Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομιλία Biden: Δεν θα υποταχθώ στον Putin όπως ο Trump – Δεν θα πολεμήσουν Αμερικάνοι στην Ουκρανία

Ομιλία Biden: Δεν θα υποταχθώ στον Putin όπως ο Trump – Δεν θα πολεμήσουν Αμερικάνοι στην Ουκρανία
Όλος ο κόσμος φθονεί την οικονομία μας υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden στην ετήσια ομιλία του στο Έθνος
Δριμεία επίθεση στον Donald Trump εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κογκρέσο για την κατάσταση του κράτους ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι υποτάχθηκε και υποκλίθηκε στον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin.
«Ο προκάτοχός μου, Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος, λέει στον Putin, «κάνε ό,τι θες».
Όντως το είπε αυτό πρώην πρόεδρος, υποκλινόμενος σε Ρώσο πρόεδρο.
Είναι σκάνδαλο.
Είναι επικίνδυνο.
Είναι απαράδεκτο!» υπογράμμισε ο Biden, ο οποίος κάλεσε το Κογκρέσο να εγκρίνει τη χορήγηση περισσότερης αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία για «να σταματήσουμε τον Putin».
Ο Αμερικάνος πρόεδρος είπε πως «η ελευθερία και η δημοκρατία» στις ΗΠΑ υφίστανται «επίθεση», αναφέροντας πως στόχος του είναι το μέλλον της Αμερικής να βασίζεται στις «θεμελιώδεις αξίες» της: «την εντιμότητα, την αξιοπρέπεια, την ισότητα».
«Να όμως που κάποιοι άλλοι άνθρωποι της ηλικίας μου βλέπουν άλλη ιστορία» αυτή μιας Αμερικής παραδομένης στην αποστροφή, στην εκδίκηση» είπε ο Biden υπονοώντας και πάλι τον Trump.

Δεν θα πολεμήσουν Αμερικάνοι στην Ουκρανία

Πάντως, ο Biden κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται να σταλούν Αμερικάνοι στρατιώτες για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.
«Οι Ουκρανοί δεν ζητούν Αμερικάνους στρατιώτες.
Οι Αμερικάνοι στρατιώτες δεν θα συμμετάσχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία και είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω με το ίδιο πνεύμα» τόνισε ο Biden.

Εάν τους δώσουμε όπλα, θα νικήσουν τους Ρώσους

Σύμφωνα με τον Biden, το Κίεβο μπορεί να νικήσει στον πόλεμο με τη Ρωσία, εάν οι ΗΠΑ υποστηρίξουν την Ουκρανία και συνεχίσουν να της δίνουν όπλα, τα οποία όπως είπε, «είναι απαραίτητα για την άμυνα τους».
Σε αυτό το σημείο ο Biden κάλεσε για άλλη μια φορά το Κογκρέσο των ΗΠΑ να υποστηρίξει την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να χορηγήσει ένα νέο πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία.
«Η ιστορία μας παρακολουθεί.
Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποσύρουν την υποστήριξη τους τώρα, θα θέσει σε κίνδυνο την Ουκρανία» τόνισε ο Biden αναφέροντας πως «δεν θα υποχωρήσουμε, δεν θα υποκύψουμε».

Δεν θα σταματήσει ο Putin

«Αυτό που κάνει αυτή τη στιγμή σπάνια είναι ότι η ελευθερία και η δημοκρατία δέχονται επίθεση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας.
Εάν κάποιος σε αυτή την αίθουσα πιστεύει ότι ο Putin θα σταματήσει στην Ουκρανία, τον διαβεβαιώνω πως δεν θα σταματήσει στην Ουκρανία.
Η Ουκρανία μπορεί να σταματήσει τον Putin αν υποστηρίξουμε την Ουκρανία και της δώσουμε τα όπλα που χρειάζεται για να αμυνθεί.
Αυτό είναι το μόνο που ζητά η Ουκρανία» υπογράμμισε ο Biden.

Μας φθονούν όλοι για την οικονομία μας

Κατόπιν ο Biden αναφέρθηκε στην αμερικανική οικονομία, τονίζοντας ότι όλος ο κόσμος μας φθονεί για αυτήν.
Όπως είπε, επί της προεδρίας του, η χώρα κατέγραψε τη «μεγαλύτερη ανάκαμψη» της ιστορία της.
«Δεν θα το διαβάσετε στους τίτλους των εφημερίδων αλλά, σε χιλιάδες πόλεις και χωριά ο αμερικανικός λαός γράφει ιστορία με τη μεγαλύτερη ανάκαμψη που έχει ειπωθεί ποτέ στην ιστορία.
Αυτό σημαίνει ένα μέλλον γεμάτος υποσχέσεις» τόνισε ο Biden
«Κληρονόμησα μια οικονομία που βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού.
Τώρα όλος ο κόσμος φθονεί την οικονομία μας.
Δημιουργήθηκαν 15 εκατομμύρια θέσεις εργασίας μέσα σε μόλις τρία χρόνια, αυτό είναι ρεκόρ.
Και το ποσοστό της ανεργίας είναι το χαμηλότερο εδώ και 50 χρόνια» επισήμανε ο Αμερικάνος πρόεδρος.

Θέλουμε εκεχειρία 6 εβδομάδων στη Γάζα

Αναφερόμενος στο άλλο μεγάλο διεθνές θέμα, αυτό του πολέμου στη Γάζα, υποστήριξε πως οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ μιας εκεχειρίας διάρκειας 6 εβδομάδων και κάλεσε την κυβέρνηση του Ισραήλ να κάνει περισσότερα για να μπορέσει να φθάσει ανθρωπιστική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό.
«Εργαζόμαστε ακατάπαυστα για να εξασφαλίσουμε άμεση κατάπαυση του πυρός τουλάχιστον έξι εβδομάδων που θα επιτρέψει την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων οι οποίοι εξακολουθούν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας» τόνισε ο Biden, ο οποίος ζήτησε από τους Ισραηλινούς να «επιτρέψουν να εισέρχεται περισσότερη βοήθεια στη Γάζα», σημειώνοντας ακόμη πως «η ανθρωπιστική βοήθεια δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως κάτι δευτερεύον, ούτε ως διαπραγματευτικό χαρτί».
Αν και εξέφρασε τη στήριξη του στο δικαίωμα του Ισραήλ να υπεραπιστεί τον εαυτό του, ο Αμερικάνος πρόεδρος καταδίκασε την ανθρωπιστική κρίση που αμίνεται στη Γάζα.

Κατασκευή λιμανιού στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια

Μάλιστα ο Αμερικάνος πρόεδρος ανακοίνωσε πως ο στρατός των ΗΠΑ θα κατασκευάσει ένα προσωρινό λιμάνι στις ακτές της Γάζας στη Μεσόγειο προκειμένου να μπορεί να διανέμενεται ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους άμαχους μέσω θαλάσσης.
Όπως είπε, στο λιμάνι αυτό θα μπορούν να παραδίδονται μεγάλες ποσότητες τροφίμων, νερού και φαρμάκων ενώ διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να αναπτυχθούν αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφος.

Δεν θα δαιμονοποιήσω τους μετανάστες, θα αποκαταστήσω την άμβλωση

O Biden αναφέρθηκε και σε μια σειρά από κορυφαία εσωτερικά ζητήματα των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να δαιμονοποιήσει τους μετανάστες όπως κάνει ο Trump (χωρίς και πάλι να τον κατονομάσει) ενώ κάλεσε το Κογκρέσο να εγκρίνει το νομοσχέδιο που προβλέπει αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα.
«Δεν θα δαιμονοποιήσω τους μετανάστες λέγοντας πως δηλητηριάζουν το αίμα της χώρας μας.
Μπορούμε να καυγαδίζουμε για το ζήτημα των συνόρων, ή μπορούμε να το λύσουμε» είπε ο Biden, ο οποίος σχετικά με τις αμβλώσεις, δεσμεύτηκε να «αποκαταστήσει» την προστασία του δικαιώματος των Αμερικανίδων, αν οι πολίτες εκλέξουν Κογκρέσο τασσόμενο υπέρ του «δικαιώματος στην επιλογή».
«Ξεκάθαρα, αυτοί που καυχώνται για το ότι ακύρωσαν την προστασία του δικαιώματος στην άμβλωση από το Ανώτατο Δικαστήριο δεν έχουν ιδέα για τη δύναμη των γυναικών στην Αμερική.
Όμως το ανακάλυψαν όταν η αναπαραγωγική ελευθερία κρινόταν στις κάλπες και νίκησε το 2022, το 2023 και θα το ανακαλύψουν ξανά το 2024» υπογράμμισε ο Biden.

Δεν θα θάψουμε τα γεγονότα στο Καπιτώλιο

Επιπλέον κατηγόρησε τον Trump και τους Ρεπουμπλικάνους ότι επιχείρησαν να ξαναγράψουν την ιστορία για τα όσα δραματικά εκτυλίχθηκαν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021 από υποστηρικτές του πρώην προέδρου Trump.
«Ο προκάτοχός μου και κάποιοι από εσάς εδώ επιδιώκουν να θάψουν την αλήθεια για την 6η Ιανουαρίου.
Δεν θα το κάνω αυτό.
Δεν μπορείς να αγαπάς τη χώρα σου μόνο όταν κερδίζεις» είπε χαρακτηριστικά ο Biden, ο οποίος επιτέθηκε στους Ρεπουμπλικάνους για την προσπάθεια τους να ακυρώσουν διατάξεις του Obamacare, του περίφημου προγράμματος για την υγεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης