Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στον χορό των πολεμικών απειλών η Πολωνία: «Δεν είναι αδιανόητη η αποστολή στρατού στην Ουκρανία» δηλώνει ο ΥΠΕΞ

Στον χορό των πολεμικών απειλών η Πολωνία: «Δεν είναι αδιανόητη η αποστολή στρατού στην Ουκρανία» δηλώνει ο ΥΠΕΞ
O Πολωνός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι «δεν είναι αδιανόητο να υπάρχει ένας συνασπισμός κρατών μελών του ΟΗΕ για να σταματήσει η επιθετικότητα εδώ»
Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Radosław Sikorski θεωρεί ότι η ιδέα του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron για ανάπτυξη δυτικών στρατευμάτων στο έδαφος στην Ουκρανία είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για να πιεστεί η Ρωσία του Putin.
Ο Sikorski προέβη στις σχετικές δηλώσεις σε μια διάσκεψη στις 8 Μαρτίου στην Πολωνική Sejm, αφιερωμένη στην 25η επέτειο από την ένταξη της Πολωνίας στο ΝΑΤΟ, όπως αναφέρει η Pravda.
Σχολιάζοντας τα λόγια του Macron, ο επικεφαλής της πολωνικής διπλωματίας υπενθύμισε ότι παρόμοιο προηγούμενο υπήρχε στην ιστορία, συγκεκριμένα κατά τον εμφύλιο πόλεμο της Κορέας του 1950-1953, όταν ένας συνασπισμός δυτικών κρατών έσπευσε να βοηθήσει τη Νότιο Κορεά μετά από απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Λίγο μετά την εισβολή, περισσότερες από 140 χώρες από τις 190 ψήφισαν για να καταδικάσουν την επίθεση ως απαράδεκτη. Δεν πρόκειται απλώς για δήλωση στον Τύπο, αλλά για τη θέσπιση νομικού πλαισίου», τόνισε ο Sikorski.
Tούτου δοθέντος, ο Sikorski δήλωσε ότι «δεν είναι αδιανόητο να υπάρχει ένας συνασπισμός κρατών μελών του ΟΗΕ για να σταματήσει η επιθετικότητα εδώ», αναφερόμενος στην Ουκρανία.
«Γι' αυτό επικροτώ την πρόσφατη γαλλική πρωτοβουλία. Επειδή, κατά τη γνώμη μου, κρύβονται καλές προθέσεις από πίσω, δηλαδή να αναρωτηθεί ο Ρώσος πρόεδρος ποιο θα είναι το επόμενο βήμα μας, αντί να του επιτρέψουμε να είναι σίγουρος ότι δεν θα κάνει οτιδήποτε δημιουργικό και να σχεδιάζει τα δικά του σενάρια», σημείωσε.
Κατά τη γνώμη του, η Δύση θα πρέπει «να εφαρμόσει δημιουργικά καθορισμένη και ασύμμετρη κλιμάκωση» κατά της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης