Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό πίεση οι ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,3% - Το βλέμμα στα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ

Υπό πίεση οι ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,3%  - Το βλέμμα στα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ
Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση της μηνιαίας έκθεσης για την απασχόληση στις ΗΠΑ
Υποτονικό είναι το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση της μηνιαίας έκθεσης για την απασχόληση στις ΗΠΑ, στον απόηχο της τελευταίας συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,4% στις 17.804 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,2% στις 7.679 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται στις 8.009 με οριακή μεταβολή.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB ενισχύεται 0,1% στις 33.431 μονάδες.
Ο δείκτης IBEX 35 καταγράφει οριακές μεταβολές στις 10.324 μονάδες.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια σε επίπεδα ρεκόρ, όπως αναμενόταν, την Πέμπτη, αλλά αναγνώρισε ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί ταχύτερα από ό,τι ανέμενε, ανοίγοντας ενδεχομένως το δρόμο για μειώσεις των επιτοκίων αργότερα φέτος.
Η κεντρική τράπεζα μείωσε επίσης ορισμένες από τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό, αναμένοντας πλέον τον πληθωρισμό στο 2,3% φέτος, κάτω από το 2,7% που προέβλεπε πριν από τρεις μήνες, ενώ οι προοπτικές ανάπτυξης παρέμειναν αδύναμες.
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα την Παρασκευή έδειξαν ότι η γερμανική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Ιανουάριο κατά 1,0% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, πάνω από την προβλεπόμενη αύξηση 0,6% και σημαντική βελτίωση από την αναθεωρημένη πτώση 2,0% στο τέλος του περασμένου έτους.
Τα αναθεωρημένα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της ευρωζώνης αναμένεται επίσης να ανακοινωθούν αργότερα στη συνεδρίαση.
Οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων αργότερα εντός του 2024, ενισχύθηκαν επίσης στις ΗΠΑ μετά τα σχόλια του προέδρου της Fed Jerome Powell σε ακρόαση ενώπιον της Τραπεζικής Επιτροπής της Γερουσίας την Πέμπτη.
Ο Powell δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ "δεν απέχει πολύ" από το να αποκτήσει την εμπιστοσύνη που χρειάζεται για την πτώση του πληθωρισμού ώστε να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης