Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξηλώνουν τη διπλωματία της μικρής και ηττημένης Ρωσίας - Ο Putin ετοιμάζεται να καταγγείλει ... 15.000 διεθνείς συμφωνίες

Ξηλώνουν τη διπλωματία της μικρής και ηττημένης Ρωσίας - Ο Putin ετοιμάζεται να καταγγείλει ... 15.000 διεθνείς συμφωνίες
Ετοιμάζεται να καταγγείλει 15.000(!) διεθνείς συμφωνίες η Μόσχα
Προτάσεις των γερουσιαστών για καταγγελία και αποχώρηση από πολυάριθμες διεθνείς συμφωνίες που είναι δυσμενείς για τη Ρωσία θα παρουσιαστούν στον πρόεδρό της Vladimir Putin, συμφωνα με συνέντευξη του αντιπροέδρου του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Konstantin Kosachev στο τηλεοπτικό κανάλι Russia-24.
Μάλιστα, η Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Valentina Matvienko, σε συνεδρίαση της ολομέλειας στις 6 Μαρτίου, του ανέθεσε, μαζί με την Επιτροπή Διεθνών Υποθέσεων, να προβεί σε αναθεώρηση διεθνών συμφωνιών, να εντοπίσει τις «παρωχημένες και ασύμφορες», οι οποίες δίνουν προνόμια σε εχθρικές χώρες και να προετοιμάσει τις σχετικές καταγγελίες τους.
Η πρόεδρος προειδοποίησε επίσης να μην καθυστερήσει επ' ουδενί αυτή η διαδικασία.
«Οι αντίστοιχες προτάσεις, νομίζω, όταν εμφανιστούν, θα παρουσιαστούν στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, γιατί σύμφωνα με το σύνταγμα, έχει το δικαίωμα να ξεκινήσει την καταγγελία διεθνών συνθηκών που είχαν συναφθεί προηγουμένως», τόνισε σχετικά Kosachev.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία έχει περισσότερες από 15.000 υπάρχουσες διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν συναφθεί με μη φιλικές χώρες.
«Πρώτα απ' όλα θα αναλύσουμε τις συμφωνίες με αυτά τα [μη φιλικά] κράτη», ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης