Τελευταία Νέα
Διεθνή

Responsible Statecraft: Ακόμα και τα 60 δις των ΗΠΑ δεν θα αποτρέψουν την κατάρρευση της Ουκρανίας

Responsible Statecraft: Ακόμα και τα 60 δις των ΗΠΑ δεν θα αποτρέψουν την κατάρρευση της Ουκρανίας
Αλλά θα δώσουν στους Ουκρανούς μια ευκαιρία μάχης τους επόμενους μήνες λέει το δημοσίευμα
Την εκτίμηση πως ακόμα και εάν οι ΗΠΑ αποφασίσουν τελικά να δώσουν τη βοήθεια των 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο, αυτή δεν πρόκειται να αποτρέψει την κατάρρευση της Ουκρανίας διατυπώνει ο αναλυτής Mark Episkopos σε άρθρο του στο Responsible Statecraft.
«Τι μπορεί να επιτύχει ένα πακέτο βοήθειας 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπό το φως της ζοφερής πραγματικότητας;
Αν και δεν θα αποτρέψει τη συνεχιζόμενη απειλή κατάρρευσης, πιθανότατα θα δώσει στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μια ευκαιρία μάχης τους επόμενους μήνες» τονίζει το δημοσίευμα, στο οποίο επισημαίνεται πάντως πως η έλλειψη οικονομικής βοήθειας από τις ΗΠΑ δεν φαίνεται να είναι το μόνο πρόβλημα στην Ουκρανία.
«Υπάρχει έντονη έλλειψη προσωπικού στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας» υποστηρίζει ο Episkopos, αναφέροντας πως η Δύση δεν είναι σε θέση να επιλύσει αυτό το ζήτημα.
«Το σοβαρό οικονομικό έλλειμμα του Κιέβου συνοδεύεται από μια εξίσου σοβαρή στρατιωτική έλλειψη - ένα πρόβλημα που η Δύση δεν μπορεί να λύσει χωρίς άμεση στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία.
Η κατάρρευση για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης το 2022 είναι πλέον αρκετά πιθανή» αναφέρει ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης