Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Δυσαρέσκεια ΗΠΑ από τη στρατηγική του Zelensky μετά την ήττα των Ουκρανών στην Avdiivka

New York Times: Δυσαρέσκεια ΗΠΑ από τη στρατηγική του Zelensky μετά την ήττα των Ουκρανών στην Avdiivka
Δεν αρέσει στους Αμερικάνους που ο Zelensky ξοδεύει τους πόρους του Κιέβου σε μικρές πόλεις που «δεν έχουν στρατηγική αξία»
Η αμερικανική ηγεσία δείχνει αυξανόμενη δυσαρέσκεια για τη στρατιωτική στρατηγική του Ουκρανού προέδρου Zelenskly, γράφουν οι New York Times.
«Μετά από περισσότερα από δύο χρόνια, οι σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ουκρανίας δείχνουν σημάδια κόπωσης και διχόνοιας, δίνοντας τη θέση τους στην αμοιβαία απογοήτευση», αναφέρουν οι New York Times.
Οι New York Times σημείωσαν ότι η Ουάσιγκτον επικρίνει την ουκρανική ηγεσία για την ήττα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στην Avdiivka.
Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, η μακροχρόνια άμυνα της οχυρωμένης περιοχής κόστισε στην Ουκρανία πάρα πολλές απώλειες.
Στο Πεντάγωνο, σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν αρέσει που ο Zelensky ξοδεύει τους πόρους του Κιέβου σε μικρές πόλεις που «δεν έχουν στρατηγική αξία».
Σύμφωνα με τους New York Times, οι αρχές του Κιέβου, με τη σειρά τους, εκφράζουν επίσης δυσαρέσκεια για την πολιτική των ΗΠΑ.
«Η Ουκρανία χάνει όλο και περισσότερο την καρδιά της λόγω της πολιτικής παράλυσης της Αμερικής , η οποία έχει οδηγήσει σε έλλειψη πυρομαχικών στην πρώτη γραμμή».
Η πόλη Avdiivka είναι ένα βόρειο προάστιο του Donetsk, το οποίο οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μετέτρεψαν σε ισχυρή οχυρωμένη περιοχή και, από το 2014, βομβαρδίζουν τακτικά την πρωτεύουσα του Donetsk καιοικισμούς του Donbass.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης