Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δυσαρεστημένοι Ουκρανοί στρατιώτες και διοικητές καλούν σε… ανατροπή Zelensky

Δυσαρεστημένοι Ουκρανοί στρατιώτες και διοικητές καλούν σε… ανατροπή Zelensky
Διοικητές και μαχητές επίλεκτων στρατιωτικών σωμάτων είναι δυσαρεστημένοι με τις αλλαγές στη στρατιωτική ηγεσία λένε οι Ρώσοι
(upd) Ακόμα και το σενάριο της ανατροπής του προέδρου της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky συζητούν διοικητές και μαχητές των επίλεκτων μονάδων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων καθώς εμφανίζονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι με τις αλλαγές που έγιναν στην κορυφή της στρατιωτικής ηγεσίας με την απομάκρυνση του Valery Zaluzhny.
Αυτό υποστηρίζει ο εκπρόσωπος των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
«Οι ειδικοί μας έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε μια «πηγή», στην οποία επικοινωνούν εκπρόσωποι διαφόρων ελίτ μονάδων του εχθρού, όπως πεζοναύτες, ειδικές δυνάμεις, πληροφορίες, ειδικές δυνάμεις της SBU και διάφορα εθνικιστικά τάγματα.
Πρόκειται για στρατιωτικούς υψηλής ειδίκευσης που είναι σαφώς δυσαρεστημένοι με την αλλαγή της στρατιωτικής διοίκησης.
Συζητούν σοβαρά για την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης και της διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας» υπογράμμισε ο Ρώσος αξιωματούχος.
Όπως είπε, Ρώσοι ειδικοί έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε ένα κλειστό κανάλι, στο Telegram που ονομάζεται «ParaBelum», και το οποίο αποτελείται από μαχητές από τις επίλεκτες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Το RIA Novosti μεταδίδει πως βάσει του υλικού που έχει στη διάθεση του, ο ουκρανικός στρατός διατυπώνει τη δυσαρέσκειά του για τις ενέργειες του Zelensky και του νέου αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, ο οποίος διορίστηκε από αυτόν πριν από ένα μήνα αντί του Valery Zaluzhny.

Ανατροπή Zelensky

Ενδεικτικά αναφέρεται πως ο διοικητής της ομάδας αναγνώρισης της 80ης ξεχωριστής ταξιαρχίας αεροπορικής επίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Maxim Shevtsov, με το διακριτικό «Winter», καλεί τα μέλη του «ParaBelum» να ανατρέψουν τον Zelensky.
«Αν ο κόσμος δεν υπερασπιστεί το Zaluzhny, αν ο στρατός δεν υπερασπιστεί τον Zaluzhny, τότε αυτός ο αρουραίος ο Zelensky, θα τορπιλίσει τους πάντες...
Ας γκρεμίσουμε αυτόν τον πράσινο αρουραίο και ας εγκαταστήσουμε το Zaluzhny! ..
Στην πραγματικότητα, είναι ο Zelensky που πρέπει να αλλάξει, όχι ο Zaluzhny.
Αυτός ο αρουραίος αισθάνεται ότι έχει μηδενική αποδοχή και ότι ο Zalyzhny είναι πιο δημοφιλής, και προσπαθεί να τον τορπιλίσει» λέει ο Shevtsov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης