Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για πρώτη φορά Ρώσοι στα κατεχόμενα θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές

Για πρώτη φορά Ρώσοι στα κατεχόμενα θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές
Σύμφωνα με πληροφορίες της Κίπρις ποστασί από τις «προξενικές αρχές», περίπου 50.000 Ρώσοι πολίτες ζουν στα κατεχόμενα
Ρώσοι πολίτες θα ψηφίσουν στα κατεχόμενα για τις ρωσικές εκλογές, αναφέρει η τ/κ ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί γράφοντας ότι ξεκίνησε προχθές η διαδικασία ψηφοφορίας των Ρώσων πολιτών που ζουν στο εξωτερικό για τις προεδρικές εκλογές στις 15-16-17 Μαρτίου.
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, το δημοσίευμα σημειώνει ότι προκειμένου οι Ρώσοι πολίτες που ζουν στα κατεχόμενα μπορούν να ψηφίσουν σε κάλπη που έχει στηθεί στο κτίριο στην κατεχόμενη Λευκωσία όπου διεξάγονται οι «προξενικές διαδικασίες».
Σύμφωνα με πληροφορίες της Κίπρις ποστασί από τις «προξενικές αρχές», περίπου 50.000 Ρώσοι πολίτες ζουν στα κατεχόμενα.
Η διαδικασία της ψηφοφορίας, η οποία ξεκίνησε χθες, θα διαρκέσει συνολικά τρεις ημέρες και θα ολοκληρωθεί αύριο.
Είναι η πρώτη φορά που μπορούν να ψηφίσουν στα κατεχόμενα πολίτες άλλης χώρας εκτός της Τουρκίας, επισημαίνει το δημοσίευμα.
Σχολιάζοντας την είδηση, ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Έρχουρμαν απευθυνόμενος στη «κυβέρνηση» διερωτήθηκε κατά πόσον πρέπει να προστεθούν αυτοί οι 50.000 στον πληθυσμό που οι ίδιοι δεν γνωρίζουν. «Μήπως πρέπει να προσθέσουμε την πληροφορία ότι έχουμε 50.000 Ρώσους πολίτες στον πληθυσμό που δεν γνωρίζετε», διερωτήθηκε ο Έρχουρμάν σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η είδηση αυτή μέσα σε όλο αυτό το «χάος», κατά την έκφρασή του.
Αναφερόμενος στον φερόμενο αριθμό των Ρώσων που ζουν στα κατεχόμενα, ο κ. Έρχουρμαν έγραψε: «δεν έχει επιβεβαιωθεί αν ο αριθμός αυτός είναι ο αριθμός των ψηφοφόρων ή ο αριθμός των πολιτών».
«Θα ήταν χρήσιμο να προστεθεί, αν δεν υπάρχει ήδη, αυτός ο αριθμός [των Ρώσων] στον πληθυσμό που ο πρωθυπουργός Ουνάλ Ουστέλ γνωρίζει αλλά δεν λέει, ο υπουργός εσωτερικών, Ντουρσούν Ογούζ δεν γνωρίζει, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ λέει ότι είναι 410.000 και ο γγ του Δημοκρατικού Κόμματος, Σερχάτ Άκπιναρ υπολογίζει ότι είναι 1 εκατομμύριο», κατέληξε ειρωνικά ο πρόεδρος του ΡΤΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης