Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban: Ο Trump θα σταματήσει τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας όταν αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ

Orban: Ο Trump θα σταματήσει τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας όταν αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ
Ο Donald Trump έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι αν ήταν ο αρχηγός του κράτους, θα τελείωνε τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε 24 ώρες
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump υποσχέθηκε ότι δεν θα δώσει χρηματοδότηση στην Ουκρανία εάν επιστρέψει στο Λευκό Οίκο, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι M1 την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024.
«Ο Trump δεν είναι πρόεδρος τώρα, αλλά το κόμμα του (Ρεπουμπλικάνοι) παρεμβαίνει όταν οι Δημοκρατικοί θέλουν να στείλουν χρήματα στον πόλεμο.
Ο Trump είπε ότι αν επιστρέψει, δεν θα το κάνει αυτό, ούτε μια δεκάρα (δεν θα διαθέσει).
Και τότε αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει», τόνισε.
Ο Orban σημείωσε επίσης ότι η Ουκρανία τώρα «δεν αντέχει μόνη της (στη σύγκρουση με τη Ρωσία».
Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν η Ουάσιγκτον σταματήσει να δίνει όπλα και χρήματα στο Κίεβο, τότε οι ίδιες οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν αυτή τη σύγκρουση και σύντομα θα τελειώσει.
Επίσης ο Ούγγρος ηγέτης δήλωσε ότι θα είναι κακό αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden επανεκλεγεί για δεύτερη θητεία. 
Η συνάντηση 

Το βράδυ της Παρασκευής (8/3), ο Trump φιλοξένησε τον Όρμπαν στο κτήμα του στο Μαρ-α-Λάγκο.
Οι συνομιλίες διήρκεσαν περίπου μία ώρα και ακολούθησε δείπνο και συναυλία.
Η υπηρεσία Τύπου του πρώην προέδρου σημείωσε ότι οι δύο ηγέτες «συζήτησαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που επηρεάζουν την Ουγγαρία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της ύψιστης σημασίας της ισχυρής ασφάλειας των συνόρων κάθε έθνους».
Ο Donald Trump έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι αν ήταν ο αρχηγός του κράτους, θα τελείωνε τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε 24 ώρες.
Έχει επισημάνει επίσης ότι το Κίεβο θα χάσει στην πολεμική σύγκρουση με τη Ρωσία , την οποία θα μπορούσε να είχε αποφύγει.
Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ουκρανία θα μπορούσε εξ αρχής να συμφωνήσει να αναγνωρίσει την απώλεια μέρους των εδαφών της.
Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, πρόκειται για την «Κριμαία και άλλες περιοχές» που προσαρτήθηκαν στη Ρωσία.
Σημείωσε ότι σε αυτή την περίπτωση «κανείς δεν θα είχε πεθάνει».
Ο Vladimir Putin, μιλώντας στο Ανατολικό Οικονομικό Forum τον περασμένο Σεπτέμβριο, αξιολόγησε θετικά την ετοιμότητα του Trump «να επιλύσει τα πιεστικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της ουκρανικής κρίσης, σε λίγες μέρες».
Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, «αυτό δεν μπορεί παρά να μας ευχαριστεί, αυτό είναι θετικό».
Ταυτόχρονα, εξέφρασε την αμφιβολία ότι οποιαδήποτε έκβαση των αμερικανικών εκλογών θα επηρεάσει τις σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας.
Ο ίδιος ο Trump αργότερα απάντησε θετικά στο σχόλιο του Putin.
Την ίδια στιγμή, αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το πώς θα μπορούσε να επιλύσει τη σύγκρουση σε 24 ώρες ως πρόεδρος, αλλά είπε ότι ήξερε ακριβώς τι να κάνει.
Ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου τόνισε ότι θα επιτύχει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου και τη σύναψη συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης