Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Ο πρωθυπουργός Netanyahu προαναγγέλλει επέμβαση στη Rafah και μετωπική με το Λίβανο

Ισραήλ: Ο πρωθυπουργός Netanyahu προαναγγέλλει επέμβαση στη Rafah και μετωπική με το Λίβανο
«Όποιος μας λέει: "Μην ενεργείτε στη Rafah", εννοεί: "Χάστε τον πόλεμο". Αυτό δεν θα συμβεί» ξεκαθαρίζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Η επιχείρηση του ισραηλινού στρατού κατά της Hamas στη Λωρίδα της Γάζας θα επεκταθεί αναπόφευκτα και στην Rafah στα σύνορα του θύλακα με την Αίγυπτο, επαναλαμβάνει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu, μιλώντας σήμερα 7/3 σε αποφοίτους σχολής αξιωματικών.
«Θέλω να σας πω σήμερα εδώ ξεκάθαρα και ξεκάθαρα: οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να ενεργούν εναντίον όλων των ταγμάτων της Hamas σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της Rafah, του τελευταίου προπυργίου της Hamas», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, η ομιλία του οποίου μεταδόθηκε από τον ιστότοπο της κυβέρνησης.
Μάλιστα αυτά λόγια του Netanyahu έγιναν δεκτά με επευφημίες από τους συγκεντρωμένους.
Μετά από μια παύση, ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Όποιος μας λέει: "Μην ενεργείτε στη Rafah", [είναι σαν να] λέει: "Χάστε τον πόλεμο". Αυτό δεν θα συμβεί».

Μετωπική με τη Hezbollah

Ο αρχηγός του εβραϊκού κράτους επεσήμανε, επίσης, ότι το Ισραήλ σκοπεύει να απωθήσει τους αντιπάλους στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ, όπου η κλιμάκωση συνεχίζεται με τη συμμετοχή ένοπλων σχηματισμών της φιλοϊρανικής σιιτικής οργάνωσης Hezbollah.
«Ταυτόχρονα, θα ενεργήσουμε σκληρά προς όλες τις άλλες κατευθύνσεις εναντίον όσων θέλουν να μας καταστρέψουν, συμπεριλαμβανομένου του βόρειου μετώπου. Όποιος δεν έχει πειστεί ακόμα για το βάρος του χεριού μας, ας δει τι συμβαίνει με τα οχυρά των εχθρών μας στη Γάζα. Οι εχθροί μας έφεραν στον εαυτό τους μια άνευ προηγουμένου καταστροφή», ξεκαθάρισε.

Αναγνωρίζει τις διεθνείς πιέσεις, αλλά δεν κάμπτεται

Ο Netanyahu αναγνώρισε ότι η διεθνής πίεση στο Ισραήλ υπό το φως της συνεχιζόμενης επίθεσης στη Γάζα αυξάνεται.
«Ναι, υπάρχει διεθνής πίεση, αυξάνεται, αλλά ακριβώς όταν αυξάνεται η διεθνής πίεση πρέπει να ενώσουμε τις τάξεις μας, πρέπει να είμαστε μαζί ενάντια σε όποιες προσπάθειες να σταματήσει ο πόλεμος», ανέφερε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
Επισημαίνεται ότι κατάσταση στη Μέση Ανατολή επιδεινώθηκε απότομα μετά τη διείσδυση μαχητών της Hamas από τη Λωρίδα της Γάζας στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου 2023, που συνοδεύθηκε από τη δολοφονία κατοίκων συνοριακών οικισμών και τη σύλληψη περισσότερων από 240 ομήρων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και οι ηλικιωμένων.
Σε απάντηση, το Ισραήλ ανακοίνωσε τον πλήρη αποκλεισμό της Γάζας και άρχισε να χτυπά τον παλαιστινιακό θύλακα και ορισμένες περιοχές του Λιβάνου και της Συρίας.
Συγκρούσεις σημειώνονται και στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης