Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσική ανωτερότητα με Iskander, σκόνη δύο Patriot - Κι άλλο Abrams παλιοσίδερα - Οι Γάλλοι αναζητούν συμμαχία προθύμων

Ρωσική ανωτερότητα με Iskander, σκόνη δύο Patriot -  Κι άλλο Abrams παλιοσίδερα - Οι Γάλλοι αναζητούν συμμαχία προθύμων
Politico: Η Γαλλία αναζητάει συμμαχία πρόθυμων χωρών ικανών να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία - Ο ρωσικός πύραυλος Iskander μετατρέπει δύο συστήματα αεράμυνας Patriot σε άμορφη μάζα παλιοσίδερων
(upd 33) Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία η ρωσική ανωτερότητα σε στρατιωτικό επίπεδο έχει συγκλονίσει τον κόσμο….
Μέχρι τώρα η δυτική προπαγάνδα υπερτόνιζε την ανωτερότητα των όπλων του ΝΑΤΟ ενώ θεωρούσαν τα ρωσικά όπλα κατώτερα…
Στην πράξη και στο πεδίο της μάχης αποδείχθηκε ότι η Ρωσία έχει πλέον τα καλύτερα οπλικά συστήματα... πέρα από την υπεράριθμη δύναμη ανδρών, παρότι η Ουκρανία δέχθηκε μεγάλο αριθμό ξένων μισθοφόρων.
Οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών αποκάλυψαν μια ομάδα ξένων μισθοφόρων στην περιοχή των οικισμών Tonenkoye και Orlovka κοντά στην Avdiivka, δήλωσε στο TASS ο Igor Kimakovsky, σύμβουλος του επικεφαλής της DPR Igor Kimakovsky.
Είναι Πολωνοί και Γεωργιανοί μισθοφόροι που επιχειρούν στην πρώτη γραμμή του μετώπου, πρόσθεσε ο Kimakovksy.

Οι Ρώσοι με τον πύραυλο Iskander έκαναν σκόνη ταυτόχρονα δύο Patriot πρόκειται για δραματική απώλεια για τους Ουκρανούς αφού έχουν μόλις 4 συστήματα Patriot.
Με αμείωτο ρυθμό εξάλλου συνεχίζουν να καταστρέφουν τα αμερικανικά τανκς Abrams και τα τεθωρακισμένα οχήματα Bradley.

Οι Γάλλοι επιμένουν… αναζητούν συμμαχίες πρόθυμων χωρών ώστε να σταλεί στρατός στην Ουκρανία…
Οι Γάλλοι που ο Hitler τους κατέλαβε μέσα σε μια εβδομάδα… εμφανίζονται ακραία πατριδοκάπηλοι.
Στο μέτωπο οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στις κατευθύνσεις Kupryansk και Avdiivka... συνολικά ο ρωσικός στρατός έχει παντού την πρωτοβουλία των κινήσεων...

Politico: Η Γαλλία αναζητάει συμμαχία πρόθυμων χωρών ικανών να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία

Η Γαλλία συγκεντρώνει μια συμμαχία χωρών που μπορεί θεωρητικά να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία, ανέφερε η εφημερίδα Politico, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Stephane Sejourne στη Λιθουανία.
«Η Γαλλία χτίζει μια συμμαχία χωρών που είναι ανοιχτές στην πιθανή αποστολή δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία – βαθαίνοντας την σύγκρουσή της με ένα πιο προσεκτικό Βερολίνο», ανέφερε το Politico.
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών τόνισε την ευκαιρία σε συνέντευξη Τύπου με τους Λιθουανούς και Ουκρανούς ομολόγους του στις 8 Μαρτίου να στείλει στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία που θα ασχοληθούν με την αποναρκοθέτηση και δεν θα συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες, σημείωσε το Politico.
Ο Γάλλος πρόεδρος Macron έθεσε νωρίτερα το ενδεχόμενο να σταλεί ο στρατός του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, υπενθύμισε το Politico.
Η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Πολωνίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας, απέρριψε την ιδέα, αλλά οι χώρες της Βαλτικής «είναι πολύ πιο ανοιχτές στην ιδέα», πρόσθεσε το Politico.

O Zelensky αναγνωρίζει ηγετικό ρόλο στον Macron στο «μέτωπο» κατά της Ρωσίας

Τηλεφωνική επικοινωνία για τις τελευταίες εξελίξεις είχαν την Κυριακή (10/3/2024) ο  Macron και ο Ουκρανός ομόλογός του
Στο επίκεντρο της επικοινωνίας βρέθηκε η τρέχουσα κατάσταση στο μέτωπο και οι πρωτοβουλίες της Γαλλίας για στήριξη της Ουκρανίας, όπως η διαμόρφωση της συμμαχίας των προθύμων.
«Συζητήσαμε την τρέχουσα κατάσταση στο πεδίο της μάχης και την πρόσφατη διεθνή διάσκεψη του Παρισιού για την υποστήριξη της Ουκρανίας.
Ευχαρίστησα τον Πρόεδρο Macron για το ισχυρό πακέτο στρατιωτικής βοήθειας της Γαλλίας στις 16 Φεβρουαρίου, καθώς και όλες τις δηλώσεις του υπέρ της Ουκρανίας, την προσωπική ηγεσία στη δημιουργία του συνασπισμού όπλων μεγάλης εμβέλειας και τις νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη της χώρας μας.
Ανταλλάξαμε επίσης απόψεις για την επικείμενη συνάντησή μας στην Ουκρανία, η οποία θα πραγματοποιηθεί σύντομα», σημείωσε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Sikorski (ΥΠΕΞ Πολωνίας): Το ΝΑΤΟ βρίσκεται ήδη στην Ουκρανία – Η απάντηση της Ρωσίας

Ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ έχουν ήδη στείλει στρατό στην Ουκρανία, αποκάλυψε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Radoslaw Sikorski κατά τη διάρκεια συζήτησης επ ‘ ευκαιρία της 25ης επετείου από την ένταξη της χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, που μεταδόθηκε στο κανάλι Sejm RP στο YouTube.
«Οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία», υποστηρίζει. Ο Sikorski πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να αποκαλύψει ποια κράτη έστειλαν τον στρατό τους εκεί, «σε αντίθεση με ορισμένους πολιτικούς (σ.σ.Olaf Scholz)».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πολωνός διπλωμάτης ισχυρίστηκε ότι η μεταφορά στρατιωτών από δυτικές χώρες στο έδαφος της Ουκρανίας «δεν μπορεί να θεωρηθεί αδιανόητη».
Τόνισε επίσης ότι εκτιμά αυτή την πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron.
Στις προκλητικές δηλώσεις του Sikorski ότι δυνάμεις του ΝΑΤΟ βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία απάντησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Δεν μπορούσαν να το κρύψουν άλλο», είπε χαρακτηριστικά η Zakharova.

Απίστευτος Kuleba (YΠΕΞ Ουκρανίας): Οι χώρες της Βαλτικής θα νικήσουν τη Ρωσία αλλά μετά θα μοιάζουν με το Bakhmut

Απίστευτες δηλώσεις από τον Ουκρανό υπουργός Εξωτερικών Dmitry Kuleba, ο οποίος είναι υπό καρατόμηση.
Ισχυρίστηκε ότι οι χώρες της Βαλτικής (Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία) είναι σε θέση να νικήσουν τη Ρωσία αλλά μετά θα καταστραφούν ολοσχερώς.
Τα κράτη της Βαλτικής θα νικήσουν τη Ρωσία σε περίπτωση επίθεσης, αλλά θα είναι σαν το Bakhmut και την Avdiivka, ισχυρίστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ.
«Στο τέλος, νομίζω ότι το ΝΑΤΟ θα κερδίσει.
Αλλά κοιτάξτε το Bakhmut, κοιτάξτε την Avdiivka - έτσι θα είναι οι χώρες της Βαλτικής μετά από τις σκληρές μάχες.
Έτσι θα μοιάζουν οι πόλεις σας.
Δεν θα υπάρχει όμορφο Vilnius (πρωτεύουσα Λιθουανίας).

Κuleba προς Πάπα: Δεν θα υψώσουμε ποτέ τη λευκή σημαία, όπως το Βατικανό

Η Ουκρανία απάντησε με δριμύτητα στις 10/3/2024 στον πάπα Φραγκίσκο και δεσμεύτηκε ότι δεν θα παραδοθεί «ποτέ» μπροστά στη Ρωσία, αντιδρώντας σε μια συνέντευξη που παραχώρησε ο ποντίφικας, στην οποία ζήτησε από το Κίεβο να έχει «το θάρρος να υψώσει τη λευκή σημαία και να διαπραγματευτεί».
«Η σημαία μας είναι κίτρινη και μπλε.
Για αυτήν τη σημαία ζούμε, πεθαίνουμε και θριαμβεύουμε.
Δεν θα υψώσουμε ποτέ άλλες σημαίες», απάντησε ο Kuleba, σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στο Χ.

Ο ρωσικός πύραυλος Iskander μετατρέπει δύο συστήματα αεράμυνας Patriot σε άμορφη μάζα παλιοσίδερων

Ο ρωσικός στρατός στόχευσε με επιτυχία δύο ακόμη αμερικανικής κατασκευής MIM-104 Patriot το οποίο είναι σύστημα αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς των δυνάμεων της Ουκρανίας.
Βίντεο που δείχνει την επίθεση στο σύστημα δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας στις 9 Μαρτίου. Αρχικά, το σύστημα λανθασμένα αναγνωρίστηκε ως S-300 σοβιετικής κατασκευής.
Ωστόσο, μεταγενέστερα πρόσθετα πλάνα που έδειχναν τα επακόλουθα της επίθεσης επιβεβαίωσαν ότι καταστράφηκαν δύο Σταθμοί Εκτόξευσης Patriot M90x που βασίζονται σε γερμανικής κατασκευής φορτηγά MAN KAT1 εκτός από ένα τρίτο όχημα αγνώστων στοιχείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα χτυπήθηκε κοντά στον οικισμό Serhiivka στην περιοχή του Donetsk.
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι στοχοποιήθηκε με τακτικό βαλλιστικό πύραυλο Iskander.
Πέρυσι, η Ουκρανία έλαβε δύο Patriot και δύο εκτοξευτές από τη Γερμανία και ένα άλλο σύστημα Patriot από τις Ηνωμένες Πολιτείες με δύο επιπλέον εκτοξευτές που δόθηκαν από την Ολλανδία.
Τα συστήματα που παρέχονται στην Ουκρανία λέγεται ότι είναι ένας συνδυασμός ενεργών πυραύλων PAC-3 hit-to-kill για την αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων, με βεληνεκές μόνο 30-60 χιλιομέτρων, και ημιενεργών πυραύλων κεφαλής κατακερματισμού έκρηξης PAC-2 για την αντιμετώπιση απειλών από αεροσκάφη με βεληνεκές έως 160 χιλιόμετρα.
Ο ρωσικός στρατός έχει ήδη καταστρέψει μεγάλο μέρος των συστημάτων Patriot της Ουκρανίας.
Πρόσφατα, αναφορές αποκάλυψαν ότι οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν ενσωματώσει τους πυραύλους του συστήματος με ραντάρ διοίκησης και ελέγχου της σοβιετικής εποχής στο πλαίσιο ενός προγράμματος που ονομάζεται «FrankenSAM».
Αυτό εξηγεί πώς μερικοί πύραυλοι εξακολουθούν να εκτοξεύονται κατά καιρούς.
Η Ουκρανία μετέφερε πρόσφατα τα εναπομείναντα συστήματα Patriot πιο κοντά στην πρώτη γραμμή προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις, οι οποίες προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στις δυνάμεις του Κιέβου χρησιμοποιώντας πυραύλους κρουζ και βόμβες ολίσθησης τους τελευταίους μήνες.
Στις 24 Ιανουαρίου, οι δυνάμεις του Κιέβου φέρεται να χρησιμοποίησαν πύραυλο PAC-2 για να καταρρίψουν ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος Il-76, σκοτώνοντας περισσότερους από 60 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου που επέβαιναν.
Οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ολλανδία πλήρωσαν δισεκατομμύρια για την προμήθεια συστημάτων Patriot στην Ουκρανία.
Τα συστήματα δεν κατάφεραν να κάνουν καμία απολύτως διαφορά.
Τώρα, ο ρωσικός στρατός μετατρέπει αυτά τα συστήματα σε μερικά από τα πιο ακριβά πυροτεχνήματα στην ιστορία.

Σκόνη το σύστημα Patriot
patriotbnnn.png
Unian (Ουκρανικό ΜΜΕ): Η Ουκρανία αναγνώρισε την καταστροφή των συστημάτων αεράμυνας Patriot

Το κορυφαίο ουκρανικό πρακτορείο Unian αναγνώρισε την απώλεια των ουκρανικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων Patriot (SAM).
Η έκθεση «με μεγάλο βαθμό πιθανότητας» αναγνωρίζει την «επιβεβαιωμένη απώλεια» των εκτοξευτών M901 του συγκροτήματος MIM-104 Patriot.
Η τοποθεσία της ρωσικής επίθεσης εντοπίστηκε «σχεδόν αμέσως» βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα από την πρώτη γραμμή, γράφει το πρακτορείο.
Το Unian υποστηρίζει ότι «Ουκρανοί και Ρώσοι αναλυτές» έχουν εντοπίσει τις καμπίνες των φορτηγών MAN που χρησιμεύουν ως βάση για τις εγκαταστάσεις Patriot.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα βίντεο ενός πυραύλου από το συγκρότημα Iskander-M που χτυπά ουκρανικό εξοπλισμό στην περιοχή Pokrovsk στο Donetsk.
Σύμφωνα με το τμήμα, η επίθεση κατέστρεψε το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-300.
Μια πηγή των δυνάμεων ασφαλείας, μεταξύ των συστημάτων αεράμυνας που καταστράφηκαν από το χτύπημα Iskander ήταν δύο αμερικανικά συστήματα αεράμυνας Patriot.

Forbes: Το πλήρωμα του συστήματος αεράμυνας Patriot που χτυπήθηκε στην Ουκρανία σκοτώθηκε

Το πλήρωμα των κατεστραμμένων αμερικανικών συστημάτων αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία πιθανότατα σκοτώθηκε αναφέρει το περιοδικό Forbes.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα βίντεο ενός πυραύλου από το συγκρότημα Iskander-M που χτυπά ουκρανικό εξοπλισμό στην περιοχή Pokrovsk στο Dontesk.
Η επίθεση κατέστρεψε το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-300 και μεταξύ των συστημάτων αεράμυνας που καταστράφηκαν από τον Iskander υπήρχαν δύο αμερικανικά συστήματα αεράμυνας Patriot.
«Δύο εκτοξευτές Patriot εξερράγησαν, σκοτώνοντας σχεδόν σίγουρα τα μέλη του πληρώματος τους», έγραψε το Forbes.
Σύμφωνα με το Forbes, η επιμονή του ρωσικού στρατού και, ιδιαίτερα, των χειριστών drone κατέστησε δυνατή την ανίχνευση και την καταστροφή αμερικανικών συστημάτων αεράμυνας με ένα χτύπημα, στερώντας σημαντικά την Ουκρανία από την ικανότητα κάλυψης του ουρανού.
«Οι Ουκρανοί έχασαν έως και 13% των εκτοξευτών Patriot τους ως αποτέλεσμα ενός χτυπήματος», ανέφερε το Forbes.
Η τελευταία φορά που ο ρωσικός στρατός χτύπησε Patriot ήταν στα τέλη Φεβρουαρίου 2024.
Ο εκτοξευτής, τα πυρομαχικά και το όχημα μεταφοράς-φόρτωσης του συγκροτήματος δέχθηκαν επίθεση από όπλα υψηλής ακρίβειας.

Julian Repke (Γερμανός Δημοσιογράφος): Οι Ρώσοι κατέστρεψαν τα πολύτιμα Patriot της Ουκρανίας… τα έφεραν πιο κοντά στο μέτωπο

Η Ουκρανία τοποθέτησε το σύστημα αεράμυνας Patriot πολύ κοντά στο μέτωπο και έδωσε στη Ρωσία χρόνο να τους χτυπήσει, τόνισε ο Γερμανός δημοσιογράφος Julian Repke επικρόντας τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
«Η Ουκρανία είχε τοποθετήσει δύο εκτοξευτές Patriot σε απόσταση μικρότερη των 40 χιλιομέτρων από την πρώτη γραμμή, λιγότερο από 10 μέτρα μεταξύ τους», έγραψε ο Roepke.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, τα SAM ήταν εκεί για αρκετό καιρό ώστε να επιτρέψουν στη Ρωσία να στοχεύσει και να εκτοξεύσει έναν βαλλιστικό πύραυλο εναντίον τους και να τους καταστρέψει.
«Δεν υπάρχουν λόγια», κατέληξε ο Roepke.
Η τελευταία φορά που ο ρωσικός στρατός χτύπησε Patriot ήταν στα τέλη Φεβρουαρίου 2024.

Παλιοσίδερα και άλλο Abrams

Ένα ακόμη τανκ Abrams αμερικανικής κατασκευής καταστράφηκε κοντά στην Avdiivka δήλωσε στο TASS ο Igor Kimakovsky, σύμβουλος του αρχηγού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.
Σύμφωνα με τον Kimakovsky, το τανκ χτυπήθηκε με αντιαρματικό όπλο κοντά στο χωριό Berdychi.
Το πλήρωμα εξουδετερώθηκε.
Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές, πολλά άρματα μάχης Abrams και ένα τεθωρακισμένο όχημα ανάκτησης έχουν καταστραφεί από τις ρωσικές δυνάμεις.
Δύο τεθωρακισμένα οχήματα πεζικού, ένα γερμανικής κατασκευής Мarder και ένα αμερικανικό Bradley, καταστράφηκαν κοντά στους οικισμούς Orlovka και Berdychi κοντά στην Avdiivka, δήλωσε ο Kimakovsky.
«Σύμφωνα με καταγραφείς φωνής και δεδομένων, κοντά στην Orlovka τα στρατεύματά μας κατέστρεψαν ένα μαχητικό όχημα πεζικού Marder, ενώ ένα Bradley χτυπήθηκε επίσης κοντά στο Berdychi.
Παραδοσιακά, οι πρώτες επιθέσεις έγιναν από FPV-drones ακολουθούμενες από ένα αντιαρματικό πυραυλικό σύστημα και πυροβολικό» είπε.
Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες και στα δύο πληρώματα των οχημάτων, πρόσθεσε ο σύμβουλος.


Οι Ουκρανοί επιτέθηκαν με drones στην Ρωσική Περιφέρεια Rostov

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη με στόχο την Περιφέρεια Rostov τη νύχτα στις 8-9 Μαρτίου και ενδέχεται να έπληξαν εργοστάσιο ρωσικών αεροσκαφών που ανακαινίζει και εκσυγχρονίζει ρωσικά αεροσκάφη ανίχνευσης ραντάρ μεγάλης εμβέλειας A-50.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αναχαίτησαν 41 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της νύχτας πάνω από την Περιφέρεια Rostov και αυτόπτες μάρτυρες φέρεται να δήλωσαν ότι το χτύπημα προκάλεσε τουλάχιστον πέντε εκρήξεις.
Γεωγραφικά πλάνα δείχνουν μια έκρηξη στο εργοστάσιο αεροσκαφών Beriev στο Taganrog της περιφέρειας Rostov.
Το εργοστάσιο αεροσκαφών Beriev στο Taganrog φέρεται να ανακαινίζει και εκσυγχρονίζει ρωσικά αεροσκάφη A-50 για χρήση στην Ουκρανία και ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι το εργοστάσιο επισκευάζει ένα A-50 που είχε καταστραφεί σε προηγούμενη επίθεση με drone (πιθανώς αναφερόμενος στην επίθεση σε ρωσικό A -50 στην αεροπορική βάση Machulishchi στο Μινσκ της Λευκορωσίας, τον Φεβρουάριο του 2023.
Το Radio Free Europe/Radio Liberty δημοσίευσε δορυφορικές εικόνες με ημερομηνία 29 Φεβρουαρίου, υποδεικνύοντας ότι η γεωγραφική έκρηξη σημειώθηκε περίπου 900 μέτρα από ένα ρωσικό αεροσκάφος A-50 που προηγουμένως ήταν παρόν στο εργοστάσιο αεροσκαφών Beriev, αν και δεν είναι σαφές εάν το A-50 βρισκόταν στην ίδια τοποθεσία την ώρα της επίθεσης.
Ανώτεροι Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν έχουν σχολιάσει.
Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε ουκρανικό drone πάνω από το Novgorod, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Andrey Nikitin.
«Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος σταθερής πτέρυγας καταρρίφθηκε πάνω από την περιοχή του Novgorod», ανέφερε.
Σύμφωνα με τον Nikitin, κανείς δεν τραυματίστηκε ενώ δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

CNN: Οι Ρώσοι εξέτασαν το 2022 να χρησιμοποιήσουν επιλεκτικά τακτικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία…

Αμερικανοί αξιωματούχοι φέρεται να είπαν στο CNN ότι η Ρωσία σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα «τακτικά ή πεδίου μάχης» στην Ουκρανία το 2022 – την ίδια περίοδο η Ρωσία διεξήγαγε μια έντονη επιχείρηση ενημέρωσης με στόχο τη Δύση σχετικά με τη χρήση πυρηνικού όπλου από τη Ρωσία κατά της Ουκρανίας για να αποτρέψει τη δυτική υποστήριξη στην Ουκρανία Το CNN ανέφερε στις 9 Μαρτίου 2024 ότι δύο ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Biden δήλωσαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να «προετοιμάζονται» για μια πιθανή ρωσική πυρηνική επίθεση «τακτικών όπλων ή μάχης» στα τέλη του 2022, αφού συγκέντρωσε πληροφορίες που έδειχναν ότι αξιωματούχοι του Κρεμλίνου σε διάφορα επίπεδα συζητούσαν αυτό το ενδεχόμενο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρεται να επικοινώνησαν με πολλούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Κρεμλίνου, συζήτησαν το θέμα με τους συμμάχους των ΗΠΑ και ζήτησαν από την Κίνα και την Ινδία να αποθαρρύνουν τη Ρωσία.
Το CNN ανέφερε ότι ένας Αμερικανός αξιωματούχος εκτίμησε ότι οι δημόσιες δηλώσεις της Κίνας και της Ινδίας ήταν ένας «χρήσιμος, πειστικός παράγοντας» που έδειξε στη Ρωσία το κόστος της πιθανής απόφασής τους.
Οι πηγές φέρεται να ανέφεραν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πίστευαν ότι σημαντικές ρωσικές εδαφικές απώλειες ή απώλειες προσωπικού στην Ουκρανία θα μπορούσαν να ήταν «πιθανό έναυσμα» για ένα ρωσικό τακτικό πυρηνικό χτύπημα καθώς το Κρεμλίνο θεωρούσε περιοχές της κατεχόμενης Ουκρανίας, όπως η πόλη Kherson, ως ρωσικό έδαφος και δυνητικά θεώρησε την απώλεια τέτοιων εδαφών ως άμεση απειλή για το Κρεμλίνο ή το ρωσικό κράτος – ένα σενάριο στο οποίο η Ρωσία θα σκεφτόταν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.
Το CNN ανέφερε ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ πίστευαν ότι το Κρεμλίνο μπορεί να προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ισχυρισμούς ότι η Ουκρανία σκόπευε να χρησιμοποιήσει μια «βρώμικη βόμβα», την οποία φέρεται να προωθούσαν ο Ρώσος υπουργός Άμυνας και άλλοι αξιωματούχοι της Ρωσίας σε συνομιλίες με δυτικούς στρατιωτικούς και πολιτικούς αξιωματούχους εκείνη την εποχή, ως «κάλυμμα» για ένα ρωσικό τακτικό πυρηνικό χτύπημα.

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Οι ΗΠΑ να σταματήσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία για να τερματιστεί η σύγκρουση

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να σταματήσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία για να τερματιστεί η σύγκρουση, υποστηρίζει ο πρώην σύμβουλος του επικεφαλής του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Προτείνω τα ακόλουθα σημεία για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία», τόνισε ο Douglas McGregor.
Ο McGregor πιστεύει ότι για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες, η Ουάσιγκτον πρέπει να σταματήσει να παρέχει στο Κίεβο οποιαδήποτε βοήθεια, να ενημερώσει την Ρωσία για την επιθυμία της να επιλύσει τη σύγκρουση το συντομότερο δυνατό και να ενημερώσει τους συμμάχους της σχετικά.
Σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα βάλουν τέλος στα δεινά στην Ουκρανία.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις, αλλά η Ουκρανία έχει απαγορεύσει τις διαπραγματεύσεις με προεδρικό διάταγμα.
Η Δύση καλεί τη Ρωσία για διαπραγματεύσεις, για τις οποίες η Μόσχα δείχνει ετοιμότητα, αλλά την ίδια στιγμή η Δύση αγνοεί τις συνεχείς αρνήσεις της Ουκρανίας να συμμετάσχει σε διάλογο.

Medvedev: Ηλίθιος ο Biden αλλά είπε την αλήθεια…«οι ΗΠΑ δεν έπρεπε να πάνε στην Ουκρανία»

Δεν άφησε ασχολίαστο το νέο γλωσσικό ολίσθημα του Αμερικανού προέδρου Joe Biden ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Biden μπέρδεψε το Ιράκ με την Ουκρανία.
«Είναι πραγματικά ηλίθιος», έγραψε ο Medvedev στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνοδεύοντας τα λόγια του με ένα σύντομο video στο οποίο ο Biden λέει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν έπρεπε να είχαν πάει στην Ουκρανία».
Με τη σειρά του, στο κοινωνικό δίκτυο X, ο Medvedev δημοσίευσε ένα πανομοιότυπο video με τη λεζάντα «οι ανόητοι και οι τρελοί λένε την αλήθεια».
Σε συνέντευξή του στο MSNBC, ο Biden παραδέχθηκε ότι η Αμερική έκανε λάθος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ δεν έπρεπε να είχαν πάει στην Ουκρανία, όταν κυνηγούσαν τον πρώην ηγέτη της διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης Al-Qaeda, Osama bin Laden, τον οποίο η Ουάσιγκτον εξόντωσε στη συνέχεια.
Μετά από αυτή την παραδοχή ο Biden διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ δεν χρειαζόταν να εμπλακούν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

«Αδειάζει» η Ιταλία, τις Γαλλία και Πολωνία για την αποστολή στρατού ΝΑΤΟ στην Ουκρανία: Δεν μπορούν να μιλούν εκ μέρους του ΝΑΤΟ

«Αδειάζει» η Ιταλία τις Γαλλία και Πολωνία αναφορικά με την αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, ώστε να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας.
Ο υπουργός Άμυνας Guido Crosetto σε συνέντευξή του στην εφημερίδα la Stampa, ξεκαθάρισε ότι, «η Γαλλία και η Πολωνία δεν μπορούν να μιλούν εκ μέρους του ΝΑΤΟ, το οποίο από την αρχή δεν παρενέβη επίσημα και οικειοθελώς στη σύγκρουση.
Η αποστολή στρατευμάτων στο Κίεβο σημαίνει ένα βήμα προς τη μονομερή κλιμάκωση, η οποία θα διαγράψει τον δρόμο προς τη διπλωματία», είπε.
Ο υπουργός τόνισε ότι οι δυτικές χώρες συνεχίζουν να στηρίζουν το Κίεβο, ταυτόχρονα όμως, πρέπει να σκεφτούν πώς θα βοηθήσουν την Ουκρανία «να ανακτήσει την ελευθερία, το έδαφος και την ασφάλεια» με άλλο τρόπο, συγκεκριμένα με την ενεργοποίηση των διπλωματικών διαύλων.

Times: Ο Boris Johnson συζήτησε κρυφά τη σύγκρουση στην Ουκρανία με τον Maduro της Βενεζουέλας τον Φεβρουάριο 2024

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson πραγματοποίησε μυστική επίσκεψη στη Βενεζουέλα τον Φεβρουάριο 2024, όπου είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας Nicolas Maduro και συζήτησαν τη σύγκρουση στην Ουκρανία, αναφέρει η εφημερίδα Times.
«Ο Boris Johnson πέταξε κρυφά στη Βενεζουέλα τον περασμένο μήνα για άτυπες συνομιλίες με τον ηγέτη Nicolas Maduro», ανέφερε η εφημερίδα Times.
Ο Boris Johnson φέρεται να συζήτησε τη σύγκρουση στην Ουκρανία με τον Nicolas Maduro εν μέσω ανησυχιών στη Δύση σχετικά με την πιθανή παροχή όπλων ή άλλης στρατιωτικής βοήθειας στη Ρωσία από τη Βενεζουέλα.
«Συζήτησε επίσης τους όρους εξομάλυνσης των σχέσεων με τη Μεγάλη Βρετανία , η οποία δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητα της κυβέρνησης Nicolas Maduro», γράφει η εφημερίδα Times.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρώην πρωθυπουργός έμεινε στη Βενεζουέλα για λιγότερο από 24 ώρες.
Ο Nicolas Maduro είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η Ρωσία νικά τη Δύση στη σύγκρουση στην Ουκρανία και έχει επίσης γίνει ισχυρότερη οικονομικά.

Robert Fico (Πρωθυπουργός Σλοβακίας): Η Ουκρανία μπορεί να γίνει δεκτή στην ΕΕ για πολιτικούς λόγους

Οι πολιτικοί λόγοι μπορεί να υπερισχύουν των οικονομικών όρων που απαιτούνται για να ενταχθεί η Ουκρανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Robert Fico.
«Μακάρι η Ουκρανία να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όταν θα είναι έτοιμη να συμμορφωθεί με τα κριτήρια για τις υποψήφιες χώρες», είπε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός
«Έχω ανησυχίες ότι θα επικρατήσουν καθαρά πολιτικά κριτήρια, αντί για κριτήρια πραγματικής ετοιμότητας της χώρας, όσον αφορά την Ουκρανία» τόνισε ο Robert Fico.
Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας υπενθύμισε για το υψηλό επίπεδο διαφθοράς στην Ουκρανία, αλλά οι εκτελεστικές αρχές της ΕΕ θεωρούν ότι είναι λάθος να μιλήσουν για αυτό το θέμα.
Η εφαρμογή της διαδικασίας ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ δεν θα προχωρήσει όσο συνεχίζεται η στρατιωτική σύγκρουση, πρόσθεσε ο Robert Fico.
«Η κυβέρνηση της Σλοβακίας προσπαθούμε να ανοίξουμε το θέμα της άμεσης κατάπαυσης του πυρός, της διακοπής των μαχών και της έναρξης των διαπραγματεύσεων», είπε ο πρωθυπουργός.
«Η Ρωσία ζει και πετυχαίνει όσον αφορά την οικονομία και την πολιτική, ο πρόεδρος Putin έχει ισχυρή υποστήριξη», σημείωσε ο Robert Fico.
«Δηλώνω ότι η στρατηγική της Δύσης στην Ουκρανία δεν λειτουργεί», πρόσθεσε.
Η στρατηγική απαιτεί αναθεώρηση, τόνισε ο Robert Fico.

Zerkalo Nedeli (Ουκρανικό ΜΜΕ): Ο διορισμός του Valery Zaluzhny μετατράπηκε σε διπλωματικό σκάνδαλο

Ο διορισμός του πρώην γενικού διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny ως πρεσβευτή της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο συνοδεύτηκε από μια «άνευ προηγουμένου» παραβίαση διπλωματικών κανόνων, γράφει το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Zerkalo Nedeli.
Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την έγκριση της υποψηφιότητας του Valery Zaluzhny για τη θέση του πρέσβη της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το διπλωματικό τμήμα έστειλε αίτημα στην Βρετανία.
«Σε όλη την ιστορία του Υπουργείου Εξωτερικών, κανένας δεν έκανε ποτέ δήλωση εκ των προτέρων για την αποστολή αντιπροσώπου – ζητώντας την συναίνεση της χώρας να παραχωρηθούν όλα τα διπλωματικά προνόμια και δικαιώματα στον νέο πρέσβη.
Μια τέτοια δήλωση παραβιάζει τη διπλωματική δεοντολογία, όλους τους γραπτούς και άγραφους κανόνες της διπλωματίας», αναφέρει το Zerkalo Nedeli.
Σύμφωνα με το Zerkalo Nedeli, το γραφείο του Zelensky ανάγκασε τον υπουργό Εξωτερικών Dmitry Kuleba να κάνει αυτό το πρωτοφανές βήμα, καθώς φοβόταν ότι ο Valery Zaluzhny θα αρνιόταν τον διορισμό.
Ταυτόχρονα, ο Dmitry Kuleba δεν είναι υπουργός που μπορεί να πει «όχι» στον Zelensky όταν «παραβιάζει νόμους, κανόνες και ευπρέπεια», γράφει το Zerkalo Nedeli.
Το Zerkalo Nedeli εξέφρασε επίσης αμφιβολίες ότι ο Valery Zaluzhny θα ανταπεξέλθει στη νέα του θέση, αναρωτώμενος αν ο Zelensky θα απαντούσε στο τηλέφωνο όταν θα τηλεφωνήσει ο πρώην αρχιστράτηγος, με τον οποίο, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για την κατάσταση στο μέτωπο, «άρχισαν να διαπληκτίζονται με ο ένας τον άλλον στο δεύτερο λεπτό».
«Ταυτόχρονα, ο ίδιος ο Zaluzhny δεν έχει καμία απολύτως ιδέα για το τι είναι η πρεσβεία και το έργο ενός πρεσβευτή.
Το προσωπικό σχεδόν κάθε πρεσβείας είναι ένα terrarium όπου "πιέζουν, στραγγαλίζουν, κόβουν για κάθε επιπλέον κιλό».
Στις 8 Φεβρουαρίου 2024, ο Zelensky ανακοίνωσε τον διορισμό του Alexander Syrsky ως αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αντί του Zaluzhny.
Πριν, ο Syrsky διοικούσε τις χερσαίες δυνάμεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι δημοσιογράφοι της Washington Post σημείωσαν ότι ο Zaluzhny θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τον Zelensky εάν αποφασίσει να ξεκινήσει πολιτική καριέρα.
Στις 5 Φεβρουαρίου, λίγο πριν από την παραίτηση του Zaluzhny από τη θέση του αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, το μέλος της Verkhovna Rada της Ουκρανίας Yevgeny Shevchenko ανακοίνωσε ότι o Zaluzhny είχε συμφωνήσει στη θέση του πρεσβευτή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Sergei Krivonos (Ουκρανός στρατηγός): Η υπεροχή των ρωσικών οχυρώσεων είναι ορατή ακόμη και από το διάστημα

Οι ρωσικές οχυρώσεις είναι σημαντικά ανώτερες από τις ουκρανικές αμυντικές γραμμές στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, δήλωσε ο απόστρατος στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Sergei Krivonos.
«Οι φίλοι μου που κοιτάζουν περιοδικά τους χάρτες Google βλέπουν ότι η κατάσταση των οχυρώσεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων εγείρει ερωτήματα.
Οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι κάνουν το ίδιο.
Δεν εμπιστεύονται κανέναν, απλώς ενεργοποιούν τον δορυφόρο και ελέγχουν.
Κοιτάζουν για το πώς είναι με εμάς και πώς οι Ρώσοι.
Δυστυχώς, αυτά τα συμπεράσματα δεν είναι υπέρ μας», τόνισε ο στρατηγός.
Σύμφωνα με τον Sergei Krivonos, αυτό το πρόβλημα υπάρχει στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας τα τελευταία δέκα χρόνια, αλλά οι στρατηγοί του Κιέβου δεν έδωσαν σημασία στην κατάσταση των οχυρώσεων και έχασαν τον χρόνο που θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί για να μπει τάξη.
Δυτικοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες έχουν επανειλημμένα επισημάνει την υψηλή ποιότητα των ρωσικών οχυρομένων περιοχών και των δομών μηχανικής στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Όπως σημείωσαν οι αναλυτές, οι αμυντικές γραμμές και τα ναρκοπέδια έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόκρουση της ουκρανικής αντεπίθεσης το καλοκαίρι-φθινόπωρο του 2023.

Ο Ουκρανός στρατηγός Sergei Melnik εξαφανίστηκε στο Kharkiv, είχε κρυφτεί σε καταφύγιο

Ο Ουκρανός στρατηγός, επικεφαλής της φρουράς του Kharkiv, Sergei Melnik με το διακριτικό κλήσης «Μασσαλία» σταμάτησε να δημοσιεύει μηνύματα στο κανάλι του στο Telegram αφού προειδοποίησε στις 17 Φεβρουαρίου να καταφύγουν στα καταφύγια οι πολίτες εν μέσω αεροπορικής επιδρομής.
Οι χρήστες του Διαδικτύου παρατήρησαν ότι ο στρατηγός, ο οποίος στο παρελθόν είχε δημοσιεύσει πολλά μηνύματα στο κανάλι του, δεν έγραψε λέξη μετά από αυτό.
Έκτοτε δεν έχει αναφερθεί στον ουκρανικό Τύπο.

Πρωτοφανές – Το 90% της 58ης ξεχωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας της Ουκρανίας… καταστράφηκε

Από τις 22 Σεπτεμβρίου 2023, το ένα τρίτο του τάγματος στην 58η ξεχωριστή μηχανοκίνητη ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είχε διασωθεί και 14 στρατιώτες παρέμειναν από την ομάδα 106 ατόμων, ο Ουκρανός αιχμάλωτος πολέμου Alexander Guprin.
«Ναι, οι απώλειες είναι μεγάλες...
Μόνο το ένα τρίτο έχει μείνει ίσως, αν όχι λιγότερο...
Παράλληλα, σημείωσε, ότι στο Τάγμα του έμειναν 14 άτομα.
Στην αρχή ήταν 104 στρατιώτες και έμειναν 14… οι άλλοι σκοτώθηκαν.

Μάχες πόρτα – πόρτα στο Ugledar – Τρομακτικές απώλειες για την 72η μηχανοκίνητη ουκρανική ταξιαρχία, οι Ρώσοι ανατίναξαν διοικητήριο

Οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 150 στρατιώτες και μία αποθήκη πυρομαχικών στο Νότιο Donetsk τις τελευταίες 24 ώρες, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας την Κυριακή (10/3/2024).
«Στην κατεύθυνση του Νότιου Donetsk οι μονάδες της Ανατολικής Ομάδας Μάχης προκάλεσε μεγάλες απώλειες σε στρατεύματα και εξοπλισμό της 72ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και της 128ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας κοντά στους οικισμούς Ugledar και Staromayorskoye της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk» σύμφωνα με τη Μόσχα.
Ο ουκρανικός στρατός έχασε πάνω από 150 στρατιώτες, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τέσσερα αυτοκίνητα, δύο οβιδοβόλα D-20, καθώς και ένα σύστημα πυροβολικού Gvozdika, ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι η αποθήκη πυρομαχικών του ουκρανικού στρατού καταστράφηκε.
Η Ρωσία με αεροπορία, drones, πυραυλικές δυνάμεις και πυροβολικό επιτέθηκε σε ουκρανικά στρατεύματα και εξοπλισμό σε 136 περιοχές τις τελευταίες 24 ώρες, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι καταστράφηκαν επίσης ένα διοικητήριο της ουκρανικής ταξιαρχίας, δύο αποθήκες καυσίμων και δύο αποθήκες πυρομαχικών.

Bloomberg: Περισσότερα από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια θα χρειαστούν για την αποκατάσταση της Ουκρανίας

Μπορεί να απαιτηθούν περισσότερα από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια για την αποκατάσταση της Ουκρανίας, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).
Όπως γράφει το πρακτορείο Bloomberg, παρά το γεγονός ότι η κατάσταση στην πρώτη γραμμή δεν προιδεάζει για το χρονοδιάγραμμα λήξης της ένοπλης σύγκρουσης στην Ουκρανία και «οι ουκρανικές αποτυχίες θολώνουν τη διάθεση στο Κίεβο», όλο και περισσότερες εταιρείες καταφθάνουν στη χώρα, υπολογίζοντας στο γεγονός ότι μετά το τέλος της σύγκρουσης θα ανοίξουν «μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες τουλάχιστον από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».
«Κυβερνήσεις, στελέχη εταιρειών και επενδυτές παίρνουν θέσεις εν αναμονή μιας ανάκαμψης που, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, θα απαιτηθούν περισσότερα από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια δημόσιου και ιδιωτικού κεφαλαίου».
Το Bloomberg σημειώνει ότι, προσαρμοσμένο για τον πληθωρισμό, το ποσό αυτό είναι υπερπενταπλάσιο από τα κεφάλαια που διατέθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο του Σχεδίου Marshall (οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ σε ευρωπαϊκές χώρες μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο).
«Δεδομένου από πού θα προέλθουν τα κεφάλαια, οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες πιθανότατα θα λάβουν τη μερίδα του λέοντος των συμβάσεων, αλλά και η Τουρκία προχωρά εν τω μεταξύ»
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, οι τουρκικές εταιρείες αποκαθιστούν γέφυρες, δρόμους, προμηθεύουν γεννήτριες ρεύματος και κινητά νοσοκομεία, ελπίζοντας ότι «θα έχουν πλεονέκτημα όταν αρχίσει ο αγώνας για μεγάλα συμβόλαια».
Επιπλέον, όπως γράφει το Bloomberg, αυστριακές και γερμανικές εταιρείες σχεδιάζουν να αποκαταστήσουν τις υποδομές και τις αμυντικές επιχειρήσεις.
Η γερμανική εταιρεία Rheinmetall AG, όπως γράφει το πρακτορείο, ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο τα σχέδια για τη δημιουργία επιχείρησης στην Ουκρανία για την παραγωγή πυρομαχικών πυροβολικού διαμετρήματος 155 χλστ.
«Ο κατασκευαστής δομικών υλικών Fixit έχει ανοίξει μια νέα μονάδα παραγωγής στη δυτική Ουκρανία από πέρυσι και η χημική εταιρεία Bayer AG ανακοίνωσε επενδύσεις στην παραγωγή σπόρων», γράφει το Bloomberg.
Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), δήλωσε τον Μάιο του 2022 ότι η χρηματοδότηση του «Σχεδίου Marshall» για την αποκατάσταση της Ουκρανίας ενδέχεται να απαιτήσει αρκετά τρισεκατομμύρια δολάρια.
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz είπε τον Αύγουστο του 2022 ότι η αποκατάσταση της Ουκρανίας θα είναι μεγαλύτερη από το Σχέδιο Marshall και θα κοστίσει δισεκατομμύρια.

Η Ρωσία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που δημιούργησε Ταξιαρχία drone την Grom-Kaskad

Οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να έχουν σχηματίσει την πρώτη τους εξειδικευμένη ταξιαρχία drone, αποκάλυψε ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets.
Ο ρωσικός στρατός σχημάτισε την Ταξιαρχία μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) «Grom-Kaskad» που αποτελείται από περισσότερα από 820 ειδικά εκπαιδευμένους στρατιώτες και έως 40 πληρώματα UAV που επιχειρούν σε όλη την Ουκρανία.
Ο Mashovets δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός σχημάτισε την Ταξιαρχία UAV «Grom-Kaskad» με βάση το Συνδυασμένο Τακτικό Απόσπασμα «BARS-Kaskad» και τις μονάδες του 55ου Συντάγματος ελικοπτέρων (4η Πολεμική Αεροπορία και Στρατός Αεράμυνας, Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια).
Ο Mashovets δήλωσε ότι η ταξιαρχία αποτελείται από δύο τάγματα χειριστών UAV αναγνώρισης και κρούσης, μια μοίρα χειριστών UAV αναγνώρισης και μέχρι μια μονάδα υποστήριξης.
Ο Mashovets δήλωσε ότι η Ταξιαρχία UAV «Grom-Kaskad» χρησιμοποιεί drones Zala, Orlan-30, Supercam και προβολή πρώτου προσώπου (FPV).
Αυτή είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται ότι έχει δημιουργηθεί ταξιαρχία drones.
Luhansk_Battle_Map_Draft_March_092024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_March_092024.png

Avdiivka_Direction_Battle_Map_Draft_March_092024.png

Vremivka_-_Marinka_Direction_Battle_Map_Draft_March_092024.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_March_092024.png

wwww.bankingnews

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης