Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στόχος των Houthi το αμερικανικό εμπορικό πλοίο Propel Fortune στον Κόλπο του Aden

Στόχος των Houthi το αμερικανικό εμπορικό πλοίο Propel Fortune στον Κόλπο του Aden
Υπενθυμίζεται πως Αμερικανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν την Παρασκευή 8/3 επιδρομή εναντίον θέσεων των Houthi στην Υεμένη, βάζοντας στο στόχαστρό τους δύο πυραύλους που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις εναντίον πλοίων
Οι αντάρτες Houthi στην Υεμένη στοχοθέτησαν το αμερικανικό εμπορικό πλοίο μεταφοράς φορτίου χύδην Propel Fortune στον Κόλπο του Aden, όπως δήλωσε νωρίς το Σάββατο 9/3 το πρωί, σε μία τηλεοπτική ομιλία του, ο εκπρόσωπος τους Yahia Sarea.
Ο ίδιος εκπρόσωπος είπε πως οι Houthi στοχοθέτησαν "έναν αριθμό αμερικανικών πολεμικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Aden με 37 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones)”.
Οι Houthi έχουν δηλώσει ότι πραγματοποιούν επιθέσεις κατά ναυτιλιακών γραμμών εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους με τον τρόπο αυτό, στους Παλαιστίνιους για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα.
Υπενθυμίζεται πως Αμερικανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν την Παρασκευή 8/3 επιδρομή εναντίον θέσεων των Houthi στην Υεμένη, βάζοντας στο στόχαστρό τους δύο πυραύλους που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).
Στην ίδια ανακοίνωση επιβεβαιώθηκε ότι «στις 3:55 μ.μ. (τοπική ώρα) τρομοκράτες Houthi εκτόξευσαν από την Υεμένη δύο βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του πλοίου M/V Propel Fortune υπό σημαία Σιγκαπούρης», το οποίο έπλεε στον Κόλπο του Aden.
Σύμφωνα με τη CENTCOM, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης