Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνη συμφωνία Sikorski (Πολωνός ΥΠΕΞ) με Macron για «δημιουργικά μελετημένη ασύμμετρη κλιμάκωση»: Αποστολή νατοϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία

Επικίνδυνη συμφωνία Sikorski (Πολωνός ΥΠΕΞ) με Macron για «δημιουργικά μελετημένη ασύμμετρη κλιμάκωση»: Αποστολή νατοϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία
Μετά τον πρόεδρο της Γαλλίας E. Macron, τώρα ο Πολωνός ΥΠΑΜ δηλώνει: «Να μην αποκλείσουμε την αποστολή στρατευμάτων κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία»!
Επικίνδυνη συμφωνία του Πολωνού ΥΠΑΜ Radoslaw Sikorski με τον Γάλλο πρόεδρο Εmmanuel Macron για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία να πολεμήσουν κατά των ρωσικών δυνάμεων, πρόταση που φαίνεται ότι έχει αρχίσει να βρίσκει “συμμάχους”.
Σε δήλωση ο Πολωνός ΥΠΑΜ αιτιολόγησε την πρόταση Macron, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της αποστολής στρατού υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, σημάδι πως υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να σύρουν τα κράτη του ΝΑΤΟ σε πόλεμο με την Ρωσία με πολλούς ψύχραιμους να αναρωτιούνται αν ήδη υπάρχουν σχεδιασμοί ευθείας εμπλοκής του ΝΑΤΟ.
Μάλιστα ο Πολωνός ΥΠΑΜ το εμφάνισε ως… “ασύμμετρη κλιμάκωση” που δίνει στην πρωτοβουλία στο ΝΑΤΟ έναντι των ρωσικών σχεδιασμών.
Ανέφερε:

«Η παρουσία δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία δεν είναι αδιανόητη», υποστήριξε ο επικεφαλής της πολωνικής διπλωματίας, όπως αναφέρει η Rzeczpospolita.
Επιπλέον, ο Sikorski κάλεσε τη Δύση να προβεί σε μια «δημιουργικά μελετημένη και ασύμμετρη κλιμάκωση».
Τόνισε επίσης ότι συμφωνεί με την ιδέα του Γάλλου προέδρου Emmanuel Makron να στείλει ξένο στρατό στην Ουκρανία.
Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Makron δήλωσε ότι η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι η Ρωσία «δεν θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ηγέτες των δυτικών χωρών συζήτησαν το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συναίνεση ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι ασκήσεις του γαλλικού στρατού σε ευρύ συμβατικό πόλεμο.
Σχολιάζοντας τα λόγια του Γάλλου προέδρου, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ.

Σε ομιλία του ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών έκρινε την ιδέα του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron για ανάπτυξη δυτικών στρατευμάτων στο έδαφος στην Ουκρανία τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο για να πιεστεί η Ρωσία του Putin, σε μια διάσκεψη στις 8 Μαρτίου στην Πολωνική Sejm, αφιερωμένη στην 25η επέτειο από την ένταξη της Πολωνίας στο ΝΑΤΟ, όπως αναφέρει η Pravda.
Σχολιάζοντας τα λόγια του Macron, ο επικεφαλής της πολωνικής διπλωματίας υπενθύμισε ότι παρόμοιο προηγούμενο υπήρχε στην ιστορία, συγκεκριμένα κατά τον εμφύλιο πόλεμο της Κορέας του 1950-1953, όταν ένας συνασπισμός δυτικών κρατών έσπευσε να βοηθήσει τη Νότιο Κορέα μετά από απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Λίγο μετά την εισβολή, περισσότερες από 140 χώρες από τις 190 ψήφισαν για να καταδικάσουν την επίθεση ως απαράδεκτη.
Δεν πρόκειται απλώς για δήλωση στον Τύπο, αλλά για τη θέσπιση νομικού πλαισίου», τόνισε ο Sikorski.
Tούτου δοθέντος, ο Sikorski δήλωσε ότι «δεν είναι αδιανόητο να υπάρχει ένας συνασπισμός κρατών μελών του ΟΗΕ για να σταματήσει η επιθετικότητα εδώ», αναφερόμενος στην Ουκρανία.
«Γι' αυτό επικροτώ την πρόσφατη γαλλική πρωτοβουλία.
Επειδή, κατά τη γνώμη μου, κρύβονται καλές προθέσεις από πίσω, δηλαδή να αναρωτηθεί ο Ρώσος πρόεδρος ποιο θα είναι το επόμενο βήμα μας, αντί να του επιτρέψουμε να είναι σίγουρος ότι δεν θα κάνουμε οτιδήποτε δημιουργικό και να σχεδιάζει τα δικά του σενάρια», σημείωσε.
Κατά τη γνώμη του, η Δύση θα πρέπει «να εφαρμόσει δημιουργικά καθορισμένη και ασύμμετρη κλιμάκωση» κατά της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης