Τελευταία Νέα
Διεθνή

Valkyrie - Η γαλανομάτα Ρωσίδα χορεύτρια μπαλέτου που έγινε ξαφνικά διοικήτρια στρατού: «Η υπεράσπιση της Πατρίδας είναι τιμή»

Valkyrie - Η γαλανομάτα Ρωσίδα χορεύτρια μπαλέτου που έγινε ξαφνικά διοικήτρια στρατού: «Η υπεράσπιση της Πατρίδας είναι τιμή»
«Θέλω να πω στους δυτικούς αναγνώστες μας ότι αγαπάμε την Πατρίδα μας και θα την υπερασπιστούμε. Η νίκη θα είναι δική μας, ο εχθρός θα νικηθεί", κατέληξε η Valkyrie
Μια Ρωσίδα χορεύτρια μπαλέτου που εντάχθηκε στον ρωσικό στρατό είπε την ιστορία ζωής της και τον αγώνα που δίνει στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Η Valkyrie δεν είχε εμπειρία μάχης όταν μπήκε στο πεδίο των συγκρούσεων: είναι χορεύτρια μπαλέτου στο επάγγελμα. Δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι αυτή η όμορφη λεπτή γαλανομάτα γυναίκα θα φορούσε μια στρατιωτική στολή και θα έπαιρνε ένα τουφέκι γράφει το sputnik.
«Ναι, είμαι χορεύτρια θεάτρου στο επάγγελμα», είπε στη συνέντευξη της. "Αλλά βοηθάει πραγματικά να αντέξεις το σωματικό στρες. Επειδή στην Ακαδημία Ρωσικού Μπαλέτου περνάς από ένα είδος στρατιωτικής εκπαίδευσης - είναι ένας "στρατός για κορίτσια", που σε διαμορφώνει ως άνθρωπο. Οπότε, ναι, αυτή η εμπειρία βοηθά, παραδόξως".
Το διακριτικό της προέρχεται από το χόμπι της με το ποδήλατο.
«Είμαι μέλος του διεθνούς γυναικείου κλαμπ μοτοσυκλέτας «Night Valkyries»», εξήγησε.
Η Valkyrie άρχισε αρχικά να βοηθά ρωσικά τάγματα εθελοντών σε ανθρωπισττικό επίπεδο. Μια μέρα επικοινώνησε μαζί της ο Mikhail Turkanov, με το διακριτικό Pitbull, ένας διοικητής της ρωσικής ταξιαρχίας Espanola, ο οποίος την κάλεσε να ενταχθεί στις τάξεις τους.
«Αρχίσαμε να μιλάμε και είπε: «Έλα να το δοκιμάσεις». Συνειδητοποίησα ότι μια τέτοια ευκαιρία θα μπορούσε να έρθει μια φορά στη ζωή, γιατί η υπεράσπιση της Πατρίδας αποτελεί ΄΄υψιστη τιμή. Είναι μια τιμή που δεν δίνεται σε όλους. Άρπαξα την ευκαιρία και εντάχθηκα στην ταξιαρχία».
Οι γυναίκες στρατιώτες δεν έχουν προνόμια λέει η ίδια, πολεμούν στο ίδιο επίπεδο με τους άνδρες.
«Όταν οι γυναίκες πολεμούν δίπλα στους άνδρες, δεν υπάρχουν καθόλου στιγματισμοί, γιατί στο πεδίο της μάχης είμαστε όλοι μαχητές», είπε η γυναίκα στρατιώτης.
"Δεν μας βλέπουν ως γυναίκες. Στην πρώτη γραμμή, σταματάς να αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου ως κορίτσι. Όχι, είσαι μαχήτρια. Σου δίνονται ορισμένα καθήκοντα που πρέπει να ολοκληρώσεις".
"Μερικές φορές είσαι εντελώς εξαντλημένος. Μετά όμως βλέπεις ότι οι συνάδελφοι σου καλά, η αποστολή μάχης έχει ολοκληρωθεί. Δεν θα ζήσεις ποτέ αυτό το εκπληκτικό συναίσθημα στην κανονική ζωή σου. Αυτό είναι ακριβώς το αίσθημα ολοκλήρωσης της αποστολής μάχης χωρίς απώλειες».
Όταν τελειώσει η ειδική στρατιωτική επιχείρηση,  η Valkyrie θέλει να εκπαιδεύσει νέους στον πατριωτισμό, τον αθλητισμό και τις δεξιότητες επιβίωσης.
"Δεν θέλω η νεότερη γενιά να είναι σαν χαϊδεμένα λουλούδια στο γρασίδι. Αφήστε τους να αναπτυχθούν στον αθλητισμό, αφήστε τους να εξελιχθούν ως αληθινοί πατριώτες . Θα ψάξω για εκείνα τα ταλέντα που θέλουν να πάνε στην κορυφή."
Ωστόσο, πριν από τους κήπους πρέπει να έρθουν οι μάχες: "
Θέλω να πω στους δυτικούς αναγνώστες μας ότι αγαπάμε την Πατρίδα μας και θα την υπερασπιστούμε. Η νίκη θα είναι δική μας, ο εχθρός θα νικηθεί", κατέληξε η Valkyrie.

1117194223_0_0_1080_1080_1920x0_80_0_0_8126950052fd0cc3b430541b9eacdbf4.jpg.webp
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης