικής σημασίας γιατί τώρα δεν υπάρχει εξοπλισμός και ο στρατός βρίσκεται σε παρακμή, όπως όλοι οι ευρωπαϊκοί στρατοί», είπε μιλώντας στο πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAR, ο Skrzypczak, αναφέροντας πως έχει απομείνει λίγος χρόνος προκειμένου το επίπεδο εκπαίδευσης των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων να είναι αρκετά υψηλό για να αποκρούσει πιθανή επιθετικότητα.
Όπως λέει, είναι απαραίτητο να «τριπλασιαστούν οι προσπάθειες για να γίνει σε 2-3 χρόνια αυτό που γίνεται συνήθως σε 10 χρόνια».
«Αν κάποιος μιλά για εκσυγχρονισμό μέσα σε 10 χρόνια, τότε υποτιμά τον κίνδυνο που μπορεί να ελλοχεύει πέρα από τα ανατολικά σύνορα», είπε ο Skrzypczak, υποστηρίζοντας ότι η Πολωνία μπορεί και πρέπει να γίνει ηγέτης σε αυτό το τμήμα της Ευρώπης όσον αφορά τις διαδικασίες εκσυγχρονισμού και ανασυγκρότησης του στρατού και της στρατιωτικής ηγεσίας.
«Είμαστε μια μεγάλη χώρα και σκοπεύουμε να έχουμε έναν ισχυρό στρατό, εξοπλισμένο με την πιο σύγχρονη τεχνολογία.
Δεν θα υπάρχει κανείς τόσο δυνατός όσο η Πολωνία σε αυτό το μέρος της Ευρώπης» επισήμανε ο Skrzypczak, αναφέροντας πως δεν εμπιστεύεται ούτε τους Σλοβάκους ούτε τους Ούγγρους καθώς και ότι είναι άγνωστο το πώς θα συμπεριφερθεί η Τουρκία.
Όσον αφορά τη στάση της Γερμανίας και της Γαλλίας, ο Πολωνός στρατηγός εκτίμησε πως «Scholz και Macron επέστρεψαν σε μια πορεία που είναι κοντά με αυτήν την Πολωνίας», κάτι που σημαίνει – όπως είπε – ότι ετοιμάζονται να αποκρούσουν κάθε επίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης