Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden για Σουηδία: Καλωσορίζω τον 32ο σύμμαχο – Ο Putin πίστεψε ότι με τον κτηνώδη πόλεμο θα μας διχάσει

Biden για Σουηδία: Καλωσορίζω τον 32ο σύμμαχο – Ο Putin πίστεψε ότι με τον κτηνώδη πόλεμο θα μας διχάσει
«Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την ελευθερία και τη δημοκρατία για τις επόμενες γενιές»
Σχετικά Άρθρα
Ο Vladimir Putin «ήθελε να διχάσει» την αμυντική συμμαχία εξαπολύοντας επίθεση στην Ουκρανία, αλλά το ΝΑΤΟ είναι «πιο ενωμένο, αποφασισμένο και δυναμικό από ποτέ», ανέφερε σε δήλωσή του ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden.
«Σήμερα, έχω την τιμή να καλωσορίζω τη Σουηδία ως 32ο σύμμαχο του ΝΑΤΟ.
Πριν από 75 χρόνια -όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα 11 έθνη ενώθηκαν για να ιδρύσουν τη Βορειοατλαντική Συμμαχία- ο πρόεδρος Τρούμαν δήλωσε ότι η Συμμαχία α δημιουργήσει μια ασπίδα κατά της επιθετικότητας και του φόβου της επιθετικότητας. Σήμερα, αυτή η ασπίδα -και η διατλαντική ασφάλεια- είναι ισχυρότερη από ποτέ με την επίσημη προσθήκη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ», αναφέρει σε δήλωση ο Biden, ενώ συνεχίζει:
«Όταν ο Putin εξαπέλυσε τον κτηνώδη, επιθετικό του πόλεμο εναντίον του λαού της Ουκρανίας, πίστεψε ότι θα μπορούσε να αποδυναμώσει την Ευρώπη και να διχάσει το ΝΑΤΟ. Αντ' αυτού, τον Μάιο του 2022, η Σουηδία και η Φινλανδία, δύο στενοί εταίροι μας, με δύο εξαιρετικά ικανούς στρατούς, έλαβαν την ιστορική απόφαση να υποβάλουν αίτηση για πλήρη ένταξη στο ΝΑΤΟ. Τα μέλη της Συμμαχίας επικύρωσαν την ένταξη της Φινλανδίας πέρυσι πριν από την ιστορική μας Σύνοδο Κορυφής στο Βίλνιους. Και, με την προσθήκη της Σουηδίας σήμερα, το ΝΑΤΟ είναι πιο ενωμένο, αποφασισμένο και δυναμικό από ποτέ. Τώρα 32 κράτη ισχυρά.
Σήμερα, επιβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά ότι οι κοινές δημοκρατικές αξίες μας, και η προθυμία μας να τις υπερασπιστούμε, είναι αυτό που καθιστά το ΝΑΤΟ τη μεγαλύτερη στρατιωτική συμμαχία στην ιστορία του κόσμου. Είναι αυτό που προσελκύει τα έθνη στον αγώνα μας. Είναι αυτό που στηρίζει την ενότητά μας. Και μαζί με τον νεότερο σύμμαχό μας, τη Σουηδία, το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την ελευθερία και τη δημοκρατία για τις επόμενες γενιές. Ανυπομονώ να φιλοξενήσω και τους 32 Συμμάχους στη Σύνοδο Κορυφής για την 75η επέτειο του ΝΑΤΟ αυτό το καλοκαίρι στην Ουάσιγκτον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης