Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tουρκία - 8η Μαρτίου: Ο Erdogan εξήρε τα επιτεύγματά της χώρας του στην ... ισότητα των φύλων

Tουρκία - 8η Μαρτίου: Ο Erdogan εξήρε τα επιτεύγματά της χώρας του στην ... ισότητα των φύλων
Τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα με την Ημέρα της Γυναίκας αποπειράθηκε να συνδέσει ο Τούρκος πρόεδρος
Ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan επέκρινε σήμερα χώρες που δεν έχουν λάβει μέτρα κατά των «γενοκτονικών πολιτικών» του Ισραήλ στη Γάζα, σε δηλώσεις που παραχώρησε με αφορμή τον εορτασμό της 8ης Μαρτίου, Ημέρας της Γυναίκας.
«Έχετε δει εκείνους, που κάνουν συνεχώς διαλέξεις στην υπόλοιπη ανθρωπότητα για δικαιώματα και νόμους, να αναλαμβάνουν ενέργειες ενάντια στις γενοκτονικές πολιτικές του Ισραήλ;» τόνισε σχετικά ο Erdogan σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη μητρόπολη της Κωνσταντινούπολης.
Καταγγέλοντας «εκείνους που τολμούν να διδάξουν την ανθρωπότητα για ανθρώπινα δικαιώματα», ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε σε αιχμηρό τόνο ότι «δεν αναφέρουν ποτέ την παρενόχληση, τη βία, τις διακρίσεις και τις αθέμιτες πρακτικές κατά των γυναικών στις γειτονιές τους».
Επισημαίνεται ότι ο ισραηλινός πόλεμος έχει ωθήσει το 85% του πληθυσμού της Γάζας σε εσωτερικό εκτοπισμό εν μέσω έντονων ελλείψεων σε τρόφιμα, καθαρό νερό και φάρμακα, ενώ το 60% της υποδομής του θύλακα έχει καταστραφεί ή καταστραφεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Το Ισραήλ κατηγορείται για γενοκτονία στο Διεθνές Δικαστήριο.
Μια προσωρινή απόφαση τον Ιανουάριο διέταξε το Τελ Αβίβ να σταματήσει «κάθε είδους γενοκτονικές πράξεις» και να λάβει μέτρα για να εγγυηθεί ότι παρέχεται ανθρωπιστική βοήθεια σε αμάχους στη Γάζα.
Ο Erdogan αναφέρθηκε επίσης στα «επιτεύγματα της Τουρκίας στην ισότητα των φύλων», επισημαίνοντας ότι η γυναικεία εκπροσώπηση στους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων της χώρας αυξήθηκε «τέσσερις έως πέντε φορές», ενώ ο αριθμός των εργαζομένων γυναικών έχει αυξηθεί από 6 εκατομμύρια σε 10,5 εκατομμύρια.
Ο αριθμός των γυναικών βουλευτών στο κοινοβούλιο της Τουρκίας έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία στις τελευταίες εκλογές, όταν 121 γυναίκες εξασφάλισαν έδρες στο κοινοβούλιο των 600 μελών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης