Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστηρό μήνυμα της Ρωσίας στον Καναδά: Γκρεμίστε άμεσα όλα τα μνημεία των Ουκρανών ναζί

Αυστηρό μήνυμα της Ρωσίας στον Καναδά: Γκρεμίστε άμεσα όλα τα μνημεία των Ουκρανών ναζί
«Η καλύτερη απόδειξη της σοβαρότητας των προθέσεών σας για αποστασιοποίηση από το ναζιστικό παρελθόν της Ουκρανίας θα είναι η εκκαθάριση όλων των μνημείων συνεργατών των Ναζί» διαμηνύει η Μόσχα
H κατεδάφιση του μνημείου της ουκρανικής μεραρχίας SS «Galicia» στον Καναδά είναι το πρώτο βήμα για την εξάλειψη της κληρονομιάς των Ουκρανών Ναζί σε αυτή τη χώρα, αναφέρει το Ρωσικό υπουργείο εξωτερικών στο Telegram.
«Η καλύτερη απόδειξη της σοβαρότητας των προθέσεων της Οτάβα για να αποστασιοποιηθεί από το ναζιστικό παρελθόν της Ουκρανίας θα είναι η εκκαθάριση άλλων μνημείων συνεργατών των Ναζί, συμπεριλαμβανομένων αυτών από την OUN-UPA (Οργάνωση Ουκρανών Εθνικιστών - Ουκρανικός Αντάρτικος Στρατός, που απαγορεύτηκε στην Ρωσική Ομοσπονδία), τονίζει το υπουργείο.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε, επίσης, ότι η ρωσική πρεσβεία στον Καναδά, ευαισθητοποιημένοι ακτιβιστές και δημοσιογράφοι για μεγάλο χρονικό διάστημα απαίτησαν την απομάκρυνση αυτού και πολλών άλλων φιλοναζιστικών μνημείων.
«Η κατεδάφιση του μνημείου για τους άνδρες των SS στον Καναδά θα ήταν το πρώτο βήμα προς την εξάλειψη της κληρονομιάς των Ουκρανών Ναζί σε αυτή τη χώρα», ανέφερε η ανώτατη διπλμωατική υπηρεσία της Μόσχας.
Νωρίτερα, ουκρανικό δημοσίευμα μετέδωσε το ξήλωμα του μνημείου της ουκρανικής μεραρχίας SS «Galicia», που βρισκόταν στο ουκρανικό νεκροταφείο στο Oakville από το 1988.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ντόπιοι ακτιβιστές και δημοσιογράφοι έχουν επανειλημμένα ζητήσει την κατεδάφιση αυτού του μνημείου, ενώ ο δήμαρχος της πόλης, Rob Burton, δήλωσε «αηδιασμένος» από την παρουσία ενός τέτοιου μνημείου.
Προηγουμένως, ο δήμαρχος δήλωσε επίσης ότι οι τοπικοί νόμοι, που δεν ισχύουν για τα ιδιωτικά νεκροταφεία, εμποδίζουν την απομάκρυνση του μνημείου, διαφορετικά αυτό το μνημείο θα είχε αποσυναρμολογηθεί εδώ και πολύ καιρό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης