Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kiyosaki: Μέγα λάθος να μην αγοράσετε Bitcoin – Πού θα φτάσει η τιμή του «ψηφιακού χρυσού»

Kiyosaki: Μέγα λάθος να μην αγοράσετε Bitcoin – Πού θα φτάσει η τιμή του «ψηφιακού χρυσού»
Το να μην αγοράζετε Bitcoin είναι «το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε» ανέφερε ο Robert Kiyosaki
Εξαιρετικά ανοδικός είναι ο γνωστός συγγραφέας Robert Kiyosaki σε ό,τι αφορά το Bitcoin.
Όπως έγραψε σε πρόσφατη ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter), «Το Bitcoin έχει πάρει φωτιά, το μεγαλύτερο λάθος το οποίο μπορείς να κάνεις είναι να χρονοτριβείς.
Είναι σημαντικό να ξεκινήσεις ακόμη και με 500 δολ.
Επόμενη στάση τα 300 δολ. το 2024».
Η ανάρτηση έλαβε χώρα μία ημέρα αφότου το Bitcoin έφτασε σε νέο ιστορικό υψηλό επίπεδο, ξεπερνώντας τις 69.000 δολ.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως YTD το Bitcoin έχει αυξηθεί πάνω από 56%, ενώ τους τελευταίους 6 μήνες έχει σημειώσει κέρδη +155%.
Ωστόσο, τα νέα υψηλά δεν τρομάζουν καθόλου τον Kiyosaki, που «βλέπει» άλλη μια αύξηση άνω του 300% πριν από το τέλος του έτους.
Σε αυτή την τιμή, το market cap του Bitcoin θα ήταν περίπου 5,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, περισσότερο από αυτό της Apple και της NVIDIA μαζί.

Ξενίζει…

Παρότι η εκτίμηση για τα ύψη που μπορεί να φτάσει το Bitcoin ξενίζει, εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να μειώνεται και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα αρχίσει να περικόπτει τα επιτόκια, σε συνδυασμό με την επερχόμενη μείωση κατά το ήμισυ (halving) και τις συνεχιζόμενες εισροές στα ETF, η αγοραστική δραστηριότητα θα μπορούσε να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα καθ' όλη τη διάρκεια του υπόλοιπου 2024.
Ωστόσο, αυτή η τροχιά θα απαιτούσε πολλά κινούμενα μέρη να μπουν στην κατάλληλη θέση.
Σε κάθε περίπτωση, παρά τη μικρή πιθανότητα, το Bitcoin μπορεί να φτάσει τις 300.000 δολάρια το 2024.
Κάνοντας μια αναδρομή σε προηγούμενους κύκλους Bitcoin, οι περισσότεροι ακολούθησαν ένα παρόμοιο μοτίβο που μόλις έφτασαν σε ιστορικά υψηλά (ATH) πριν υποχωρήσουν ελαφρώς και στη συνέχεια φτάσουν σε νέα υψηλά περίπου ένα χρόνο αργότερα.
Εάν το Bitcoin ακολουθούσε ξανά αυτό το μοτίβο, οι επενδυτές θα μπορούσαν να δουν μια μικρή υποχώρηση στο εγγύς μέλλον προτού το κρυπτονόμισμα πετάξει ξανά.
Επιπλέον, ο Kiyosaki κάνει μια καλή παρατήρηση σχετικά με την πρακτικότητα της επένδυσης σε Bitcoin.
Μπορείτε να επενδύσετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στο Bitcoin, από λίγα δολάρια έως δισεκατομμύρια.
Αυτός ο παράγοντας επιτρέπει σε οποιονδήποτε έχει επιπλέον μετρητά να αγοράσει Bitcoin ανεξάρτητα από την ανοχή κινδύνου και τους οικονομικούς στόχους.
«"Ο πλούσιος μπαμπάς λέει "Hodl", ο φτωχός μπαμπάς λέει "Πώλησε τώρα" και "Όχι 300 χιλιάδες. Θα φτάσουμε το 1 εκατομμύριο φέτος"» επισημαίνει.
Το Bitcoin φαίνεται να βρίσκεται σε σημείο καμπής αφού έφτασε σε νέα υψηλά.
Θα συνεχίσει να ανεβαίνει ή θα δει οπισθοδρόμηση τους επόμενους μήνες;
Σύμφωνα με τον Kiyosaki, η ανοδική πορεία του Bitcoin του 2024 μόλις ξεκινά.

Τι βλέπουν οι traders…

Σύμφωνα με το Coindesk, την Παρασκευή 8 Μαρτίου, traders στοιχημάτισαν μέσω call options στην Deribit πως το Bitcoin θα αγγίξει τα 200.000 δολ., με το πλασματικό ανοιχτό ενδιαφέρον να ξεπερνά τα 20 εκατ. δολ. Η τιμή άσκησης λοιπόν είναι σχεδόν τριπλάσια από την τρέχουσα τιμή, που κυμαίνεται στα 67.000 δολ.
Όπως αναφέρει η πηγή δεδομένων Deribit Metrics, 14,6 εκατομμύρια δολάρια είναι κλειδωμένα στο call των 200.000 δολαρίων, που λήγει στις 27 Δεκεμβρίου, ενώ τα υπόλοιπα συγκεντρώνονται στις λήξεις Ιουνίου και Σεπτεμβρίου.
Θεωρητικά, η αγορά του λεγόμενου call out-of-the-money (OTM) στα 200.000 δολ., που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, είναι ένα στοίχημα ότι το κρυπτονόμισμα θα τελειώσει τη χρονιά πάνω από αυτό το επίπεδο.
Τα call options δίνουν στους επενδυτές το δικαίωμα να αγοράσουν το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο σε καθορισμένη τιμή σε μεταγενέστερη ημερομηνία.
Ένας αγοραστής call options είναι σιωπηρά bullish.
Το πλασματικό ανοιχτό επιτόκιο αναφέρεται στην αξία με όρους δολαρίου ΗΠΑ που είναι κλειδωμένη στα ενεργά συμβόλαια δικαιωμάτων προαίρεσης (options) σε μια δεδομένη στιγμή.
Στην Deribit, το κορυφαίο ανταλλακτήριο για crypto-options, ένα συμβόλαιο αντιπροσωπεύει ένα BTC.
Σημειώνεται πως τα 200.000 δολ. ήταν αρκετά δημοφιλής «προορισμός» την προηγούμενη φορά που το bitcoin διαπραγματεύτηκε πάνω από τα 60.000 δολ. το 2021.
Το πρόσφατο ενδιαφέρον για OTM είναι συνεπές με τη συναίνεση ότι η επικείμενη μείωση της προσφοράς λόγω κατά του halving του BTC θα στρέψει το ισοζύγιο προσφοράς-ζήτησης υπέρ των «ταύρων», ωθώντας τελικά τις τιμές σε εξαψήφιο επίπεδο.
Το ισοζύγιο προσφοράς-ζήτησης αυξήθηκε πρόσφατα στο 1:10, χάρη στην αγκαλιά της Wall Street και τα ETF της.
Το Bitcoin σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό, πάνω από τα $69.000 στις αρχές αυτής της εβδομάδας, ενώ τελευταίως αλλάζει χέρια κοντά στα 67.000 δολ., γεγονός που αντιπροσωπεύει κέρδος 59,7% year to date.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης