Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sun: Το τανκ Challenger 2 κόλλησε στη λάσπη κατά τη διάρκεια επίδειξης – Τα 5 από τα 14 τανκς είναι ελαττωματικά

Sun: Το τανκ Challenger 2 κόλλησε στη λάσπη κατά τη διάρκεια επίδειξης – Τα 5 από τα 14 τανκς είναι ελαττωματικά
Οι Ουκρανοί στρατιώτες τόνισαν στην Sun για το βάρος και την κινητικότητα του τανκ 64 τόνων, λέγοντας ότι «κολλάνε συνεχώς στη λάσπη» λόγω μεγάλου βάρους τους
Το ουκρανικό τανκ Challenger 2 κόλλησε στη λάσπη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για δημοσιογράφους, γράφει η βρετανική ταμπλόιντ The Sun.
Οι ανταποκριτές της Sun επισκέφτηκαν ένα «μυστικό» γήπεδο εκπαίδευσης, για τη χρήση βρετανικών αρμάτων μάχης.
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της επίδειξης, ένα βρετανικό Challenger 2 κόλλησε στη λάσπη.
Για να το βγάλουν, έπρεπε να φέρουν ένα δεύτερο Challenger 2 για να το ρυμουλκήσει.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες τόνισαν στην Sun για το βάρος και την κινητικότητα του τανκ 64 τόνων, λέγοντας ότι «κολλάνε συνεχώς στη λάσπη» λόγω μεγάλου βάρους τους.
Ωστόσο, ανέφεραν την αξιοπιστία του Challenger 2 ως πιο σοβαρό πρόβλημα: 5 από τα 14 τανκς που παραδόθηκαν χάλασαν και τα ανταλλακτικά χρειάζονται μερικές φορές μήνες για να φτάσουν.
Επίσης, εκπρόσωποι των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανέφεραν ότι οι μηχανισμοί στον πυργίσκο και οι συσκευές παρακολούθησης «δεν ήταν τόσο ανθεκτικα» και «έσπασαν από την αρχή».
Σύμφωνα με τη Sun, αυτή τη στιγμή, από όλα τα Challenger 2 που μεταφέρθηκαν από τη Βρετανία, μόνο 7 τεθωρακισμένα βρίσκονται σε ετοιμότητα μάχης.
Συνολικά, η Μεγάλη Βρετανία προμήθευσε την Ουκρανία με 14 άρματα μάχης Challenger 2, μερικά από τα οποία έχουν ήδη καταστραφεί.
Επιπλέον, ο ρωσικός στρατός έχει ήδη καταστρέψει δεκάδες γερμανικά άρματα μάχης Leopard και τις τελευταίες εβδομάδες οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν επίσης αρκετά αμερικανικά M1 Abrams.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης