Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): «Δώρο» σε Putin και Ιράν η καθυστέρηση της χρηματοδότησης στην Ουκρανία

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): «Δώρο» σε Putin και Ιράν η καθυστέρηση της χρηματοδότησης στην Ουκρανία
Τα μέλη του Κογκρέσου θα παραστούν σήμερα 7/3 το απόγευμα στο Καπιτώλιο
Σχετικά Άρθρα
Η αδράνεια του Κογκρέσου των ΗΠΑ σχετικά με την έγκριση νέας βοήθειας προς την Ουκρανία είναι ένα «δώρο» στον Ρώσο πρόεδρο Putin, το Ιράν και άλλους αντιπάλους, δήλωσε σήμερα 7/3 η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Janet Yellen, επισημαίνοντας πως οι ουκρανικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε πυρομαχικά.
Σε δηλώσεις της κατά την έναρξη της διμερούς συνάντησης με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών στην Ουάσιγκτον, η πρώην επικεφαλής της Federal Reserve παρότρυνε τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Mike Johnson να περάσει το συντομότερο, το πακέτο στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων για την Ουκρανία. Τα μέλη του Κογκρέσου θα παραστούν σήμερα 7/3 στο Καπιτώλιο, όπου ο Joe Biden θα κάνει την ετήσια ομιλία του.
«Όσο η Βουλή συνεχίζει να καθυστερεί, η Ρωσία κερδίζει έδαφος και η Ουκρανία αναγκάζεται να επιβάλλει δελτίο στα πυρομαχικά και τις προμήθειες. Η Βουλή πρέπει να δράσει και να δείξει την ισχύ της υποστήριξης των ΗΠΑ προς την Ουκρανία μπροστά στην επιθετικότητα του Putin. Η αδράνεια του Κογκρέσου δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα δώρο στον Putin το Ιράν και άλλους αντιπάλους, που είναι ενάντια στις ΗΠΑ και τους συμμάχους της», είπε η κ. Yellen, ενώ πρόσθεσε ότι η δημοσιονομική υποστήριξη της Ουκρανίας θα εξαρτηθεί από τις επιπλέον μεταρρυθμίσεις και την ήδη «ισχυρή» διαφάνεια και εποπτεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης