Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Γερμανοί σε ποσοστό 61% φοβούνται πόλεμο και λένε όχι στην αποστολή πυραύλων Taurus στην Ουκρανία

Οι Γερμανοί  σε ποσοστό 61% φοβούνται πόλεμο και λένε όχι στην αποστολή πυραύλων Taurus στην Ουκρανία
Το 62% των 1.288 ερωτηθέντων δήλωσε ότι φοβάται πως η Γερμανία μπορεί να βρεθεί να συρθεί στη σύγκρουση στην Ουκρανία
Σχεδόν τα δύο τρίτα των Γερμανών, ή το 61%, αντιτίθενται στην αποστολή πυραύλων Taurus στην Ουκρανία, ενώ το 29% θα την υποστήριζε, σύμφωνα με δημοσκόπηση για τον τηλεοπτικό σταθμό ARD.
Το ποσοστό εκείνων που υποστηρίζουν τις προμήθειες πυραύλων συρρικνώθηκε κατά 7% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2023, ενώ το αντίστοιχο όσων αντιτίθενται σε αυτό αυξήθηκε κατά 9%.
Το 62% των 1.288 ερωτηθέντων δήλωσε ότι φοβάται πως η Γερμανία μπορεί να βρεθεί να συρθεί στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Το 70% φοβάται ότι η Γερμανία παρακολουθείται από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.
Το 74% εγκρίνει την αύξηση των αμυντικών δαπανών έως και 2% επί του ΑΕΠ.
Στις 4 Μαρτίου, ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz επανέλαβε την άρνησή του να προμηθεύσει πυραύλους Taurus στην Ουκρανία και τόνισε ότι τέτοιες αποφάσεις αποκλείονται επειδή θα απαιτούσε τη συμμετοχή γερμανικών στρατευμάτων.
Παρόλα αυτά, η παράταξη των Χριστιανοδημοκρατικών και Χριστιανοκοινωνικών Ενώσεων (CDU/CSU) θα θέσει για άλλη μια φορά ψήφισμα για τις προμήθειες των Taurus σε κοινοβουλευτική ψηφοφορία.

Η διαρροή βόμβα

Η αρχισυντάκτρια του RT Margarita Simonyan αποκάλυψε την 1η Μαρτίου ότι την ίδια μέρα που ο Scholz έδινε δημόσιες διαβεβαιώσεις ότι το ΝΑΤΟ δεν εμπλέκεται τώρα και δεν θα εμπλακεί άμεσα στη σύγκρουση της Ουκρανίας, ανώτατοι Γερμανοί στρατιωτικοί εξέταζαν πώς να πραγματοποιήσουν μια πιθανή επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας με τρόπο που δεν θα είχε κανένα αντίκτυπο για το Βερολίνο, δίνοντάς του την κάλυψη μιας εύλογης άρνησης.
Η Simonyan είπε ότι είχε στην κατοχή της μια επιβεβαιωτική ηχογράφηση της συνομιλίας των αξιωματικών της Bundeswehr.
Αργότερα κυκλοφόρησε ένα αντίγραφό του, το οποίο καθιστά σαφές ότι οι αξιωματικοί του στρατού συζήτησαν την ικανότητα των πυραύλων Taurus να χτυπήσουν και να καταστρέψουν τη Γέφυρα της Κριμαίας και τις τακτικές λεπτομέρειες για την προετοιμασία μιας τέτοιας επίθεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης