Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διέκοψε την ομιλία Biden πατέρας ενός πεζοναύτη που σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν

Διέκοψε την ομιλία Biden πατέρας ενός πεζοναύτη που σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν
Οι αστυνομικοί έβγαλαν τον άνδρα από την αίθουσα και τον έθεσαν υπό κράτηση
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του προέδρου των ΗΠΑ Biden στην πολιτεία της Georgia, ο πατέρας ενός πεζοναύτη που σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν διέκοψε την ομιλία του φωνάζοντας: «Θυμηθείτε το Abbey Gate! Αμερικανοί πεζοναύτες!».
Οι αστυνομικοί έβγαλαν τον άνδρα από την αίθουσα και τον έθεσαν υπό κράτηση. Κατηγορήθηκε για πλημμέλημα.
Το Abbey Gate είναι η είσοδος του αεροδρομίου της Καμπούλ, όπου σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση το 2021 κατά την αποχώρηση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, σκοτώνοντας 13 Αμερικανούς στρατιώτες και περισσότερους από 170 Αφγανούς.
Ο πατέρας του σκοτωμένου πεζοναύτη, που ταυτοποιήθηκε ως Steve Nichols, είπε ότι πρέπει ο πρόεδρος Biden να θυμάται τα θύματα της επίθεσης και να μην ξεχνά αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για τη χώρα.
ΟSteve Nichols είπε επίσης ότι διαφωνεί με την απόφαση του Προέδρου Biden να αποσύρει τα στρατεύματα από το Αφγανιστάν και πιστεύει ότι αυτή η απόφαση οδήγησε στο θάνατο του γιου του και πολλών άλλων.
Μετά τη σύλληψη του Steve Nichols, η οικογένεια και οι φίλοι του εξέφρασαν την υποστήριξή τους και δήλωσαν περήφανοι για τις πράξεις του. Κάλεσαν επίσης τις αμερικανικές αρχές να μην τον διώξουν επειδή εξέφρασε τις απόψεις του.
Ο πρόεδρος Biden δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό με τη σύλληψη του Steve Nicholsς. Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος εξέδωσε μια ανακοίνωση που εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στην Καμπούλ και διαβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να πολεμούν την τρομοκρατία και να προστατεύουν τα συμφέροντα της χώρας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης