Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δυστοπίας συνέχεια: Ισπανοί στρατιώτες αυτοπροσδιορίστηκαν ως γυναίκες για να κερδίσουν προνόμια

Δυστοπίας συνέχεια: Ισπανοί στρατιώτες αυτοπροσδιορίστηκαν ως γυναίκες για να κερδίσουν προνόμια
Αν δεν πρόκειται για «τρολιά», μάλλον τα έχουμε δει όλα πλέον (ή και όχι)
Σχετικά Άρθρα
Ισπανοί στρατιώτες άλλαξαν το φύλο τους από αρσενικό σε θηλυκό για να κερδίσουν ορισμένα προνόμια που διατίθενται μόνο για γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων υψηλότερων αμοιβών και καλύτερων διαμερισμάτων ύπνου, χάρη σε νόμο που στοχεύει να βοηθήσει τα τρανς άτομα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η New York Post, 41 άνδρες στην -ισπανική- αυτόνομη πόλη Ceuta στη βόρεια Αφρική, πήραν τη δραστική απόφαση να αλλάξουν το φύλο τους στα επίσημα έγγραφα από αρσενικό σε θηλυκό από τότε που εφαρμόστηκε ο λεγόμενος «Ley-de-Trans» ή «Trans Law» τον Μάρτιο του 2023.
Η πλειοψηφία αυτών των ανδρών, πλέον γυναικών, έχει διατηρήσει κάθε άλλη πτυχή της ζωής, συμπεριλαμβανομένων των ανδρικών γεννητικών οργάνων, της σεξουαλικότητας, ακόμη και των τριχών στο πρόσωπο.
«Εξωτερικά, αισθάνομαι σαν ετεροφυλόφιλος άντρας, αλλά εσωτερικά είμαι λεσβία», δήλωσε ο δεκανέας του Στρατού Roberto Perdigones στην ισπανική εφημερίδα El Español. «Και το τελευταίο είναι που μετράει. Αυτός είναι ο λόγος που έκανα τη νομική αλλαγή για να γίνω γυναίκα».
Όσοι περνούν από την «αλλαγή» το κάνουν με την ελπίδα προαγωγών και αυξήσεων, σύμφωνα με την Telegraph, επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές.
Ο Roberto Perdigones λέει ότι ενθαρρύνθηκε να αλλάξει φύλο λόγω «θετικών διακρίσεων» και έκτοτε έλαβε αύξηση μισθού 15%. «Για την αλλαγή του φύλου μου, μου είπαν ότι η σύνταξή μου έχει αυξηθεί επειδή οι γυναίκες παίρνουν περισσότερα για να αντισταθμίσουν την ανισότητα. Παίρνω επίσης 15% περισσότερο μισθό επειδή είμαι μητέρα», πρόσθεσε.
Ο στρατιώτης θέλει να χρησιμοποιήσει το πρόσθετο προνόμιό του ως γυναίκα για να κάνει μήνυση για την κοινή επιμέλεια του 16χρονου γιου του, υποθέτοντας ότι τα δικαστήρια θα του δώσουν καλύτερες ευκαιρίες. Στον δεκανέα του στρατού δόθηκε ακόμη και ένα προσωπικό μπάνιο επειδή δεν αισθανόταν άνετα να μοιράζεται με κανένα βιολογικό φύλο.
«Έχω ακόμη και ένα ιδιωτικό δωμάτιο στους στρατώνες, αποκλειστικά για μένα, με ιδιωτικό μπάνιο. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν μπορώ να είμαι με άντρες καθώς είμαι γυναίκα και δεν θεώρησα σκόπιμο να είμαι με βιολογικές γυναίκες από σεβασμό προς αυτές», είπε.
Ο νόμος για τα τρανς, επιτρέπει σε άτομα ηλικίας 14 ετών και άνω να αλλάζουν την ταυτότητά τους χωρίς να απαιτείται ψυχολογική ή ιατρική αξιολόγηση, αν και τα άτομα ηλικίας μεταξύ 14 και 16 ετών χρειάζονται γονέα ή κηδεμόνες.
Τα παιδιά ηλικίας έως 12 ετών μπορούν να περάσουν από τη νομική διαδικασία αλλαγής της ταυτότητας φύλου τους, αλλά οι αλλαγές τους πρέπει να εγκριθούν από δικαστή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης