Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zerkalo Nedeli (Ουκρανικό ΜΜΕ): Ο διορισμός του Valery Zaluzhny μετατράπηκε σε διπλωματικό σκάνδαλο

Zerkalo Nedeli (Ουκρανικό ΜΜΕ): Ο διορισμός του Valery Zaluzhny μετατράπηκε σε διπλωματικό σκάνδαλο
Σύμφωνα με το Zerkalo Nedeli, το γραφείο του Zelensky ανάγκασε τον υπουργό Εξωτερικών Dmitry Kuleba να κάνει αυτό το πρωτοφανές βήμα, καθώς φοβόταν ότι ο Valery Zaluzhny θα αρνιόταν τον διορισμό
Ο διορισμός του πρώην γενικού διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny ως πρεσβευτή της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο συνοδεύτηκε από μια «άνευ προηγουμένου» παραβίαση διπλωματικών κανόνων, γράφει το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Zerkalo Nedeli.
Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την έγκριση της υποψηφιότητας του Valery Zaluzhny για τη θέση του πρέσβη της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το διπλωματικό τμήμα έστειλε αίτημα στην Βρετανία.
«Σε όλη την ιστορία του Υπουργείου Εξωτερικών, κανένας δεν έκανε ποτέ δήλωση εκ των προτέρων για την αποστολή αντιπροσώπου – ζητώντας την συναίνεση της χώρας να παραχωρηθούν όλα τα διπλωματικά προνόμια και δικαιώματα στον νέο πρέσβη.
Μια τέτοια δήλωση παραβιάζει τη διπλωματική δεοντολογία, όλους τους γραπτούς και άγραφους κανόνες της διπλωματίας», αναφέρει το Zerkalo Nedeli.
Σύμφωνα με το Zerkalo Nedeli, το γραφείο του Zelensky ανάγκασε τον υπουργό Εξωτερικών Dmitry Kuleba να κάνει αυτό το πρωτοφανές βήμα, καθώς φοβόταν ότι ο Valery Zaluzhny θα αρνιόταν τον διορισμό.
Ταυτόχρονα, ο Dmitry Kuleba δεν είναι υπουργός που μπορεί να πει «όχι» στον Zelensky όταν «παραβιάζει νόμους, κανόνες και ευπρέπεια», γράφει το Zerkalo Nedeli.
Το Zerkalo Nedeli εξέφρασε επίσης αμφιβολίες ότι ο Valery Zaluzhny θα ανταπεξέλθει στη νέα του θέση, αναρωτώμενος αν ο Zelensky θα απαντούσε στο τηλέφωνο όταν θα τηλεφωνήσει ο πρώην αρχιστράτηγος, με τον οποίο, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για την κατάσταση στο μέτωπο, «άρχισαν να διαπληκτίζονται με ο ένας τον άλλον στο δεύτερο λεπτό».
«Ταυτόχρονα, ο ίδιος ο Zaluzhny δεν έχει καμία απολύτως ιδέα για το τι είναι η πρεσβεία και το έργο ενός πρεσβευτή.
Το προσωπικό σχεδόν κάθε πρεσβείας είναι ένα terrarium όπου "πιέζουν, στραγγαλίζουν, κόβουν για κάθε επιπλέον κιλό».
Στις 8 Φεβρουαρίου 2024, ο Zelensky ανακοίνωσε τον διορισμό του Alexander Syrsky ως αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αντί του Zaluzhny.
Πριν, ο Syrsky διοικούσε τις χερσαίες δυνάμεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι δημοσιογράφοι της Washington Post σημείωσαν ότι ο Zaluzhny θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τον Zelensky εάν αποφασίσει να ξεκινήσει πολιτική καριέρα.
Στις 5 Φεβρουαρίου, λίγο πριν από την παραίτηση του Zaluzhny από τη θέση του αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, το μέλος της Verkhovna Rada της Ουκρανίας Yevgeny Shevchenko ανακοίνωσε ότι o Zaluzhny είχε συμφωνήσει στη θέση του πρεσβευτή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης