Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο απόλυτος παραλογισμός στη Γερμανία – Βίντεο σε παιδικό κανάλι προπαγανδίζει τους πυραύλους Taurus, κατακρίνει τον Scholz

Ο απόλυτος παραλογισμός στη Γερμανία – Βίντεο σε παιδικό κανάλι προπαγανδίζει τους πυραύλους Taurus, κατακρίνει τον Scholz
Το πρόγραμμα επικρίνει τον Καγκελάριο Olaf Scholz που δεν έστειλε πυραύλους Taurus στην Ουκρανία
Επί του παρόντος, υπάρχει μια έντονη συζήτηση στη Γερμανία σχετικά με το εάν η χώρα θα πρέπει να προμηθεύσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Taurus στην Ουκρανία, με το εθνικό… παιδικό κανάλι KIKA να μπαίνει τώρα στη συζήτηση με ένα κλιπ που πάγωσε τους πάντες.
Το KIKA, το οποίο διευθύνεται από τους γίγαντες των δημοσίων μέσων ενημέρωσης ARD και ZDF, που χρηματοδοτούνται και οι δύο από Γερμανούς φορολογούμενους, παρουσίασε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Όχι Taurus για την Ουκρανία» που εμφανίζεται στο παιδικό πρόγραμμα ειδήσεων «Logo!».
Το πρόγραμμα επικρίνει τον Καγκελάριο Olaf Scholz που δεν έστειλε πυραύλους Taurus στην Ουκρανία ενώ χρησιμοποιεί ωμή γλώσσα στο κλιπ των 54 δευτερολέπτων.
Σε μια σκηνή, ο πύραυλος Taurus μιλάει, λέγοντας: «Πρέπει να δώσουμε στον Olaf Scholz μια πραγματική προσπάθεια για τα χρήματά του με πυραύλους κρουζ… Αρνείται να με εκδώσει στην Ουκρανία».
Το Taurus απευθύνεται σε άλλους πυραύλους του κλιπ, συμπεριλαμβανομένου του Storm Shadow από τη Μεγάλη Βρετανία και του SCALP από τη Γαλλία.
Όταν το Taurus παραπονιέται ότι δεν τον στέλνουν στην Ουκρανία, το τανκ Leopard χτυπάει, λέγοντας ότι ήταν η ίδια ιστορία με αυτόν.
Ο Scholz αρνήθηκε συγκεκριμένα ότι η Γερμανία θα έστελνε τα άρματα μάχης στη Ρωσία πριν συμφωνήσει αργότερα, με τα κύρια άρματα μάχης να φαίνονται πλέον συνήθως στο πεδίο της μάχης.
«Ε, θα με πάρουν οι Ουκρανοί», λέει το SCALP στον Taurus, οπότε ο Taurus απαντά: «Δεν είναι περίεργο που με θέλουν. Είμαι σαφώς ο καλύτερος πύραυλος κρουζ!»
Το SCALP απαντά: «Επιτρέψτε μου να μαντέψω, δεν επιτρέπεται να πάτε στην Ουκρανία επειδή η καγκελάριος σας διστάζει και διστάζει ξανά;»
Το Storm Shadow καταφέρεται επίσης στον Taurus ως «πύραυλο του… κώλου», καθώς οι πύραυλοι τσακώνονται σε όλο το βίντεο.

Αντιδράσεις

Το παράξενο κλιπ προπαγάνδας, που φαίνεται να στοχεύει τον Scholz για τον δισταγμό του να στείλει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, δέχτηκε έντονη κριτική από χρήστες στο Youtube.
Ένας χρήστης δήλωσε: «Ο υπεύθυνος συντάκτης θα πρέπει να απολυθεί αμέσως».
Μια άλλη χρήστης είπε ότι εργαζόταν για τα δημόσια μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας και σοκαρίστηκε από το βίντεο.
"Ακατανόητος! Κάποτε έγραψα σενάρια για το παιδικό κανάλι, για το «Bernd, das Brot».
Εκείνη την εποχή, ο αρχισυντάκτης διέγραψε τη λέξη «νεκρός» στο σενάριό μου, η οποία είχε υπέροχη ομοιοκαταληξία με το «ψωμί», αλλά δεν είχε σκοπό να τρομάξει τα παιδιά.
Σήμερα, υπάρχουν διαφημίσεις για όπλα στο ίδιο δίκτυο», έγραψε σε σχόλιο της.
Ένας άλλος χρήστης έγραψε: "Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αναγκάζομαι να πληρώσω για αυτούς τους ανθρώπους για να κάνουν κινούμενα σχέδια για όπλα μαζικής καταστροφής."
Όλοι οι Γερμανοί αναγκάζονται να πληρώσουν για τα δημόσια μέσα μαζικής ενημέρωσης ZDF και ARD, τα οποία λαμβάνουν εκατοντάδες εκατομμύρια αμοιβές κάθε χρόνο.
Σε όλα αυτά τα σχόλια υπήρξε μια τυποποιημένη απάντηση:
"Ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας. Κατανοούμε ότι ορισμένοι από εσάς ανησυχείτε για την απεικόνιση όπλων στο βίντεό μας και παίρνουμε την κριτική σας στα σοβαρά.
Συζητήσαμε επίσης πώς θα μπορούσε να παιχτεί το βίντεο στη συντακτική μας ομάδα.
Θα λάβουμε υπόψη τα σχόλιά σας σε μελλοντικές συζητήσεις σχετικά με τη ρύθμιση του θέματος.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης