Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kosiniak-Kamysh (Πολωνός ΥΠΑΜ): Δεν έχουμε καμία πρόθεση να στείλουμε στρατεύματα στην Ουκρανία

Kosiniak-Kamysh (Πολωνός ΥΠΑΜ): Δεν έχουμε καμία πρόθεση να στείλουμε στρατεύματα στην Ουκρανία
«Δεν θα υπάρξουν πολωνικά στρατεύματα στην Ουκρανία», τόνισε σχετικά ο υπουργός άμυνας της Βαρσοβίας

Η Πολωνία δεν σκοπεύει να στείλει τον στρατό της στην Ουκρανία, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Άμυνας της χώρας Vladislav Kosinyak-Kamysh.
«Δεν θα υπάρξουν πολωνικά στρατεύματα στην Ουκρανία», τόνισε σχετικά ο υπουργός άμυνας, η δήλωση του οποίου αναρτήθηκε στη σελίδα του υπουργείου στο Χ.
Ωστόσο, ο Kosiniak-Kamysh υπενθύμισε την πρόθεση της Βαρσοβίας να συνεχίσει να υποστηρίζει το Κίεβο.
«Θα βοηθήσουμε, θα στηρίξουμε. Θα μεταφέρουμε όπλα. Αυτό είναι πραγματικά πολύ. Θα υποστηρίξουμε όλες τις πρωτοβουλίες που εξυπηρετούν [τους σκοπούς διασφάλισης] της ασφάλειας της Πολωνίας», σημείωσε.

κοσινιακ.JPG
Ο Πολωνός Υπουργός Άμυνας Vladislav Kosinyak-Kamysh

Στις 26 Φεβρουαρίου, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron έγειρε σε μια συνάντηση στο Παρίσι, όπου εκπρόσωποι περίπου 20 δυτικών χωρών συζήτησαν την περαιτέρω υποστήριξη του Κίεβου στη σύγκρουση με τη Ρωσική Ομοσπονδία, το θέμα της πιθανής αποστολής χερσαίων δυνάμεων δυτικών χωρών στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Γάλλο ηγέτη, οι συμμετέχοντες δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συναίνεση για αυτό το θέμα, ωστόσο δεν απέκλεισε ένα τέτοιο σενάριο σε μελλοντικό χρόνο.
Μετά τη διάσκεψη, εκπρόσωποι των περισσότερων χωρών που συμμετείχαν στη συνάντηση δήλωσαν ότι δεν σχεδίαζαν να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία και, ακόμη περισσότερο, αντιτίθεντο στη συμμετοχή τους σε εχθροπραξίες κατά της Ρωσίας.
Ο Γάλλος υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών, Stephane Séjournet, διευκρίνισε αργότερα ότι η παρουσία δυτικού στρατιωτικού προσωπικού στο ουκρανικό έδαφος μπορεί να απαιτείται για την παροχή ορισμένων τύπων βοήθειας, συμπεριλαμβανομένης της αποναρκοθέτησης εδαφών και της εκπαίδευσης ουκρανικών μονάδων, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται τη συμμετοχή άλλων κρατών σύγκρουση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης