Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Εσπευσμένα σε Αίγυπτο, Κατάρ και Ισραήλ ο διευθυντής της CIA W. Burns - Στόχος η εκεχειρία στη Γάζα εν όψει Ραμαζανιού

ΗΠΑ: Εσπευσμένα σε Αίγυπτο, Κατάρ και Ισραήλ ο διευθυντής της CIA W. Burns - Στόχος η εκεχειρία στη Γάζα εν όψει Ραμαζανιού
Διαδοχικά ταξίδια του διευθυντή της CIA σε Αίγυπτο, Κατάρ και Ισραήλ
Το αμερικανικό δίκτυο Axios μεταδίδει ότι ο διευθυντής της CIA William Burns έφτασε κρυφά στην Αίγυπτο για να συνομιλήσει με τους εκεί αξιωματούχους, σχετικά με τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για επίτευξη εκεχειρίας στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.
Επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο, το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι στη συνέχεια ο Burns μετέβη στη Ντόχα σήμερα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Κατάρ.
Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός Channel 12 είπε ότι ο διευθυντής της CIA θα ταξιδέψει στη συνέχεια και στο Ισραήλ για να συναντηθεί με αξιωματούχους, όλα στο όνομα της επίτευξης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός πριν από την έναρξη του ιερού μουσουλμανικού μήνα του Ραμαζανιού, που ξεκινά στις 10 Μαρτίου.
Οι πιθανότητες να επιτευχθεί συμφωνία για να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των Ισραηλινών αιχμαλώτων που κρατούνται στη Γάζα με αντάλλαγμα Παλαιστίνιους αιχμαλώτους που κρατούνται από το Ισραήλ και, κυρίαρχα, για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα, επί του παρόντος δεν φαίνονται πολύ πιθανές.
Οι πολυήμερες διαπραγματεύσεις στο Κάιρο ολοκληρώθηκαν με τη Hamas και το Ισραήλ να απέχουν ακόμη πολύ μεταξύ τους ως προς τις επιμέρους θέσεις αλλά και τις παραχωρήσεις που διατέθηκαν να κάνουν οι δύο πλευρές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης