Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώην πρόεδρος Αλβανίας για Μπελέρη: Δεν συνελήφθη, τον απήγαγαν - Είναι πολιτικό δικαστήριο από τον Rama

Πρώην πρόεδρος Αλβανίας για Μπελέρη: Δεν συνελήφθη, τον απήγαγαν - Είναι πολιτικό δικαστήριο από τον Rama
Τί αναφέρει ο κ. Ilir Meta για την καταδίκη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας
Σχετικά Άρθρα
Για «πολιτικό δικαστήριο» έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας κ. Ilir Meta, αναφερόμενος στην καταδίκη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Edi Rama πως, λίγο πριν από τη σύλληψη του Μπελέρη, είχε πει σε δηλώσεις του ότι θα τον κυνηγούσε «προσωπικά ο ίδιος».
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Open, ο αρχηγός του κόμματος «Ελευθερία» της Αλβανίας, έκανε λόγο για «απαγωγή» και όχι σύλληψη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.
«Δεν είναι ειδικό δικαστήριο, είναι πολιτικό δικαστήριο του Rama. Ο Μπελέρης δεν συνελήφθη. Ο Μπελέρης απήχθη. Ολοι ξέρουν ότι τα πάντα είναι κατασκευασμένα, γιατί ο πρωθυπουργός είχε δώσει συνέντευξη λίγες ώρες πριν τον απαγάγει η αστυνομία, προειδοποιώντας ότι θα τον κυνηγήσει προσωπικά».
Για το αν πιστεύει στην αθωότητα του Φρέντη Μπελέρη, ο κ. Meta απάντησε: «Πιστεύω ότι είναι ο νόμιμος δήμαρχος Χειμάρρας, εκλεγμένος από το λαό. Έχοντας επιβεβαιωθεί από την εκλογική διαδικασία και με βάση το Σύνταγμα, τίποτα δεν απαγορεύει στον Μπελέρη να ορκιστεί».
Για το αν η εισαγγελέας ελέγχεται από τον Rama, σχολίασε πως «η Δικαιοσύνη εδώ ελέγχεται απόλυτα από τον Rama. Η υπόθεση αυτή είναι ξεκάθαρα πολιτική και δεν έχει να κάνει με τον σεβασμό του νόμου του Συντάγματος και τις επιθυμίες των πολιτών».
Για το αν θεωρεί πως αυτή η υπόθεση θα καθυστερήσει την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ, είπε: «Η υπόθεση είναι ένα παράδειγμα σε όλο τον κόσμο, για να δει ότι στην Αλβανία οι νόμοι δεν τηρούνται. Εγκληματικές οργανώσεις στηρίζουν ανοιχτά τον Rama ως υποψήφιοι, παραβιάζοντας τις επιθυμίες των πολιτών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης