Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατά της ανάπτυξης δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία ο David Cameron – Κόλαφος στον Macron

Κατά της ανάπτυξης δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία ο David Cameron – Κόλαφος στον Macron
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron υποστήριξε ότι δεν αποκλείει την ανάπτυξη στρατευμάτων στο έδαφος στην Ουκρανία, με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες να σπεύδουν να αποστασιοποιηθούν από τα σχόλιά του
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου David Cameron δήλωσε ότι είναι κατά της ανάπτυξης στρατευμάτων των δυτικών δυνάμεων στην Ουκρανία.
Σε  συνέντευξη στη Sueddeutsche Zeitung που δημοσιεύθηκε αυτό το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 , ο Cameron έκανε μια παρατήρηση ότι το δυτικό στρατιωτικό προσωπικό που στάλθηκε στην Ουκρανία μπορεί να καταλήξει να γίνει στόχος των ρωσικών δυνάμεων.
Υποστήριξε επίσης ότι τα δυτικά προγράμματα εκπαίδευσης για Ουκρανούς στρατιώτες θα πρέπει να πραγματοποιηθούν εκτός της Ουκρανίας, επισημαίνοντας ότι χιλιάδες στρατιώτες του Κιέβου έχουν εκπαιδευτεί με αυτόν τον τρόπο στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Τον περασμένο μήνα, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron προκάλεσε σάλο στην Ευρώπη αφού δήλωσε ότι δεν αποκλείει την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία – μια κίνηση που πιθανότατα θα οδηγήσει σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία.
Η θρασύδειλη δήλωση του Macron ώθησε τους ηγέτες πολλών από τις ευρωπαϊκές χώρες να ανακοινώσουν βιαστικά ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να κάνουν κάτι τέτοιο.
Κατά ειρωνικό τρόπο, η παρουσία του στρατιωτικού προσωπικού του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία ήταν εδώ και καιρό ανοιχτό μυστικό για σχεδόν οποιονδήποτε στον κόσμο, εκτός από ορισμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης που επιμένουν ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν εμπλέκονται άμεσα στην ουκρανική σύγκρουση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης