Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα από ουκρανικά ΜΜΕ - O Zelensky καρατομεί και τον ΥΠΕΞ Dmitry Kuleba - Ο πιθανότερος αντικαταστάτης του

Βόμβα από ουκρανικά ΜΜΕ - O Zelensky καρατομεί και τον ΥΠΕΞ Dmitry Kuleba - Ο πιθανότερος αντικαταστάτης του
Ο Kuleba σχεδιαζόταν αρχικά να σταλεί ως πρεσβευτής στο Λονδίνο, αλλά στη συνέχεια αποφασίστηκε να διοριστεί ο πρώην Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny
Σε δεινή πολιτική και διπλωματικά θέση έχει περιέλθει ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, λόγω των συνεχών πανωλεθριών στο πολεμικό μέτωπο με τη Ρωσία, κι έτσι μετά την αποπομπή του Αρχιστράτηγου Valery Zaluzhny, ετοιμάζεται να καρατομήσει και τον Υπουργό Εξωτερικών του Dmitry Kuleba.
«Υπάρχουν πολλά ανοιχτά ερωτήματα για τον Kuleba. Ειδικότερα, πολυάριθμες είναι οι καταγγελίες για τις υποψηφιότητες πρέσβεων που παρέχει το υπουργείο Εξωτερικών», σημειώνει σχετικά δημοσίευμα της ουκρανικής εφημερίδας Strana.
«Είναι αδύνατο να επιτευχθούν τα πάντα, αλλά πληροφορίες για τη μη ικανοποιητική κατάσταση των πραγμάτων στις πρεσβείες διαρρέουν από διαφορετικές πλευρές - ακόμη και από πολιτικούς που έχουν επισκεφτεί μια συγκεκριμένη χώρα και υψηλόβαθμους υπαλλήλους», αναφέρει το ρεπορτάζ, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή του ουκρανικού ΥΠΕΞ.
Σύμφωνα με το Strana, ο Kuleba σχεδιαζόταν αρχικά να σταλεί ως πρεσβευτής στο Λονδίνο, αλλά στη συνέχεια αποφασίστηκε να διοριστεί ο πρώην γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny σε αυτή τη θέση.
Η πηγή ανέφερε, επίσης, ότι ο πιο πιθανός υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον σημερινό επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών είναι ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του προέδρου, Igor Zhovkva.
Ούτως ή άλλως ο Zhovka ήδη επιβλέπει την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Zelensky από το παρασκήνιο.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα 8/3, ο επίσημος εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Oleg Nikolenko ανακοίνωσε την παραίτησή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης