Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Η Γαλλία αναζητάει συμμαχία πρόθυμων χωρών ικανών να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία

Politico: Η Γαλλία αναζητάει συμμαχία πρόθυμων χωρών ικανών να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία
«Η Γαλλία χτίζει μια συμμαχία χωρών που είναι ανοιχτές στην πιθανή αποστολή δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία – βαθαίνοντας την σύγκρουσή της με ένα πιο προσεκτικό Βερολίνο», ανέφερε το Politico
Η Γαλλία συγκεντρώνει μια συμμαχία χωρών που μπορεί θεωρητικά να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία, ανέφερε η εφημερίδα Politico, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Stephane Sejourne στη Λιθουανία.
«Η Γαλλία χτίζει μια συμμαχία χωρών που είναι ανοιχτές στην πιθανή αποστολή δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία – βαθαίνοντας την σύγκρουσή της με ένα πιο προσεκτικό Βερολίνο», ανέφερε το Politico.
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών τόνισε την ευκαιρία σε συνέντευξη Τύπου με τους Λιθουανούς και Ουκρανούς ομολόγους του στις 8 Μαρτίου να στείλει στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία που θα ασχοληθούν με την αποναρκοθέτηση και δεν θα συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες, σημείωσε το Politico.
Ο Γάλλος πρόεδρος Macron έθεσε νωρίτερα το ενδεχόμενο να σταλεί ο στρατός του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, υπενθύμισε το Politico.
Η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Πολωνίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας, απέρριψε την ιδέα, αλλά οι χώρες της Βαλτικής «είναι πολύ πιο ανοιχτές στην ιδέα», πρόσθεσε το Politico.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης