Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban (Ούγγρος Πρωθυπουργός): Να δημιουργηθεί ευρωπαϊκός στρατός, η ΕΕ να μην υπολογίζει στις ΗΠΑ

Orban (Ούγγρος Πρωθυπουργός): Να δημιουργηθεί ευρωπαϊκός στρατός, η ΕΕ να μην υπολογίζει στις ΗΠΑ
«Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να έχουν τον δικό τους στρατό και εξοπλισμό και πρέπει να είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε τη χώρα μας ή να συμβάλουμε στις συνολικές στρατιωτικές δυνατότητες της συμμαχίας», είπε ο Viktor Orban
Οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να διαθέσουν χρήματα για την ανάπτυξη στρατού και όπλων, γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα πληρώσουν τους λογαριασμούς ασφαλείας, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Viktor Orban.
«Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι έχει έρθει μια νέα εποχή στην Ευρώπη.
Οι Αμερικανοί δεν θα πληρώσουν τους λογαριασμούς ασφαλείας αντί για εμάς.
Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να συνεισφέρουν.
Πρέπει να έχουμε δικό μας στρατό, δικό μας εξοπλισμό και να είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα ή να συνεισφέρουμε στο συνολικό στρατιωτικό δυναμικό της συμμαχίας», δήλωσε ο Viktor Orban σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι M1.
Θυμήθηκε τα λόγια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Trump, ο οποίος το 2016 είπε ότι «δεν θέλει να χρηματοδοτήσει την ασφάλεια της Ευρώπης αντί για τους Ευρωπαίους» και πρέπει είτε να χρηματοδοτήσουν οι ίδιοι τον στρατό και να αγοράσουν εξοπλισμό, είτε να πληρώσουν για την ασφάλεια στους Αμερικανούς».
«Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να έχουν τον δικό τους στρατό και εξοπλισμό και πρέπει να είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε τη χώρα μας ή να συμβάλουμε στις συνολικές στρατιωτικές δυνατότητες της συμμαχίας», είπε ο Viktor Orban.
Σύμφωνα με τον Viktor Orban, «αυτό είναι ένα μεγάλο βάρος» και η ίδια η Ουγγαρία δυσκολεύεται να βρει χρήματα για τον εκσυγχρονισμό του στρατού, αλλά με το ξέσπασμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία, έγινε σαφές ότι «έχει παρέλθει ο καιρός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης