Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίδειξη δύναμης από τη Βόρεια Κορέα – Πάγωσαν στη Σεούλ, βλέπουν σύνδεση με τη Ρωσία και προετοιμάζονται για πόλεμο

Επίδειξη δύναμης από τη Βόρεια Κορέα – Πάγωσαν στη Σεούλ, βλέπουν σύνδεση με τη Ρωσία και προετοιμάζονται για πόλεμο
Οι ασκήσεις πυροβολικού του Βορρά έρχονται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα διεξάγουν την ετήσια άσκηση «Ασπίδας της Ελευθερίας»
Τα χιλιάδες συστήματα πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να χτυπήσει τον Νότο προκαλώντας δεκάδες χιλιάδες θύματα, σύμφωνα με ειδικούς, έδειξε η Βόρεια Κορέα.
Οι ασκήσεις πυροβολικού του Βορρά έρχονται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα διεξάγουν την ετήσια άσκηση «Ασπίδας της Ελευθερίας», η οποία σύμφωνα με τον νοτιοκορεατικό στρατό θα επικεντρωθεί στην αποτροπή των πυρηνικών απειλών της Βόρειας Κορέας.
Το υπουργείο Άμυνας της Βόρειας Κορέας κατήγγειλε τη Δευτέρα τις 11ήμερες κοινές ασκήσεις ΗΠΑ-Νοτίου Κορέας ως «προκλητικές» και «απερίσκεπτες» και προειδοποίησε ότι οι δυνάμεις της Βόρειας Κορέας θα παρακολουθούν «τυχοδιωκτικές ενέργειες» και θα διεξάγουν «υπεύθυνες στρατιωτικές δραστηριότητες» για να φέρουν υπό έλεγχο την ασταθή κατάσταση ασφαλείας, σύμφωνα με το κρατικό κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA).
Η άσκηση πυροβολικού της Πέμπτης ήταν η δεύτερη άσκηση του Βορρά αυτή την εβδομάδα, μια ημέρα αφότου οι επίγειες δυνάμεις φάνηκαν να διεισδύουν σε θέσεις συνοριακής φρουράς κατά τη διάρκεια ελιγμών.

Το μήνυμα

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un παρακολούθησε και τις δύο ασκήσεις όπως φάνηκε σε φωτογραφίες που δόθηκαν από κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Μια αναφορά του KCNA ανέφερε ότι η άσκηση πυροβολικού έστειλε ένα μήνυμα στον Νότο.
«Η άσκηση ξεκίνησε με την επίδειξη ισχύος των υπομονάδων πυροβολικού μεγάλης εμβέλειας κοντά στα σύνορα που έχουν θέσει την πρωτεύουσα του εχθρού στο βεληνεκές τους και εκπλήρωσαν σημαντικές στρατιωτικές αποστολές για την αποτροπή πολέμου», ανέφερε η έκθεση του KCNA.
Ο Kim τόνισε τη σημασία της προετοιμασίας «για τακτική κινητοποίηση μάχης, ώστε όλες οι υπομονάδες του πυροβολικού να μπορούν να αναλάβουν την πρωτοβουλία με ανελέητα και γρήγορα χτυπήματα τη στιγμή της εισόδου τους σε πραγματικό πόλεμο», ανέφερε η έκθεση.

Πάντα παρούσα απειλή

Τα συστήματα πυροβολικού της Βόρειας Κορέας έχουν γίνει πρωτοσέλιδα τις τελευταίες εβδομάδες καθώς η Πιονγκγιάνγκ εξοπλίζει με αυτά τις ρωσικές δυνάμεις για μάχη στην Ουκρανία.
Από τον Αύγουστο, η Πιονγκγιάνγκ έχει στείλει περίπου 6.700 εμπορευματοκιβώτια στη Ρωσία, τα οποία θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν περισσότερα από 3 εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού ή περισσότερα από 500.000 βλήματα για πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.
Ενώ αυτά τα όπλα αποτελούν μεγάλη πρόκληση για τους υπερασπιστές της Ουκρανίας, αποτελούν επίσης μια διαφαινόμενη απειλή για τη Νότια Κορέα και τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που σταθμεύουν στην κορεατική χερσόνησο.
Μια έκθεση του 2020 από τη δεξαμενή σκέψης RAND ανέφερε ότι τα συστήματα πυροβολικού της Βόρειας Κορέας, με σχεδόν 6.000 μεγάλα πυροβόλα όπλα σε εμβέλεια μεγάλων πληθυσμιακών κέντρων της Νότιας Κορέας, αποτελούν τόσο μεγάλο κίνδυνο για τον Νότο όσο τα πυρηνικά όπλα και τα πυραυλικά προγράμματα του Kim.
«Εάν στραφούν εναντίον πολιτικών στόχων, αυτά τα σχεδόν 6.000 συστήματα θα μπορούσαν ενδεχομένως να σκοτώσουν περισσότερους από 10.000 ανθρώπους σε μία μόνο ώρα», ανέφερε η έκθεση RAND.
Ακόμη και τα αντίποινα από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ θα ήταν δύσκολο να εκτελεστούν, ανέφερε η έκθεση.
«Μεγάλο μέρος του πυροβολικού της ΛΔΚ βρίσκεται σε βαριά οχυρωμένα σημεία (HARTS) με δυνατότητες αεράμυνας που αναπτύσσονται στο πίσω μέρος τους.
Αυτά τα φυσικά προστατευτικά μέτρα καθιστούν τις αεροπορικές επιδρομές και τα πυρά από μπαταρίες κατά του πυροβολικού της ΛΔΚ μια πρόκληση για τις δυνάμεις των ΗΠΑ και της Ρουμανίας», ανέφερε η έκθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης