Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Politico: Η Γαλλία πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις που προσομοιάζουν σύγκρουση με τη Ρωσία

Αποκάλυψη Politico: Η Γαλλία πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις που προσομοιάζουν σύγκρουση με τη Ρωσία
Το δημοσίευμα διευκρινίζει ότι οι στρατιωτικές δραστηριότητες στοχεύουν στην εκπαίδευση σε πολεμικές επιχειρήσεις απέναντι στρατό όπως ο ρωσικός
Ο γαλλικός στρατός διεξάγει ασκήσεις στα ανατολικά της χώρας σε σχεδόν πραγματικές συνθήκες, προσομοιάζοντας σύγκρουση υψηλής έντασης με εχθρό μεγάλης στρατιωτικής ισχύος, επιβεβαιώνουν στο Poltiico Αξιωματικοί των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων από το Κέντρο Εκπαίδευσης Μάχης.
Σύμφωνα με αυτούς, η περιοχή της ζώνης επιχειρήσεων είναι 120 τετραγωνικά μέτρα. χλμ, η οποία είναι μεγαλύτερη από την περιοχή του Παρισιού.
Κάτι τέτοιο συνιστά μοναδική περίπτωση για τη Γαλλία και τον στρατό της, αφού σε αυτή την περίσταση επιχειρούν μαζί πεζικό, τεθωρακισμένα, πυροβολικό και άλλα σώματα, που συνήθως εκπαιδεύονται χωριστά σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Το δημοσίευμα διευκρινίζει ότι οι εν λόγω ασκήσεις στοχεύουν στην εκπαίδευση σε πολεμικές επιχειρήσεις απέναντι σε έναν στρατό όπως ο ρωσικός, αλλά προφανώς η γαλλική διοίκηση δεν κατονομάζει τον πιθανό εχθρό.
Όπως σημειώνουν αξιωματικοί, η εμπειρία της ως τώρα εξέλιξης του πολέμου στην Ουκρανία χρησιμοποιείται ενεργά στην εκπαίδευση.
Κατά τη γνώμη τους, η πρόοδός του επιβεβαιώνει τη σημασία του συντονισμού μεταξύ των μονάδων και των κοινών ενεργειών όλων των τύπων και κλάδων του στρατού.
Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Φεβρουαρίου ο Γάλλος πρόεδρος Macron έγειρε το θέμα της πιθανής αποστολής δυτικών στρατευμάτων  στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, οι εταίροι του δεν έχουν καταλήξει σε συναίνεση για το θέμα αυτό, αλλά ένα τέτοιο σενάριο «δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί στο μέλλον».
Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Lecornu δήλωσε στις 8 Μαρτίου ότι «δεν γίνεται λόγος για αποστολή στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία προκειμένου να συμμετάσχει στις εχθροπραξίες».
Tουναντίον, εκτίμησε ότι η στρατιωτική παρουσία δυτικών χωρών στην Ουκρανία θα μπορούσε να περιοριστεί στο να «εκπαιδεύσει τον ουκρανικό στρατό και να καθαρίσει τις νάρκες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης