Τελευταία Νέα
Διεθνή

Robert Fico (Πρωθυπουργός Σλοβακίας): Η Ουκρανία μπορεί να γίνει δεκτή στην ΕΕ για πολιτικούς λόγους

Robert Fico (Πρωθυπουργός Σλοβακίας): Η Ουκρανία μπορεί να γίνει δεκτή στην ΕΕ για πολιτικούς λόγους
«Έχω ανησυχίες ότι θα επικρατήσουν καθαρά πολιτικά κριτήρια, αντί για κριτήρια πραγματικής ετοιμότητας της χώρας, όσον αφορά την Ουκρανία» τόνισε ο Robert Fico
Οι πολιτικοί λόγοι μπορεί να υπερισχύουν των οικονομικών όρων που απαιτούνται για να ενταχθεί η Ουκρανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Robert Fico.
«Μακάρι η Ουκρανία να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όταν θα είναι έτοιμη να συμμορφωθεί με τα κριτήρια για τις υποψήφιες χώρες», είπε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός
«Έχω ανησυχίες ότι θα επικρατήσουν καθαρά πολιτικά κριτήρια, αντί για κριτήρια πραγματικής ετοιμότητας της χώρας, όσον αφορά την Ουκρανία» τόνισε ο Robert Fico.
Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας υπενθύμισε για το υψηλό επίπεδο διαφθοράς στην Ουκρανία, αλλά οι εκτελεστικές αρχές της ΕΕ θεωρούν ότι είναι λάθος να μιλήσουν για αυτό το θέμα.
Η εφαρμογή της διαδικασίας ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ δεν θα προχωρήσει όσο συνεχίζεται η στρατιωτική σύγκρουση, πρόσθεσε ο Robert Fico.
«Η κυβέρνηση της Σλοβακίας προσπαθούμε να ανοίξουμε το θέμα της άμεσης κατάπαυσης του πυρός, της διακοπής των μαχών και της έναρξης των διαπραγματεύσεων», είπε ο πρωθυπουργός.
«Η Ρωσία ζει και πετυχαίνει όσον αφορά την οικονομία και την πολιτική, ο πρόεδρος Putin έχει ισχυρή υποστήριξη», σημείωσε ο Robert Fico.
«Δηλώνω ότι η στρατηγική της Δύσης στην Ουκρανία δεν λειτουργεί», πρόσθεσε.
Η στρατηγική απαιτεί αναθεώρηση, τόνισε ο Robert Fico.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης