Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maia Sandu (πρόεδρος Μολδαβίας): Η Ρωσία έχει κάνει απόπειρες πραξικοπήματος - Μας στραγγαλίζουν ενεργειακά

Maia Sandu (πρόεδρος Μολδαβίας): Η Ρωσία έχει κάνει απόπειρες πραξικοπήματος - Μας στραγγαλίζουν ενεργειακά
Η Sandu εξέφρασε την «ευγνωμοσύνη της» στον Γάλλο πρόεδρο Macron για την υποστήριξη της σημερινής κυβέρνησης της Μολδαβίας
Σχετικά Άρθρα
Η πρόεδρος της Μολδαβίας Maia Sandu κατηγόρησε τη Ρωσία για φερόμενη απόπειρα να πραγματοποιήσει πραξικόπημα στη βαλκανική δημοκρατία, καθώς και για ενεργειακό στραγγαλισμό του Κισινάου από τη Μόσχα.
Κάτι τέτοιο αναφέρεται σε δήλωσή της μετά τη συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron, που δημοσίευσε η υπηρεσία Τύπου του Προέδρου της Μολδαβίας.
Επιπλέον, τονίζει ότι «η Μόσχα προσπαθεί να ελέγξει» τη Μολδαβία μέσω ενεργειακού εκβιασμού, υποστήριξης διαμαρτυριών, εκστρατειών παραπληροφόρησης «ακόμα και απόπειρες πραξικοπήματος».
Η Sandu εκφράζει την «ευγνωμοσύνη της» στον Γάλλο πρόεδρο Macron για την υποστήριξη της σημερινής κυβέρνησης της Μολδαβίας, καθώς και την παροχή οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας.
Κατά την επίσκεψή της στο Παρίσι, η Μολδαβία και η Γαλλία υπέγραψαν συμφωνίες συνεργασίας στον αμυντικό τομέα και την οικονομία.
Σημειωτέον ότι τα δύο τελευταία χρόνια, μαζικές διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης πραγματοποιούνται στη Μολδαβία, με αίτημα την παραίτηση της προέδρου της χώρας και τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών.
Οι διαδηλωτές κατηγορούν τις αρχές για αποτυχία να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση και πτώση του βιοτικού επιπέδου, την εκτίναξη των τιμών καθώς και για αλόγιστες στρατιωτικές δαπάνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης