Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ: Πήγαν σχολείο και κατέληξαν όμηροι - 287 παιδιά αγνοούνται στα δάση της Νιγηρίας

Σοκ: Πήγαν σχολείο και κατέληξαν όμηροι - 287 παιδιά αγνοούνται στα δάση της Νιγηρίας
Η τελευταία μεγάλη απαγωγή μαθητών σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2021, όταν ένοπλοι άρπαξαν 80 παιδιά από ένα σχολείο στην Πολιτεία Κέμπι της βορειοδυτικής Νιγηρίας
Δεκάδες μαθητές απήχθησαν από ενόπλους σε ένα σχολείο στη βόρεια Νιγηρία, όπως ανέφεραν κάτοικοι και γονείς των αγνοούμενων παιδιών, με την υπόθεση να αποτελεί ενδεχομένως τη μεγαλύτερη απαγωγή από σχολικό ίδρυμα μετά το 2021.
Οι αστυνομικές Αρχές στην Πολιτεία Καντούνα δεν έκαναν κάποιο σχόλιο για τις απαγωγές, οι οποίες φέρεται να έγιναν λίγο μετά την πρωινή συνάθροιση των μαθητών, σε σχολείο της πόλης Κουρίγκα.
«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, οι άνθρωποι γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους που πήγαν στο σχολείο σήμερα και δεν επέστρεψαν. Μετά θα ξέρουμε τον ακριβή αριθμό των αγνοούμενων», είπε ο Σαλίσου Αχμεντ, τα τρία μικρότερα αδέλφια του οποίου αγνοούνται.
Κάποιοι γονείς είπαν ότι οι ένοπλοι όταν έφτασαν στο σχολείο, στο οποίο φοιτούν μαθητές του δημοτικού και του γυμνασίου, άρχισαν να πυροβολούν σποραδικά. Στη συνέχεια πήραν μαζί τους δεκάδες μαθητές και εξαφανίστηκαν στη ζούγκλα.
«Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Είναι τα μόνα παιδιά που έχω», είπε η Φατίμα Ουσμάν, τα δύο παιδιά της οποίας έχουν απαχθεί.
Ενας άλλος γονιός, είπε ότι ντόπιοι φύλακες προσπάθησαν να απωθήσουν τους ενόπλους αλλά εξουδετερώθηκαν.
Οι απαγωγές για λύτρα από ενόπλους έχουν γίνει ενδημικό φαινόμενο στη βόρεια Νιγηρία. Λόγω αυτής της κατάστασης χιλιάδες παιδιά δεν φοιτούν στο σχολείο. Η τελευταία μεγάλη απαγωγή μαθητών σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2021, όταν ένοπλοι άρπαξαν 80 παιδιά από ένα σχολείο στην Πολιτεία Κέμπι της βορειοδυτικής Νιγηρίας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης