Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αϊτή: Πυροβολισμοί κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο ενώ ο Ariel Henry παραμένει στο Πουέρτο Ρίκο

Αϊτή: Πυροβολισμοί κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο ενώ ο Ariel Henry παραμένει στο Πουέρτο Ρίκο
Ο Ariel Henry είχε δεσμευτεί πως θα παρέδιδε την εξουσία στις αρχές Φεβρουαρίου, ωστόσο, στη συνέχεια υποστήριξε ότι έπρεπε πρώτα να αποκατασταθεί η δημόσια τάξη
Αναφορές για πυρά κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο της Αϊτής υπάρχουν, την ώρα που η χώρα της Καραϊβικής ταλανίζεται από κύμα βίας που κλιμακώθηκε ραγδαία, με τον πρωθυπουργό Ariel Henry να απουσιάζει.
Οι Αρχές έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς ξέσπασαν μεγάλες ταραχές, συμμορίες απελευθέρωσαν κρατούμενους από φυλακές και πάνω από 10.000 κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.
Η κρίση δυνάμωσε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του πρωθυπουργού Ariel Henry στην Κένυα για διαβουλεύσεις σχετικά με την ανάπτυξη στην Αϊτή διεθνούς δύναμης που θα βοηθούσε τις αϊτινές υπηρεσίες ασφαλείας να καταπολεμήσουν τις συμμορίες.
Ο Ariel Henry είχε δεσμευτεί πως θα παρέδιδε την εξουσία στις αρχές Φεβρουαρίου, ωστόσο, στη συνέχεια υποστήριξε ότι έπρεπε πρώτα να αποκατασταθεί η δημόσια τάξη, για να διασφαλιστούν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζήτησε από τον πρωθυπουργό της Αϊτής «επείγουσα» πολιτική μετάβαση, καθώς οι συμμορίες δηλώνουν πως επιδιώκουν την ανατροπή του.
Στο μεταξύ, ο Ariel Henry λόγω των ταραχών βρίσκεται στο Πουέρτο Ρίκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης