Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χειρουργικό χτύπημα – Η Ρωσία βομβάρδισε το αρχηγείο συνοριοφυλακής που έχει η Ουκρανία στο Sumy – Τεράστιες απώλειες

Χειρουργικό χτύπημα – Η Ρωσία βομβάρδισε το αρχηγείο συνοριοφυλακής που έχει η Ουκρανία στο Sumy – Τεράστιες απώλειες
Το κτίριο που χρησιμοποιήθηκε για τη μόνιμη ανάπτυξη του ουκρανικού στρατού σχεδόν καταστράφηκε
Σχετικά Άρθρα
Το βράδυ της 7ης Μαρτίου 2024 οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση ακριβείας σε μία από τις ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή Sumy.
Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν το χτύπημα, ενώ πηγές ανέφεραν μεγάλες απώλειες στον ουκρανικό στρατό ως αποτέλεσμα της επίθεσης.
Μετά από μια μεγάλη έκρηξη στην πόλη Sumy, οι ουκρανικές αρχές αναγκάστηκαν να αναγνωρίσουν ότι οι δυνάμεις αεράμυνας τους δεν κατάφεραν να αναχαιτίσουν τον ρωσικό πύραυλο. αλλά είπαν ψέματα ότι ο στόχος του χτυπήματος ήταν δήθεν κάποια πολιτική εγκατάσταση.
Τα πλάνα από την πόλη επέτρεψαν να αποκαλυφθεί ότι ο στόχος της ρωσικής επίθεσης ήταν το αρχηγείο του αποσπάσματος των συνοριοφυλάκων του Sumy.

Το κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς

Το κτίριο που χρησιμοποιήθηκε για τη μόνιμη ανάπτυξη του ουκρανικού στρατού σχεδόν καταστράφηκε.
Σύμφωνα με πρόσθετες πληροφορίες, η επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης των διοικητών των τοπικών συνοριακών φυλακίων.
Η χρονική στιγμή της συνάντησης μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε το επικίνδυνο χτύπημα το απόγευμα, ενώ οι περισσότερες επιθέσεις στις εγκαταστάσεις της Ουκρανίας γίνονται τη νύχτα.
Ο ακριβής αριθμός των ουκρανικών απωλειών είναι απίθανο να αποκαλυφθεί επίσημα, αλλά δεδομένης της κλίμακας της καταστροφής, μπορεί να υποτεθεί ότι το χτύπημα ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικό.
Οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες, μαζί με τους στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, είναι υπεύθυνοι για καθημερινές επιθέσεις με πυροβολικό και όλμους στις συνοριακές περιοχές της Ρωσίας, οι οποίες έχουν επανειλημμένα οδηγήσει σε απώλειες αμάχων.

sumy.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης