Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Η Ρωσία χρησιμοποιεί ένα νέο είδος drone - Εικόνες από το ιρανικό Mohajer-6

Αποκάλυψη: Η Ρωσία χρησιμοποιεί ένα νέο είδος drone - Εικόνες από το ιρανικό Mohajer-6
Το Mohajer-6 έχει επεκτάσιμη εμβέλεια περίπου 200 χιλιομέτρων (124 μίλια)
Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας έδωσε στη δημοσιότητα δορυφορικές εικόνες που δείχνουν αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι ένα ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένο αεροσκάφος Mohajer-6 σε ένα ελεγχόμενο από τη Ρωσία αεροδρόμιο στην Κριμαία.
Οι εικόνες που καταγράφηκαν από την Airbus στις 23 Φεβρουαρίου, δείχνουν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε έναν διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο Saky, δίπλα σε ένα όχημα που περιγράφεται από το Υπουργείο Άμυνας ως "σταθμός ελέγχου εδάφους UAV".
Το Sky News επαλήθευσε ανεξάρτητα την τοποθεσία στην εικόνα, διαπιστώνοντας ότι δείχνει την περιοχή που ισχυρίζεται το Υπουργείο Άμυνας.
Το αεροσκάφος παρουσιάζει μεγάλη ομοιότητα με το Mohajer-6, όπως φαίνεται σε δημόσια διαθέσιμες εικόνες του μη επανδρωμένου αεροσκάφους.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, το Mohajer-6 έχει επεκτάσιμη εμβέλεια περίπου 200 χιλιομέτρων (124 μίλια).
Στην ενημέρωση, ανέφερε ότι ο σκοπός του ήταν πιθανότατα να βοηθήσει στον εντοπισμό απειλών για ρωσικά πλοία και λιμάνια.
Τους τελευταίους μήνες, ρωσικά πολεμικά πλοία έχουν επανειλημμένα στοχοποιηθεί από τις ουκρανικές δυνάμεις με τη χρήση ναυτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Η πιο πρόσφατη περίπτωση είχε ως αποτέλεσμα τη βύθιση του περιπολικού πλοίου Sergey Kotov στις 3 Μαρτίου.
Η Ρωσία ελέγχει το αεροδρόμιο Saky από την κατάληψη της Κριμαίας στις αρχές του 2014.
Έχει δεχθεί αρκετές μεγάλες επιθέσεις μετά την πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης μιας τον Ιανουάριο που φέρεται να σκότωσε τον αναπληρωτή διοικητή του 43ου Συντάγματος Αεροπορίας της χώρας.

drone1.png

www.bankingnrews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης