Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παιχνίδια πολέμου ξεκίνησε ο Macron: Προετοιμάζει τους Γάλλους για το ουκρανικό μέτωπο ενάντια στη Ρωσία, με μεγάλης κλίμακας ασκήσεις

Παιχνίδια πολέμου ξεκίνησε ο Macron: Προετοιμάζει τους Γάλλους για το ουκρανικό μέτωπο ενάντια στη Ρωσία, με μεγάλης κλίμακας ασκήσεις
Οι ασκήσεις του Γαλλικού Στρατού, οι οποίες προσομοιώνουν μια σύγκρουση υψηλής έντασης με έναν εχθρό ίσης ισχύος πυρός, διεξάγονται στο μαζικό κέντρο εκπαίδευσης μάχης (CENTAC) στο Mailly-le-cam στην ανατολική Γαλλία
Με παιχνίδια πολέμου προετοιμάζει ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron τους Γάλλους στρατιώτες για το ουκρανικό πολεμικό μέτωπο ενάντια στη Ρωσία, διεξάγοντας ασκήσεις μεγάλης κλίμακας στον απόηχο της δήλωσής τους περί «δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία», σύμφωνα με το Politico.
Κατά τη διάρκεια των πολεμικών ασκήσεων, οι Γάλλοι στρατιώτες φέρεται να αντιμετωπίζουν υλικοτεχνικές και χημικές απειλές όπλων αλλά και προκλήσεις, όπως να λαμβάνουν «υψηλές αποφάσεις εντελώς... άυπνοι».
Οι ασκήσεις του Γαλλικού Στρατού, οι οποίες προσομοιώνουν μια σύγκρουση υψηλής έντασης με έναν εχθρό ίσης ισχύος πυρός, διεξάγονται στο μαζικό κέντρο εκπαίδευσης μάχης (CENTAC) στο Mailly-le-cam στην ανατολική Γαλλία, ανέφερε το Politico.
«Ο κόσμος αποκάλυψε την αληθινή του φύση: ασταθής, επικίνδυνος και δεν είναι όλοι φίλοι.
Ετοιμαζόμαστε για μια κουλτούρα εγρήγορσης, ετοιμότητας σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Το CENTAC είναι το μόνο μέρος [στη Γαλλία] όπου μπορείτε να δείτε πώς είναι ο πόλεμος», δήλωσε ο συνταγματάρχης Axel Denis, ο οποίος διευθύνει το εκπαιδευτικό κέντρο 120 τετραγωνικών χιλιομέτρων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, που συγκριτικά είναι μεγαλύτερο σε έκταση από το Παρίσι, την γαλλική πρωτεύουσα, που είναι περίπου 105 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Αν και οι αξιωματικοί της CENTAC δεν κατονομάζουν πιθανούς εχθρούς, η εκπαίδευση στοχεύει να εκπαιδεύσει στρατεύματα "για να πολεμήσουν έναν εχθρό όπως η Ρωσία", ανέφερε η έκθεση.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι οι αξιωματικοί ανέφεραν ότι η εμπειρία της σύγκρουσης στην Ουκρανία -η οποία υπογραμμίζει τη σημασία των συντονισμένων προσπαθειών στο πεδίο της μάχης- χρησιμοποιείται ευρέως στις ασκήσεις της CENTAC.

Αυτά τα... πολεμικά παιχνίδια έρχονται αφού ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron δήλωσε στα τέλη του Φεβρουαρίου ότι δεν θα απέκλειε την αποστολή στρατευμάτων της ΕΕ στην Ουκρανία, μια κίνηση που προκάλεσε αμέσως ευρεία κατακραυγή.
Από την πλευρά τους, ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz και ο υπουργός Άμυνας Boris Pistorius κατέστησαν σαφές ότι το Βερολίνο δεν θα στείλει γερμανικά στρατεύματα στην Ουκρανία, με τον Scholz να τονίζει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ στο σύνολό τους δεν θα το κάνουν.
Στο ίδιο πνεύμα και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Stephane Sejourne, δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρχουν γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία.
"Οι Γάλλοι δεν θα πεθάνουν για την Ουκρανία.
Δεν θα στείλουμε στρατεύματα στη μάχη [εκεί] επειδή έχει τεθεί το πλαίσιο, το οποίο είναι να αποτρέψει τη νίκη της Ρωσίας χωρίς να πολεμήσει με τη Ρωσία.
Και τίποτα δεν αποκλείεται σε αυτό το πλαίσιο", ο Sejourne είπε στους δημοσιογράφους.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitri Peskov, από την πλευρά του, τόνισε ότι η πιθανή παρουσία στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα οδηγήσει σε μια αναπόφευκτη σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και της συμμαχίας.
Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει επί του παρόντος συναίνεση μεταξύ των δυτικών χωρών για το θέμα και ότι το ίδιο το γεγονός ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ συζητούν το ενδεχόμενο αποστολής ορισμένων δυνάμεων στην Ουκρανία είναι «κάτι νέο».
«Ορισμένες δυτικές χώρες διατηρούν μια μάλλον νηφάλια εκτίμηση των πιθανών κινδύνων μιας τέτοιας ενέργειας και των πιθανών επιπτώσεων της άμεσης εμπλοκής σε μια καυτή σύγκρουση ήδη στο πεδίο της μάχης», επεσήμανε ο Peskov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης