Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Από την κόλαση στον παράδεισο η τράπεζα New York Community – Εκροές 12 δισ. δολ. λίγο πριν διασωθεί

ΗΠΑ: Από την κόλαση στον παράδεισο η τράπεζα New York Community – Εκροές 12 δισ. δολ. λίγο πριν διασωθεί
«Ράλι» στη μετοχή μετά το κραχ
Σχετικά Άρθρα
Οι βασικές καταθέσεις (core deposits) της New York Community Bank (NYCB) συρρικνώθηκαν τουλάχιστον 12 δισεκ. δολάρια ή περίπου 50% τρεις ημέρες μετά την υποβάθμιση έλαβε χώρα στις 6/2/2024) της πιστοληπτικής ικανότητας από τη Moody's, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.
Mετά την εκροή των 12 δισεκ. δολαρίων, οι συνολικές καταθέσεις της τράπεζας ανέρχονται στα 77 δισεκ. δολάρια.
Χθες 6/3, η NYCB γνωστοποίησε ότι άντλησε εν τέλει κεφάλαια άνω του 1 δισεκ. δολαρίων, γλιτώνοντας έτσι στο παρά πέντε την κατάρρευση. Επίσης, προέβη σε αλλαγές στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα, συμφώνησε με τη Liberty Strategic Capital του πρώην Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Steven Mnuchin, τη Hudson Bay Capital και τη Reverence Capital Partners για εισροή κεφαλαίων άνω του 1 δισεκ. δολαρίων.
Ο κ. Mnuchin θα είναι ένα από τα τέσσερα νέα μέλητου Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας.
Ο Joseph Otting, πρώην οικονομικός ελεγκτής του νομίσματος υπό τον Donald Trump, αναλαμβάνει τη θέση του CEO.
«Αξιολογήσαμε την επένδυση αυτή λαμβάνοντας υπόψη το προφίλ ρίσκου της τράπεζας» ανέφερε ο Steven Mnuchin σε ανακοίνωση. «Με την επένδυση κεφαλαίων άνω του 1 δισ. δολαρίων στην τράπεζα, πιστεύουμε ότι έχουμε αρκετά κεφάλαια αν χρειαστεί να αυξηθούν τα αποθέματα στο μέλλον για να ευθυγραμμίζονται ή να κινούνται υψηλότερα από τον δείκτη κάλυψης των μεγάλων ομότιμων τραπεζών της NYCB».
Η Liberty θα επενδύσει 450 εκατ. δολάρια, η Hudson Bay 250 εκατ. δολάρια και η Reverence 200 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Στον απόηχο της είδησης, η μετοχή κατέγραψε «ράλι» 30% όταν, λίγο πριν, είχε καταρρεύσει 42% και η διαπραγμάτευση είχε ανασταλεί -αυτή τη στιγμή ενισχύεται άνω του 8%.
Η κατάρρευση της μετοχής ξεκίνησε στον απόηχο δημοσιεύματος που φανερώνει πως η προβληματική τράπεζα έχει ανάγκη από κεφάλαια για να επιβιώσει.
Η εφημερίδα, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα, ανέφερε ότι η NYCB προσπαθεί ενεργά να «βρει ενδιαφέρον από επενδυτές για την αγορά μετοχών στην εταιρεία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης