Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Orban διέσχισε τον Ατλαντικό μόνο και μόνο για να δει τον Trump, τον «πρόεδρο της ειρήνης» – Παγερά αδιάφορος για Biden

O Orban διέσχισε τον Ατλαντικό μόνο και μόνο για να δει τον Trump, τον «πρόεδρο της ειρήνης»  – Παγερά αδιάφορος για Biden
Τι απέφερε η τρίτη συνάντηση των δύο ανδρών στη Florida θα γίνει φανερό σε σύντομο χρονικό διάστημα
Σχετικά Άρθρα
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban είχε συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump στο κτήμα του στο Mar-a-Lago στη Florida την Παρασκευή (8/3/2024, ώρα ΗΠΑ).
Σύμφωνα με τον Bertalan Havasi, εκπρόσωπο του Orban οι δύο άνδρες μίλησαν για περίπου μία ώρα, παρουσία των πιο στενών συνεργατών τους.
Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Péter Szijjártó μεταξύ άλλων, συνόδευσε τον Orban στη Florida.
«Μετά τη συνάντηση, το πρόγραμμα συνεχίστηκε με δείπνο», είπε ο Havasi σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MTI.
Ο εκπρόσωπος δεν αποκάλυψε ποια θέματα συζήτησαν ο Orban και ο Trump αλλά πριν από το ταξίδι στις ΗΠΑ, οι Ούγγροι αξιωματούχοι είπαν ότι θα συζητoύσαν την κατάσταση στην Ουκρανία και τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ουγγαρίας.

«Πρόεδρος της ειρήνης ο Trump»

Ο Οrban διατύπωσε ξανά τον θαυμασμό του για τον Trump αποκαλώντας τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο «πρόεδρο της ειρήνης».
«Εμείς οι Ούγγροι έχουμε μόνο ένα πράγμα να κάνουμε, και αυτό είναι να παραδεχόμαστε με ειλικρίνεια: Ο κόσμος θα ήταν καλύτερος και θα ήταν καλύτερο για την Ουγγαρία αν ο κ. πρόεδρος Donald Trump επέστρεφε (στην εξουσία)», είπε ο Orban σε δηλώσεις του που ακούγονται σε ένα βίντεο κατά τη συνάντησή του με τον πρώην πρόεδρο.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του Trump στον Λευκό Οίκο, υπήρχε ειρήνη στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία, και αυτοί οι πόλεμοι δεν θα υπήρχαν σήμερα αν (ο Trump) ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ, υποστήριξε ο Orban σε ανάρτησή του στο Facebook.
Ο Trump είχε «προσφέρει σεβασμό στον κόσμο και έτσι δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ειρήνη», σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι η επιστροφή του Ρεπουμπλικάνου στον Λευκό Οίκο θα αναζωογονήσει τις διμερείς εμπορικές σχέσεις.


Η Ουγγαρία θέλει νίκη Trump στις ΗΠΑ


Η ουγγρική κυβέρνηση δεν έχει κρύψει την επιθυμία της να κερδίσει ο Trump στις εκλογές του Νοεμβρίου και να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.
Εναποθέτει στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ελπίδες για την επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης και τη βελτίωση των διμερών σχέσεων.
Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Orban επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον στις 7 Μαρτίου, όπου εκφώνησε μια ομιλία στο συντηρητικό think tank του Heritage Foundation.
Aξίζει να σημειωθεί ότι ο Orban δεν είχε προγραμματίσει συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden ενώ επισκέφθηκε τις ΗΠΑ μόνο για να συναντήσει τον Trump.
Αυτή ήταν η τρίτη συνάντηση του Orban τον Trump, ο οποίος κάποτε φιλοξένησε τον Ούγγρο πρωθυπουργό στον Λευκό Οίκο.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός δεν έχει συναντήσει ποτέ προσωπικά τον Biden από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2021 και οι σχέσεις μεταξύ των δύο θεωρούνται τεταμένες.
Η κυβέρνηση Biden αποδοκιμάζει τη στάση της ουγγρικής κυβέρνησης σε ορισμένα διεθνή ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της κρίσης στην Ουκρανία.
Ο Oban με τη σειρά του, επέλεξε να συζητήσει για την πολιτική με τον πιο σκληρό επικριτή και πολιτικό αντίπαλο του Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης