Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Αδειάζει» η Ιταλία, Γαλλία - Πολωνία για αποστολή στρατού ΝΑΤΟ στην Ουκρανία: Δεν μπορούν να μιλούν εκ μέρους του ΝΑΤΟ

«Αδειάζει» η Ιταλία, Γαλλία - Πολωνία για αποστολή στρατού ΝΑΤΟ στην Ουκρανία: Δεν μπορούν να μιλούν εκ μέρους του ΝΑΤΟ
Η αποστολή στρατευμάτων στο Κίεβο σημαίνει ένα βήμα προς τη μονομερή κλιμάκωση, η οποία θα διαγράψει τον δρόμο προς τη διπλωματία, είπε ο Ιταλός υπουργός Άμυνας
Σχετικά Άρθρα
«Αδειάζει» η Ιταλία τις Γαλλία και Πολωνία αναφορικά με την αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, ώστε να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας. 
Ο υπουργός Άμυνας Guido Crosetto σε συνέντευξή του στην εφημερίδα la Stampa, ξεκαθάρισε ότι, «η Γαλλία και η Πολωνία δεν μπορούν να μιλούν εκ μέρους του ΝΑΤΟ, το οποίο από την αρχή δεν παρενέβη επίσημα και οικειοθελώς στη σύγκρουση.
Η αποστολή στρατευμάτων στο Κίεβο σημαίνει ένα βήμα προς τη μονομερή κλιμάκωση, η οποία θα διαγράψει τον δρόμο προς τη διπλωματία», είπε.
Ο υπουργός τόνισε ότι οι δυτικές χώρες συνεχίζουν να στηρίζουν το Κίεβο, ταυτόχρονα όμως, πρέπει να σκεφτούν πώς θα βοηθήσουν την Ουκρανία «να ανακτήσει την ελευθερία, το έδαφος και την ασφάλεια» με άλλο τρόπο, συγκεκριμένα με την ενεργοποίηση των διπλωματικών διαύλων.

Ποιες δηλώσεις αρνείται η Ιταλία

Την προηγούμενη μέρα, ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Radoslaw Sikorski δήλωσε ότι η αποστολή στρατιωτικού προσωπικού από δυτικές χώρες στο έδαφος της Ουκρανίας δεν μπορεί να θεωρηθεί αδιανόητη.
Είπε επίσης ότι εκτιμά την πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron για τη δυνατότητα αποστολής στρατιωτικού προσωπικού από δυτικές χώρες στην Ουκρανία.
Και ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda είπε ότι η Πολωνία πρέπει να κατασκευάσει ένα μεγάλο αεροδρόμιο για τη μεταφορά στρατευμάτων του ΝΑΤΟ.
Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Macron είπε ότι η Γαλλία θα έκανε τα πάντα για να αποτρέψει τη Ρωσία «να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ηγέτες των δυτικών χωρών έχουν συζητήσει το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συναίνεση.
Αργότερα, ο πολιτικός, ο οποίος δέχθηκε έντονη κριτική για αυτές τις δηλώσεις, σημείωσε ότι όλα τα λόγια του εξετάστηκαν προσεκτικά.
Την προηγούμενη μέρα, είπε επίσης ότι η Γαλλία «δεν έχει όρια ή κόκκινες γραμμές» στο θέμα της βοήθειας προς την Ουκρανία.

Αρνούνται τα κράτη

Την ίδια ώρα, οι αρχές πολλών ευρωπαϊκών χωρών δήλωσαν ότι δεν γίνεται λόγος για μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία.
Συγκεκριμένα, ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz και ο υπουργός Άμυνας Boris Pistorius τόνισαν ότι η Γερμανία δεν θα στείλει το στρατιωτικό της προσωπικό στη δημοκρατία.
Επιπλέον, ο επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης διευκρίνισε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ στο σύνολό τους δεν πρόκειται να το κάνουν αυτό.
Οι ηγέτες όλων των γαλλικών κομμάτων αρνήθηκαν επίσης να υποστηρίξουν τη θέση του προέδρου για αυτό το θέμα.
Κατηγόρησαν τον Macron ότι έσυρε τη χώρα σε σύγκρουση και επιπολαιότητα και επίσης τον επέπληξαν ότι δεν συμβουλεύτηκε την Εθνοσυνέλευση.
Σχολιάζοντας τα λόγια του Γάλλου Προέδρου, το Κρεμλίνο είπε ότι μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και ΝΑΤΟ.
Ταυτόχρονα, σημείωσαν ότι η θέση του Macron για την πρόκληση στρατηγικής ήττας στη Ρωσία στην Ουκρανία είναι επίσης γνωστή.
Όπως τόνισε ο γραμματέας Τύπου της προεδρίας Dmitri Peskov, ορισμένες χώρες που συμμετέχουν στην εκδήλωση του Παρισιού για την Ουκρανία διατηρούν «μια αρκετά νηφάλια εκτίμηση των πιθανών κινδύνων μιας τέτοιας ενέργειας και του πιθανού κινδύνου άμεσης εμπλοκής σε μια καυτή σύγκρουση».
Επισήμανε ότι τέτοιες ενέργειες «δεν είναι απολύτως προς το συμφέρον αυτών των χωρών, πρέπει να το γνωρίζουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης