Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάγωσε ο Zelensky με Erdogan που δήλωσε έτοιμος να οργανώσει ειρηνευτική σύνοδο αλλά με παρούσα τη Ρωσία

Πάγωσε ο Zelensky με Erdogan που δήλωσε έτοιμος να οργανώσει ειρηνευτική σύνοδο αλλά με παρούσα τη Ρωσία
«Είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε μια σύνοδο κορυφής ειρήνης στην οποία θα συμμετάσχει και η Ρωσία» ξεκαθάρισε ο Τούρκος πρόεδρος
Η Τουρκία παραμένει έτοιμη να οργανώσει και να φιλοξενήσει μια ειρηνευτική σύνοδο κορυφής Ρωσίας-Ουκρανίας, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan μετά τις συνομιλίες με τον Ουκρανό ομόλογό του Volodymyr Zelensky στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή (8/3/2024).
«Δυστυχώς, η διπλωματική μας πρωτοβουλία που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 2022 απέτυχε να αποφέρει αποτελέσματα.
Ο πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας πρέπει να τερματιστεί μέσω συνομιλιών.
Είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε μια σύνοδο κορυφής ειρήνης στην οποία θα συμμετάσχει και η Ρωσία», είπε, όπως μεταδόθηκε από τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια.

Η συμφωνία για τα σιτηρά

Κατά τα άλλα ο Erdogan έθεσε τη συμφωνία για τα σιτηρά και την κατάσταση ασφαλείας στη Μαύρη Θάλασσα κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον Zelensky.
«Πραγματοποιήσαμε μια ολοκληρωμένη συζήτηση για τα θέματα που σχετίζονται με τον συνεχιζόμενο πόλεμο.
Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας εταιρικής σχέσης, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία, την εδαφική της ακεραιότητα.
Είμαστε πρόθυμοι να διευκολύνουμε έντονα την αποκατάστασή της.
Αναφέραμε επίσης την κατάσταση ασφάλειας στη Μαύρη Θάλασσα.
Οι συμφωνίες για τα σιτηρά συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στην επισιτιστική ασφάλεια και επέτρεψαν την παράδοση εκατομμυρίων μετρικών τόνων σιτηρών στις χώρες που το είχαν ανάγκη», είπε ο Erdogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης