Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Αδιανόητος φονταμενταλισμός - Ραβίνος καλεί σε μαζική εξόντωση των Παλαιστινίων της Γάζας

Ισραήλ: Αδιανόητος φονταμενταλισμός - Ραβίνος καλεί σε μαζική εξόντωση των Παλαιστινίων της Γάζας
Ο Eliyahu Mali, ιδρυτής του θρησκευτικού σχολείου Shirat Moshe κάλεσε τους μαθητές του να ακολουθήσουν αυστηρά τις εντολές των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής
Η μαζική δολοφονία Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας «είναι επιτρεπτή σύμφωνα με τις χαλακικές αρχές», δήλωσε ο επικεφαλής ενός εβραϊκού θρησκευτικού σχολείου στην κατεχόμενη Γιάφα, Ραβίνος Rabbi Eliyahu Mali, σύμφωνα με τον ισραηλινό ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet.
Ηχογράφηση με τα εν λόγω σχόλια του φονταμενταλιστή ιερά για τη Λωρίδα της Γάζας δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ώρες στο YouTube και είναι διαθέσιμη για το κοινό.
Επισημαίνεται ότι η Halakha ή «Εβραϊκό Νόμος», που επίσης μεταφράζεται ως «ο τρόπος συμπεριφοράς ή δράσης», θεωρείται θεϊκός νόμος μεταξύ των Ορθοδόξων Εβραίων όπως o Mali.
Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για το τι πρέπει να γίνει στα βρέφη και στους ηλικιωμένους, ο Mali απάντησε αφοπλιστικά, «το ίδιο».
Ο Eliyahu Mali, ιδρυτής του θρησκευτικού σχολείου Shirat Moshe, κάλεσε τους μαθητές του να ακολουθήσουν αυστηρά τις εντολές των ισραηλινών δυνάμεων, λέγοντας ότι εάν οι στρατιώτες των IDF δεν σκοτώσουν Παλαιστίνιους, τότε οι Παλαιστίνιοι θα τους σκοτώσουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές του Shirat Moshe υπηρετούν στις IDF, παρά το γεγονός ότι άλλα σχολεία του Ορθόδοξου Ιουδαϊσμού αρνούνται τη στρατιωτική θητεία.
Ο φονταμενταλιστής τόνισε ότι η βασική αρχή του πολέμου στη Γάζα είναι ότι «καμία ψυχή δεν μένει ζωντανή», προτρέποντας, έτσι, τους Ισραηλινούς να προβούν σε γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης